Før kampen: TUIL vs FFK

Søndag er vi klare for serierunde 15 i årets sesong når vi setter kurs for Tromsø og TUIL Arena for å møte hjemmesterke Tromsdalen!

Sterkest hjemme
5 serierunder gjenstår av årets sesong, neste oppgave er årets lengste tur når vi reiser til Nordens Paris, Bjørn Johansens hjemby, Tromsø, for å møte Tromsdalen på deres TUIL Arena. Det er ikke lenge siden vi møtte Tromsdalen sist, den gangen i Fredrikstad. Siden det har de blå og røde fra Tromsdalen møtte Kvik Halden to ganger med blandet resultat og nå er det igjen klart for duell mellom Tromdalen og FFK.

Tromsdalen står med 18 poeng etter 14 kamper og kom med i topp 7 etter seier i siste kamp før delingen. Laget til Alexander Samuelsen er desidert sterkst på eget (kunst)gress hvor de har samlet 13 av poengene sine. De har kommet etter seire over Brattvåg, Fløya, Eidsvold og Kvik Halden, mens kampen mot Hødd endte uavgjort og "lokaloppgjøret" mot Senja endte med 1-2 tap.

To ganger Kvik Halden
Det er ikke lenge siden FFK og Tromsdalen møttes sist, 27. september ble det jevnt og spennende på Stadion. Gjestene tok ledelsen etter 20 minutter, men kun 4 minutter senere var FFK i ledelsen etter scoringer av Nieves og Alba. TUIL utlignet rett etter pause, men poengene ble igjen i Fredrikstad da Solberg avgjorde kampen på straffe etter 85 minutter.

De to neste kampene for Tromsdalen har vært mot Kvik Halden, og det har vært jevnspilte oppgjør. Først hjemme på TUIL Arena hvor hjemmelaget til slutt vant 3-0, i det som lenge var en spennende kamp. Tromsdalen tok ledelsen etter 66 minutter, og med to scoringer på overtid ble resultatet langt mer komfortabelt enn kampbildet hadde vært.
"Returoppgjøret" i Halden sist helg ble også spennende. På en vanskelig gressmatte tok Kvik Halden ledelsen tidlig, og på tross av gode sjanser til begge lag så ble det med den ene scoringen som gjorde at poengene ble igjen i Halden.

Kampen på søndag er det 8. møtet mellom Tromsdalen og FFK de siste 10 årene, FFK har overtaket med seier i 4 av 7 kamper. Tromsdalen har kun vunnet 1 kamp, det var forrige gang lagene møttes på TUIL Arena og det var til gjengjeld en total overkjøring fra hjemmelagets side på et snødekket kunstgress.

Opp på hesten igjen
Etter en utrolig seiersrekke og over ett år uten tap ble det stopp for rødbuksene da Hødd lurte med seg poengene hjem til Ulsteinvik sist lørdag. Resultatet stod ikke i stil med prestasjonen da det normalt bunnsolide Hødd slapp med skrekken gang på gang etter at FFK ikke klarte å omsette godt spill og store målsjanser til mål. Gjestene tok upåklagelig godt vare på alle mulighetene sine og kunne juble for seier i Fredrikstad.

Dermed blir kampen på et vinterkaldt TUIL Arena en mulighet for FFK til å komme seg opp på hesten igjen. Hovedtrener Bjørn Johansen ser frem til ny kamp og håper på en god opplevelse i hjembyen.

- Vi er veldig sultne på å komme oss tilbake på hesten igjen, det er en skjerpet og konsetrert gjeng som reiser nordover. Både mot Brattvåg og Hødd har vi sett mye bra offensivt spill, det skal vi fortsette med, så må vi samtidig få stengt igjen butikken bedre andre veien. Vi møter et offensivt og godt hjemmelag som har lite å tape og som vil vise seg frem, men som vanlig fokuserer vi mest på vårt eget spill og vår egen prestasjon, som vi vet holder et godt nivå. Vi gleder oss til ny kamp og nye muligheter! Forteller Bummen.

Begby er ikke aktuell for kamptropp helt enda, men er tilbake i vanlig trening. Utover det er alle man klare for kamp!

Kampstart i Tromsø søndag er 13:00!