Før kampen: Moss FK vs. FFK

Lørdag er det en kortreist bortekamp på menyen når vi drar til Melløs stadion for å møte Moss FK!

Cupmester, seriemester og Real Madrid som motstander
Det er snart 22 år siden Real Madrid spilte europacup på Melløs foran 5415 tilskuere. Året før hadde et nyopprykket Moss, med Nils Arne Eggen som trener, blitt seriemester etter en thriller-avslutning på sesongen i en ren seriefinale mot Molde på bortebane. 2-0 seieren høsten 1987 sikret klubbens første og hittil eneste seriemesterskap, som sammen med cupmesterskapet i 1983 står som de stolteste øyeblikkene i Moss sin historie.  

I perioden 1972 til 2010 spilte Moss sammenhengende i Norges to øverste divisjoner, hele 19 av sesongene på øverste nivå. Siste sesong i det som den gang het Tippeligaen var 2002, i 2010 rykket klubben ned til 2. divisjon og i 2016 kom bunnpunktet i moderne tid da klubben rykket ned til nivå 4. De siste 15 årene er preget av store økonomiske utfordringer og fortsatt er det dessverre mørke skyer over Melløs mens Moss kjemper for å komme seg ut av "rød sone" og tilbake i økonomisk balanse. 

God oppkjøring til 2020
Etter nedrykket i forbindelse med serieomleggelsen i 2016 ble det endringer på Melløs. Med ny energi ble det et soleklart opprykk med en gang og i 2018 gjorde Moss en respektabel prestasjon i Postnord-ligaen og endte på 9. plass. På tross av store utskiftninger både i styret, administrasjon, trenerteam og spillerstall gjorde Moss igjen en respektabel innsats i 2019-sesongen og ble nummer 8. 

Inn i 2020-sesongen var det nyvunnet optimisme å finne på Melløs. Trener Mario Jovic er på sitt andre år og spillertroppen var ytterligere spisset etter den oppløftende sesongen i 2019. Mange rutinerte og gode spillere har vært i klubben en stund som keeper Anders Gundersen, poteten Rene Elshaug og kaptein Thomas Klaussen. Før sesongen hentet Moss inn Øystein Vestvatn fra Strømmen i OBOS-ligaen og måljegeren Thomas Klemetsen Jakobsen fra FK Vidar, tidligere Viking.

Gjennom vinteren viste mossingene prov på å ha en god sesongen i møte, bl.a. seire mot Kvik Halden og Bærum viste potensialet i Mosselaget. Også etter korona-pausen så det lovende ut for Moss med 1-1 mot Bærum og seier 2-1 mot VIF2 i generalprøven, men fra seriestarten 11. juli har det vært stang-ut for Moss i kamp etter kamp.  

Stang-ut i kamp etter kamp
Etter 10 kamper ligger Moss nest sist på tabellen med kun 1 seier, 2 uavgjort og hele 7 tap. Den eneste trepoengeren kom etter 3-1 mot Senja på bortebane, mens poengdelingene kom etter to 1-1 resultater mot Tromsdalen hjemme og Brattvåg borte. Kampene mot Hødd (1-2), Eidsvold Turn (1-2), Florø (0-1), Alta (0-2), Kjelsås (1-2) og Kvik Halden (0-1) har alle vært jevnspilte, eneste stortapet kom mot Skeid for to uker siden hvor oksene vant med 5-2 på Melløs. 

Forrige kamp mot Kvik Halden var en prestasjonsmessig opptur for Moss, selv om det var haldenserne som stakk av seieren. Kampen var jevnspilt og Moss hadde de fleste målsjansene i oppgjøret. Nå blir det spennende å se om Moss kan fortsette den spillemessige oppturen når FFK kommer på besøk til Melløs. 

Siste gress-kamp i enkelserien
FFK skal på gress for siste gang i enkelserien på lørdag, om det også er for siste gang i 2020 vil vise seg når oppsettet for de 6 siste serierundene trekkes 5. oktober. FFK har hyggelig opplevelser på gress så langt i år med gode prestasjoner borte mot både Florø og Kvik Halden, denne helgen er det en ny flott gressmatte som venter på Melløs. 

FFK har en fin første halvdel av sesongen å se tilbake på med flere gode prestasjoner, men fortsatt er det drøye 9 uker og mange muligheter til å ta nye steg før årets sesong er over. Etter en litt haltende start på sesongen har laget virkelig vist progresjon de siste 6 kampene mot Kjelsås, Kvik Halden, Senja, Eidsvold, Fløya og Alta med mye offensiv fotball og aggressivt forsvarsspill. Mange spillere er i god form og det stor konkurranse om plassene på laget mellom spillere som vil vise seg frem hver dag. 

Trener Bjørn Johansen ser frem mot en tøff utfordring mot et desperat Mosselag som trenger poeng for å komme seg over nedrykksstreken, all den tid det fortsatt ikke er avgjort om det blir nedrykk eller ikke fra Postnord-ligaen. 

- Vi vil fortsette med samme inngang til både treninger og kamper som vi har gjort til nå. Vi hadde vår beste kamp forrige helg mot Alta, men vi jobber hardt i hverdagen for å hele tiden ta nye steg i alle faser av en fotballkamp, det er også det som er fokuset inn mot Moss. Vi gleder oss til en ny herlig utfordring mot et mosselag som viste klar fremgang forrige helg mot Kvik Halden og som helt sikkert er sultne på å vise seg frem på hjemmebane. Forteller Bjørn Johansen. 

Ludvig Begby jobber målrettet mot et comeback i oktober, utover det er alle mann klare for kamp mot Moss på lørdag!

Kampstart på Melløs lørdag er 16:00

Foto: Arne Glomdal

Annonse fra Obos-ligaen: