Før kampen: Moss - FFK

Søndag er det klart for 2. runde i NM og vi tar turen til Moss og Melløs stadion!

Ny giv på Melløs
Moss FK har hatt det turbulent de siste 20 årene med noen oppturer og mange nedturer. Fra Tippeliga-spill i 2002 spilte klubben i Adecco-ligaen frem til 2011. Et par av årene var de gule og svarte nærme opprykk til Eliteserien igjen, men i 2012 ble det isteden Postnord-ligaen. Her kjempet også klubben om opprykk et par år, før det ble enda verre. Sesongen 2017 spilte Moss i 3. divisjon, men derfra har det så smått begynt å gå oppover igjen. 

Fellesnevneren for de krevende årene er en svært vanskelig økonomisk situasjon. På begynnelsen av 2000-tallet ble det satset tungt på Melløs for å komme seg tilbake til Tippeligaen, som det het den gangen. Forsøkene lyktes ikke og den tunge satsingen fikk en lei baksmell i årene som fulgte, faktisk er det først nå at klubben har oppnådd positiv egenkapital igjen. Sesongen 2017 var både bunnen og starten på oppturen. Moss feide gjennom 3. divisjon, fikk med seg et godt økonomisk resultat og i 2018 og 2019 leverte de godkjente sesonger i Postnord-ligaen samtidig som økonomien stadig bedret seg.

2020-sesongen var igjen en nedtur, men mossingene ble reddet av at ingen lag rykket ned det året. Inn til årets sesong er det igjen ny giv hos kråkene med tidligere landslagskeeper Thomas Myhre som nyansatt sportssjef og en ny kurs staket ut. Økonomisk er klubben snart på beina igjen og håpene er nå at Moss snart kan være tilbake i toppfotballen.

Varierende sesongstart
Før årets sesong ble det mye nytt på Melløs. I tillegg til at Thomas Myhre kom inn som sportssjef, ble trener Marijo Jovic byttet ut med Shaun Constable. Det ble også en del utskiftninger i spillertroppen, og gode spillere som Daniel Rojas, Emanuel Troudart og Sebastian Pedersen ble hentet inn. Tidligere FFK-spiller og storebror til Kasander Getz, Leonard Getz, er også å finne i Moss sin tropp. 

Moss står med 9 poeng etter 9 kamper i årets seriespill. Etter en dårlig start hevet mossingene seg og tok godt med poeng, før det de siste kampene igjen har blitt mager poengfangst. Forrige helg tok de seg videre i NM etter å ha slått Vestfossen med 3-1. 

Får muligheten
FFK har en utfordrende skadesituasjon og må unnvære en rekke spillere i søndagens kamp. I tillegg har lånesoldat Jesper Isaksen spilt sin siste kamp for FFK og dermed må trenerteamet komponere litt på nytt før søndagens cupkamp. Hovedtrener Bjørn Johansen skulle gjerne hatt alle tilgjengelige, men samtidig gleder han seg over at andre får sjansen til å vise seg frem. 

- Det blir en god mulighet for de som hittil har hatt litt mindre spilletid til å vise seg frem i en obligatorisk kamp. Flere har vært nærme lenge, og får en velfortjent sjanse de bør ta vare på. Som vanlig er målet vårt at vår prestasjon skal sette premissene for fotballkampen, og da er det høyt press, høy intensitet og forward minded som gjelder. Vi møter et spillende Moss som er i startgropen til å bygge noe nytt, en tradisjonsrik klubb vi håper å se oppover i seriesystemet igjen. Vi gleder oss til en morsom kamp på Melløs! Forteller "Bummen". 

Aleksander Betten Hansen, Ayoub Aleesami, Thomas Drage, Maikel Nieves, Jakob Lindström, Håvard Åsheim og Henrik Kjelsrud Johansen er ikke med i helgen. Det er derimot Alexander Zoulakis som er tilbake fra Levanger og klarert for spill med FFK. Nyervervelsen Noa Williams er først klar etter sommerpausen. 

Utvidet kapasitet på Melløs til kampen
Moss FK har fått utvidet sin kapasitet på Melløs Stadion til cupkampen mot FFK søndag. I den anledning er det satt av 200 ekstra plasser i klokkesvingen på Melløs for våre supportere.

Prinsippet førstemann til mølla gjelder, dersom kapasiteten blir brukt opp er det stopp. Betaling for billetter blir gjort på liknende måte som i cupkampen mot Kråkerøy. Slik skaffer du deg billett:

Vipps til: 635845
Pris: 120 pr. billett
Merk med: Antall billetter og navn på de billettene er til

Pr. lørdag kl. 18:00 er nærmere 100 av de 200 billettene solgt. 

Kampstart søndag 1. august på Melløs stadion er klokka 18:00. 
Kampen kan du også følge på Direktesport.no. 

Annonse fra Eliteserien: