Før kampen: Raufoss - FFK

Ingen scorer mer og nesten ingen slipper inn mer, er man ute etter underholdende fotballkamper så er FFK sin neste motstander laget å følge. Mandag går turen til Raufoss!

Kruttsterke Raufoss
Både Raufoss by og Raufoss Fotball er et resultat av myndighetenes beslutning om å flytte ammunisjonslagret i Norge ut av Oslo på slutten av 1800-tallet. Med ammunisjonsfabrikken og industriutviklingen vokste byen og idretten. Raufoss Idrettslag ble i prinsippet startet som et bedriftslag for fabrikkarbeiderne og med tiden utviklet klubben seg til å være plassert i de to øverste divisjonene gjennom 50-, 60 og 70-tallet. Ammunisjon er fortsatt hjørnesteinen i Raufoss fotball som har Nammo som generalpartner og som spiller fotballen sin på Nammo stadion. 

Etter et drøyt tiår i lavere divisjoner spilte Raufoss seg på 90-tallet tilbake i toppfotballen og på begynnelsen av 2000-tallet var Raufoss stort sett på nest øverste nivå, før de etter sesongen 2007 ble fratatt lisensen og degradert av NFF for å ikke innfri økonomi- og infrastrukturkravene. Det skulle gå noen år før Raufoss hadde bygd seg opp igjen, men i 2016 var klubben tilbake på nest øverste nivå. Det ble med den ene sesongen før man rykket ned igjen, men det skulle ikke gå lang tid før opprykk til OBOS-ligaen nok en gang var et faktum.    

Etter å ha tapt kvalifiseringen i 2017 knivet Raufoss og FFK om opprykket til OBOS-ligaen i 2018. Med 6 kamper igjen av serien var rødbuksene et hestehode foran, men i serierunde 21 på Raufoss trakk hjemmelaget det lengste strået og slo FFK med 3-1, og med det tok de over ledelsen, en ledelse de beholdt ut sesongen og rykket opp poenget foran FFK. I 2019 og 2020 har Raufoss imponert med en offensiv, underholdende og risikofylt fotball som har gitt de en 11. plass (2019) og en kruttsterk 6. plass (2020). 

Scorer flest - Slipper inn flest
Ingen kan si at Raufoss ikke byr på spenning og underholdning når de spiller fotballkamper. Så langt har de gule og svarte fra Toten vunnet 4, delt poengene i 2 og tapt 4 på sine 10 første kamper i 2021. Raufoss angriper med mange spillere og tar stor risiko i spillet sitt, noe antall mål for og i mot tydelig viser. 22 mål er scoret (flest) og 19 mål er sluppet inn (nest flest). Over 4 scoringer i snitt pr. kamp er mye!

Hjemme på Nammo stadion har de vært sterke i 2021 med 4 seire og 1 tap. Hele 15 scoringer har de satt inn på sine 5 hjemmekamper. Aalesund (4-2), HamKam (2-1), Jerv (3-0) og Bryne (4-1) har reist hjem tomhendt, mens Grorud kunne dra hjem med full pott etter å ha vunnet 4-2.

Raufoss har hatt en del utskiftinger i troppen sin hvert år, men inn til sesongen 2021 har trener Christian Johnsen nærmest måttet trene sammen et helt nytt lag. I troppen på 20 mann som møtte Bryne forrige serierunde var det kun 7 spillere som spilte i Raufoss i 2020, 4 av de var i startoppstillingen. Da blir en 6. plass etter 10 serierunder intet annet enn imponerende av Raufoss, som helt sikkert er tente på å fortsette poengfangsten mot nyopprykkede FFK på mandag. 

Interessant utfordring
FFK og Raufoss har en del likhetstrekk i spillestilene sine og mandagens kamp kan dermed bli både interessant, underholdende og sjansefylt. To lag som begge liker best å angripe med høyt tempo og mange spillere bør være oppskriften til en severdig fotballkamp. Hovedtrener Bjørn Johansen gleder seg til en ny tøff utfordring og ser for seg en fartsfylt fotballkamp. 

- Jevnt over så har prestasjonene våre vært bra den siste tiden, nå gjelder det å stabilisere seg på et høyt laveste nivå. Ligaen er jevn og stabilitet er et nøkkelord for å prestere. Det krever at vi alltid lever med og er forward minded til enhver tid. Kampen mot Raufoss blir spennende på flere måter. To lag som har mange likhetstrekk i filosofien, men allikevel en del forskjeller på hvordan spillet utøves. Det kan bli interessant både faglig og underholdningsmessig, alt ligger til rette for en fartsfylt og innholdsrik fotballkamp. Det er bare å glede seg! Forteller Bjørn Johansen. 

Henrik Kjelsrud Johansen og Jakob Lindström er fortsatt ute med skader, men er ventet tilbake etter sommerpausen. Utover dem er det 20 spillere klare til dyst på mandag. 

Philip Aukland har 3 gule kort og må stå over neste gang han havner i boka til dommeren.

Kampstart på Nammo stadion mandag 12. juli er klokka 18:00. 
Kampen følger du på Discovery+.

Annonse fra Obos-ligaen: