Før kampen: Kvik HFK vs FFK

Lørdag er det dags for årets 6. seriekamp når vi tar turen helt sør, i det mange av oss fortsatt kaller Østfold, for å spille på deilig naturgress på Halden stadion!

Ned og tok fart!
Kvik var flere år helt i tetsjiktet på nivå 3. Sesongene 2011, 2012 og 2015 kjempet klubben om opprykk til OBOS-ligaen. I 2016 skulle seriesystemet legges om, det betydde at alle lag fra 8. plass eller lavere rykket ned. Fra et utgangspunkt som opprykkskandidat ble det et overraskende nedrykk for haldenserne som ble nettopp nummer 8 på tabellen i en sesong hvor mange marginer gikk i mot. 

I 2017 var Kvik med nyansatt hovedtrener i Kent "Kenta" Bergersen opprykksfavoritter i 3. divisjon. Den store breddeklubben med solid økonomisk grunnmur gjorde derimot en noe skuffende sesong og endte på 3. plass, 14 poeng bak suverene Moss. Sesongen 2018 så også ut til å bli skuffende da laget til sommeren lå langt bak Eidsvold Turn på tabellen, men så startet et seierstog som tøffer på den dag i dag. 

Eidsvold Turn ble passert helt på tampen av 2018-sesogen og opprykket var klart. Med en råsterk egenskap i å vippe kamper i deres favør vedvarte seiersformen i hele 2019. Laget kriget til seg kruttsterke 58 poeng, som ga de 2. plass og opprykkskvalifisering mot Åsane. Den duellen vant de oransje fra Bergen, som senere tok seg av Notodden og rykket opp til OBOS-ligaen. 

Tette skott og mange mål
Inn til årets sesong har Kvik beholdt det meste av laget fra 2019. Riktignok har toppscorer Youssef Chaib gått til Strømmen og venstreback Albert Makiadi er langtidsskadd, men med frontmann Bjørn Berglund tilbake i form etter langtidsskade i 2019, Oscar Lopez Borgersen inn på midtbanen og Leonard Getz på venstrebacken virker mannskapet til Kenta Bergsersen like sterkt i 2020. I trenerapparatet har klubben i sommer forsterket med Heidar Juliusson fra Island.

Etter en ujevn oppkjøring hvor laget gikk på flere tap og slet med å score mål, så har laget kommet ut i hundre etter korona-pausen. Serieåpningen borte mot Eidsvold Turn ble vunnet på overtid etter et flott langskudd av Fredrikstad-gutt Filip Westaard. Hjemmelaget ledet kampen til pause, men pådro seg to røde kort i løpet av andre omgang og Kvik Halden kjempet til seg alle poengene. Også i andre serierunde var det motstanderen som tok ledelsen når Florø utnyttet en tabbe i forsvaret til Kvik, men også denne gangen snudde haldenserne oppgjøret og vant 2-1 med to scoringer etter hvilen. 

Etter to oppskriftsmessige seire ventet langt tøffere motstand i 3. serierunde. Skeid dominerte banespillet totalt mot Kvik, men kom ikke nærmere enn en annullert scoring og et skudd i tverrliggeren før haldenserne nådeløst utnyttet sin første mulighet og satt inn 1-0 etter pause. Skeid fortsatte å presse gjennom hele kampen, men Kvik sitt bunnsolide 5-4-1 forsvar holdt tett og på slutten kunne haldenserne scoret flere mål på et par gode kontringer.

I de siste rundene har det som ventet blitt lett for Kvik som feide over Vålerenga sitt unge rekruttlag for to uker siden med 5-0 og i helgen som var slo de Fløya med 6-0 etter å ha spilt mot 10 mann i over halve kampen, den tredje kampen i år Fløya slipper inn 6 mål. Kvik er dermed serieleder med solide 16 mål og kun 2 baklengs. Full pott etter 5 kamper!

Godt med gress under beina
Halden stadion er ingen enkel arena å få med seg poeng hjem fra, noe mange lag har fått erfare, inkludert oss selv. I 2019 vant Vidar og Åsane der, pluss at Moss og Stjørdals Blink spilte uavgjort, resten vant Kvik. Da FFK besøkte Halden i fjor var det en tett og jevn kamp hvor FFK bokstavelig talt hadde stang ut, men Kvik forsvarte seg godt og vant 1-0. Siden den gang har lagene møttes to ganger til i Fredrikstad, begge de har endt med seier til FFK, henholdsvis 2-0 i oktober og 1-0 i juni i år. Lagene møttes i Halden til tellende kamp også i 2018, den gangen i NM, det oppgjøret FFK vant med 4-1. 

FFK har fått en strålende start på sesongen med full pott etter 5 serierunder og seire mot antatte topplag som Hødd, Skeid og Kjelsås. Selv om vi allerede er i midten av august så er kun 25% av årets sesong unnagjort, fortsatt skal det spilles om 42 poeng før serien er over 21. november, den første muligheten kommer på lørdag. Selv om FFK nok ikke regnes som favoritter i denne kampen, så er det ikke umulig få med seg noe hjem fra Halden. Bjørn Johansen og elevene hans ser frem mot en artig utfordring, og ikke minst gleder de seg til å få skikkelig gress under beina igjen!

- Dette er fort årets vanskeligste bortekamp, en utfordring som passer oss perfekt etter full pott på de første 5 kampene. Kvik har en sterk defensiv struktur og har utviklet et godt grunnspill, skal vi klare å straffe de på deres egen bane må vi opp på vårt aller beste. Det er mange spillere hos oss som er i form nå og mange som har lyst til å vise seg frem hver trening og hver kamp. Love er tilbake for fullt og Anas er med igjen fra torsdag, det gir oss en herlig konkurransesituasjon. Vi merker på humøret i gruppa at denne kampen er noe de ser ekstra frem til, vi gleder oss til lørdag! Forteller Bjørn Johansen. 

Love Reuterswärd var tilbake mot Kjelsås med sin først offisielle kamp siden september 2019 og jobber nå for å bygge opp formen til å være klar for stadig flere minutter i kampene fremover. Bygger opp formen gjør også Hasan Duman og Ayoub Aleesami som begge har trent godt i noen uker nå. Anas Farah er tilbake på feltet med ball, og begynner med laget igjen torsdag. Ludvig Begby følger sin opptrening tilbake fra skade. Resten av troppen skal være klare for kamp!

Ingen billetter
Som vanlig på bortekamp er det ingen tilgjengelige billetter. Kampen kan følges på FB-TV eller hos en av de mange utestedene i Fredrikstad som viser kampen. Kampstart på lørdag er 16:00!

Annonse fra Eliteserien: