Før kampen: Strømmen - FFK

Allerede onsdag er det ny kamp, denne gangen er det gjerrige Strømmen som er motstander for FFK!

Enorm prestasjon
Strømmen har spilt OBOS-liga siden 2010, her har de vært stabiliteten selv med 11 sesonger på rad mellom 7. og 13. plass. Hele 9 av de 11 sesongene har de plukket mellom 35 og 41 poeng, en ganske utrolig statistikk, som også er en svært god prestasjon med begrensede midler tilgjengelig. Med 12 poeng på årets 12 første kamper er de litt bak snittet til en standard-sesong for Strømmen, men ingen blir overrasket om det snittet øker og Strømmen plasserer seg trygt midt på tabellen i år også.

I tillegg til få midler har klubben også hatt "utfordringen" med at de produserer mange gode unge spillere, som i tur og orden har blitt solgt videre opp i hierarkiet. Før denne sesongen mistet tidligere Trosvik-trener, Ole Martin Nesselquist, sentrale spillere som Hasan Kurucay, Morten Bjørlo og Lasse Nordås. På nytt ble troppen bygd opp med spillere fra lavere divisjoner. 

Alltid jevnt
Strømmen har sørget for å gjøre det spennende i nærmest alle kamper i år. På 12 serierunder har hele 10 av kampene til Strømmen endt med enten uavgjort eller ettmålsseier til et av lagene. De to øvrige har endt med tomålstap. Strømmen står med 8 scoringer og 12 baklengs, ingen har scoret færre, kun ett lag har sluppet inn færre. Sannsynligheten for et jevnt og tett oppgjør også onsdag er med andre ord stor.  

Hjemme på Strømmen stadion har de vært jevnt ujevne med to seire, to uavgjort og to tap så langt i 2021. Strømmen har kun tapt en av de siste syv serierundene, det tapet var av det viktige slaget da Stjørdals Blink fikk med seg alle poengene hjem til Trøndelag forrige gang Strømmen spilte hjemme. Lørdag spilte de 0-0 mot Ull/Kisa på bortebane i en kamp de kunne og burde vunnet, onsdag er de helt sikkert klare for å krige om nye poeng når FFK kommer på besøk. 

Fortsette utviklingen
FFK har produsert jevnt gode prestasjoner så langt i sesongen og det eneste fokuset man har er som alltid å ta nye steg hver eneste dag. Med en del skader den siste tiden har troppen virkelig fått testet seg, og troppen har levert. Hovedtrener Bjørn Johansen er fornøyd med fokuset og tilstedeværelsen til gruppen og forventer samme innlevelse også i ukene som kommer. 

- Gutta viser en fin stabilitet i prestasjonene for tiden, noe vi ser på som en bekreftelse på tilstedeværelsen og profesjonaliteten spillerne innehar. Dette går ikke av seg selv, og vi bruker uttrykket å «leve med» ofte i hverdagen, det er like relevant både på og utenfor banen. Nå blir det en ny spennende utfordring mot et gjerrig Strømmen som alltid spiller jevnt i kampene sine. Skal vi levere en god prestasjon denne gangen også, så er nøkkelen igjen energi og en «forward minded» innstilling. Vi gleder oss til kamp! Forteller "Bummen"

Jakob Lindström og Henrik Kjelsrud Johansen er i opptrening og er forhåpentligvis klare for fullt til oppstarten 9. august. Håvard Åsheim og Aleksander Karstensen stod over sist kamp, og er sannsynligvis ikke med denne gangen heller. Ayoub Aleesami gikk av banen mot Bryne med en kjenning i låret, men er klar for kamp onsdag.

Fortsatt holder FFK-spillerne seg unna karantene, kun Philip Aukland er i faresonen med sine 3 gule så langt. 

Billetter til salgs
Strømmen har hyggelig nok satt av over 200 billetter til FFK-supportere, vi håper Fredrikstad-folket sørger for at de blir kjøpt alle som en. 

Billetter kjøper du her: Billetter Strømmen - FFK

NB! Plankehaugen har også satt opp buss til Strømmen. 
Dersom du ønsker å reise med Plankehaugen kontakter du de på: [email protected] eller telefon 959 13 197.

Kampstart på onsdag 21. juli er 18:00. 
Kampen ser du på Discovery+


Foto: Arne Glomdal

Annonse fra Obos-ligaen: