Første tap på 11 kamper

Motstander lørdag ettermiddag var hjemmesterke EIK, det ble tam forestilling fra begge lag, men hvor hjemmesupporterne kunne juble til slutt.

To formlag
Det var to lag i god form som møttes i Egersund lørdag ettermiddag. Hjemmelaget hadde en kruttsterk rekke med kamper å vise til på eget gress, og i tillegg fikk de en opptur på bortebane forrige helg når Arendal ble slått med 2-1.

FFK på sin side kunne vise til en lang rekke kamper uten tap og fem seire på rad på bortebane. Dermed var det duket for et oppgjør hvor minst ett av lagene ville få seirsrekken sin ødelagt.
Eirik Mæland, Sakari Mattila, Andreas Hagen og Maikel Nieves var ute for FFK, men Joona Veteli var tilbake etter karantene. Nysigneringen Riki Alba var også på plass i troppen.

Tett og jevnspilt før hvilen
Det var en fin, om noe sleip, gressbane og kraftig vind som møtte spillerne denne ettermiddagen. I medvinden var det FFK som hadde mest ball de første minuttene og Drage kom til den første avslutningen i kampen, men langskuddet gikk like over krysset.

Det vanligvis offensive og fintspillende EIK var overraskende passive og defensive i spillet sitt, men omkring halvspilt omgang kom de mer inn i det og fikk en god sjanse når Begby sklei og Grande fikk skyte på halvvolley fra 16 meter. Skuddet var bra, men gikk like utenfor stolpen til Jenssen.

Etter 27 minutter måtte dessverre Henrik Kjelsrud Johansen kaste inn håndkleet på grunn av migrene og ble erstattet av Love Reuterswärd. Thomas Drage gikk inn i bak Tim og Love tok plass på venstresiden.

Begge lag fikk avgårde et par småfarlige langskudd de siste 15 minuttene før hvilen, men i det store og hele var det en relativt omstendelig og forsiktig omgang av begge lag. FFK hadde ballen mest, mens hjemmelaget lå kompakt og ventet på de gode overgangsmulighetene. Tett og jevnspilt, men lite sjanser i den første omgangen. 0-0 inn til hvilen.

Kontret inn seieren
Hjemmelaget kom best igang etter hvilen når de kontret på et FFK-angrep, Naglestad ble sendt i bakrom og satt inn 1-0 nede i hjørnet til Jenssen etter 51 minutter.
Noen minutter senere fikk Tim Nisen en like stor mulighet når han kom helt alene igjennom, men den situasjonen gikk målvakten seirende ut av med en relativt komfortabel redning.

Det var ikke mye som skjedde ute på gressmatta den andre omgangen heller. Hjemmelaget lå dypt på egen banehalvdel og ventet på overganger, mens FFK slet med å finne åpningene i hjemmeforsvaret.
Etter 75 minutter kom EIK til en ok mulighet, men Sumareh traff ikke målet fra hjørnet av 15-meteren.
Samtidig kom Riki Alba inn til sin debut når han erstattet Reuterswärd.

En tam fotballkamp fra begge lag under vanskelige spilleforhold ebbet ut med seier til hjemmelaget, som helt sikkert ikke bryr seg nevneverdig om underholdningsverdien.
Dermed går FFK på sitt første tap på 11 kamper og må raskest mulig tilbake på sporet, første mulighet er neste helg.

Med seieren får også EIK en viss kontakt med tetstriden og kan skape enda mer spenning dersom de opprettholder hjemmeformen til møtene med Kvik Halden og Stjørdals Blink senere i høst.