Før kampen: Ranheim - FFK

Kampene kommer tett inn mot sommeren med ny runde i tippernes mareritt-liga og denne gangen skal vi besøke klubben som ble nummer 7 i Eliteserien i 2018!

Eventyret Ranheim
Ranheim har en fantastisk historie å se tilbake på de siste årene. Den 120 år gamle klubben hadde sin storhetstid så langt tilbake som før og etter krigen, men de siste årene har Trondheims-klubben igjen vært en etablert del av toppfotballen.

Etter opprykket i 2009 har laget spilt i de to øverste divisjonene. Ranheim etablerte seg med en gang som en toppklubb i OBOS-ligaen (den gangen Adecco), og imponerte nærmest hver eneste sesong på tross av lite budsjett, semi-profesjonell hverdag og økonomiske utfordringer. På de 8 sesongene mellom 2010 og 2017 var de kun en sesong på nedre halvdel. 

2017-sesongen skulle bli historisk da Ranheim, etter å ha slått Sogndal i kvalifiseringen, tok seg opp til Eliteserien. Det var første gangen siden 1956 at Ranheim spilte på øverste nivå. Debutsesongen i 2018 endte på en fantastisk 7. plass, men i 2019 ble det tøffere og Ranheim måtte ta turen ned igjen til OBOS-ligaen. 

Årene i Eliteserien gjorde underverker for klubben som bygde opp arena, økonomi, sportslig apparat og ressurser til en profesjonell spillertropp. Med en solid tropp og god kontinuitet i klubb og trenerteam var Ranheim en av opprykksfavorittene i 2020, de innfridde nesten forventningene, men måtte ta til takke med en solid 4. plass.

Opprykksfavoritt med dårlig betalt
Inn til 2021-sesongen har Ranheim igjen vært en av de store opprykksfavorittene hos de aller fleste. Ranheim har en meget god tropp, godt innarbeidede prinsipper og en sterk kultur i både klubb og lag. Gode ingredienser til å plukke mange poeng over 30 kamper med fotball. 

Sesongstarten har derimot vært skuffende så langt. Serieåpningen hjemme mot Grorud endte med en knepen 1-0 seier etter at gjestene hadde vært fullt på høyde i spill og sjanser. 3 poeng i banken på topplag-maner, men etter dette har det blitt en mager poengsanking for de blå og hvite. De neste 5 kampene ble uten seier, tyngst av de var tap 2-5 borte mot Bryne og 0-4 hjemme mot Sogndal. Inne blant de 5 kampene var også oppgjør mot Start og Strømmen hvor Ranheim var klart best, men ikke utnyttet det spillemessige overtaket til mer enn poengdelinger. Noe som har vært en gjenganger for Ranheim som ofte har fått svært dårlig betalt for prestasjonene sine så langt i 2021.  

Like før kampstart hjemme mot Raufoss 22. juni kom pressemeldingen om at Svein Maalen, Ranheims suksesstrener siden 2016, var ferdig i klubben etter en felles enighet om at tiden var moden for at veiene skiltes. En spesiell oppladning til kamp, som ga resultater. Raufoss ble beseiret med 4-2 og Ranheim var på vinnersporet igjen med en liten formasjons-justering og en forfremmet Tarjei Smågesjø som hovedtrener. 

Forrige runde var det trønder-derby mot Stjørdals-Blink. Det ble en nedtur for Ranheim som måtte ta turen hjem igjen med null poeng og null mål i bagasjen. Tidligere Ranheim-spiller Mats Lillebo ble matchvinner med sin straffescoring tidlig i kampen. Samme mann ble utvist etter å ha sparket bort ballen i sluttfasen av kampen, men hjemmelaget stod imot og vant oppgjøret med 1-0. 

Bygge videre på forrige kamp
FFK leverte en god prestasjon mot Grorud i forrige kamp og dominerte det meste som skjedde ute på kunstgresset. Dessverre var et par øyeblikks sløvhet i starten og slutten av kampen nok til at gjestene fra Oslo fikk med seg ett poeng. Bittert for alle som følger FFK, men masse å bygge videre på i den langsiktige utviklingen av laget. 

Hovedtrener Bjørn Johansen gledet seg over mye av det han fikk se sist og håper laget fortsetter i samme spor når det entrer kunstgresset i Trondheim fredag kveld.

- Det er et tett program inn mot sommerpausen hvor alle klubbene får testet utholdenheten i lagene sine. Vi har også hatt våre utfordringer med skader og det er spennende å se hvordan vi takler denne fasen og utvikler oss som lag og individer. 
Vi møter et godt Ranheim-lag på bortebane, som har sine plusser offensivt og noen minuser defensivt, og da er det viktig at vi gir de en utfordring med den offensive trusselen vi har. Som alltid i OBOS-ligaen så er dette en ny kul utfordring, vi gleder oss masse til kamp igjen!
 Forteller Bummen. 

Fortsatt en del å jobbe med for det medisinske i FFK. Kjelsrud Johansen, Lindström og Aleesami er ikke med til Trondheim, mens Aukland er tilbake i slag og har trent for fullt hele uken. For øvrig er det en skadefri tropp å velge mellom for trenerteamet og ingen spillere er i fare for karantene for gule kort. 

Kampstart fredag 02. juli er 20:00. 
Kampen kan du se på åpen kanal - Eurosport Norge.


Foto: Arne Glomdal

Annonse fra Obos-ligaen: