Før kampen: Moss vs. FFK

Lørdag er det ny kamp i Postnord-ligaen når vi har en kortreist bortekamp mot Moss.

Møtene mellom FFK og Moss i 2018 var herlige fotballkamper, nesten 14.000 mennesker var til sammen på plass i de to kampene, festaftner hvor fotballfylket fikk vist seg frem fra sin beste side. 
Nå er det duket for årets første møte mellom klubbene, i år som i fjor er første kamp på Melløs Stadion i Moss. 

Trøblete vinter - Store endringer
Moss har vært gjennom store forandringer gjennom vinteren. I fjor høst ble det store overskrifter når Kjetil Berge ble sagt opp og resten av administrasjonen sa opp i protest. 
Resten av administrasjonen var de rutinerte spillerne Morten Giæver og Martin Thømt Jensen, noe som også gjorde at mye kvalitet også forlot spillergruppen. 

Moss har vært gjennom to suksessfulle sesonger i 2017 og 2018 hvor de økonomisk har begynt å rette opp i de store underskuddene var tidligere år, og klubben har sakte men sikkert vokst og utviklet seg i riktig retning etter flere år med nedadgående kurve. 

Det var ikke bare i tropp og administrasjon det ble endringer etter 2018, også trenerteamet med Ole Martin Nesselquist i spissen forlot klubben, og i mars takket mangeårig styreleder Thomas Thorkildsen for seg. 

Ny trener for året er unge Marijo Jovic, han kommer fra Follo og har med seg en rekke nye spillere i årets MFK-tropp. 
Noen av profilene fra fjoråret er allikevel fortsatt med, blant annet Thomas Klaussen som er i gang med sin 11. sesong i Moss. Rene Elshaug og Remi Svindland er to andre som var fremtredende for Moss i fjor, i tillegg bekles høyrebacken av tidligere FFK-spiller Ola Lønn Jenssen. 
Av nye spiller har Moss funnet 3 stk. på andre siden fjorden. Shadi Ali, Stian Andersen og Muqkurtaj kommer alle fra Fram Larvik. Alagie Sanyang er en annen nykommer vi også møtte i 2018, han kommer fra Asker. 
 
God start, men... 
Moss fikk en god start på årets sesong med 2-0 seier på bortebane mot fjorårets OBOS-lag Levanger, etter det ble det også 3 poeng mot både Sola og Egersund, men deretter har det stoppet opp for de gule og svarte.

På de 4 siste kampen har det blitt tap for Arendal (0-3), Kvik Halden (1-4), Kongsvinger (NM 1-2) og Hødd (2-4). 
Hjemme på Melløs har Moss spilt 4 kamper i år, det har gitt 3 tap (Nardo, Kvik Halden og Kongsvinger) og 1 seier (Sola). 

Etter at en rekke spiller måtte stå over med skader og karantene mot Hødd forrige helg forventes de fleste å være tilbake i helgen når FFK kommer på besøk. 

Tilbake på seierssporet 
For vår del handler det om å komme oss tilbake på seierssporet. Etter 3 strake seire mot Arendal, Byåsen og Stjørdals Blink ble det bråstopp i et frustrerende tap på bortebane mot Brattvåg forrige helg. 

I fotball er det noe som heter at brente sjanser settes i banken, vi satser i så fall på store uttak utover sesongen. Første mulighet er på Melløs denne helga, en kamp Bjørn ser frem til.

- Vi er inne i en god periode spillemessig, også mot Brattvåg, men når man ender opp med å tape så ødelegger det det følelsesmessige inntrykket. Mot Moss skal vi opprettholde det spillet vi har prestert den siste tiden, men vi må være dyktigere i begge boksene, der fotballkampene avgjøres. Vi hadde tre på rad før Brattvåg og nå er det viktig for oss å komme rett tilbake på vinnersporet. Forteller Bjørn Johansen. 

Håvard Åsheim var tilbake på feltet denne uka, men trenger noen økter i full trening før han er klar for kamp igjen. Det samme gjelder Leo Olsen som nå er tilbake i trening. 
Oscar Lopez Borgersen og Sakari Mattila er som kjent ute til over sommeren. 

Trenerteamet har plukket følgende 18 til lørdagens kamp:
Håvar Jenssen, Aleksander Karstensen, Marius Hagen, Tomas Lopez Borgersen, Stian Stray Molde, Mads Nielsen, Ludvig Begby, Leonard Getz, Eirik Mæland, Andreas Hagen, Joona Veteli, Love Reuterswärd, Phillipe Koko, Maikel Nieves, Thomas Drage, Nicolay Solberg, Tim Nilsen og Kjell Rune Sellin. 

Billetter på Aristokraten
Billetter til oppgjøret får du kjøpt på Aristokraten fredag (15-18) og lørdag (11-13:30). Her selges billetter til borteområde på Melløs.

Det kan selvsagt også kjøpes billetter på Melløs før kamp, men vi anbefaler alle som har tenkt seg til Moss å stikke innom Aristokraten og sikre seg billett der.

Kampstart er 16:00 på lørdag - Vi håper å se mange fra Fredrikstad på tribunen!

Annonse fra Eliteserien: