Før kampen: Kvik Halden vs. FFK

Det gjenstår 3 kamper av årets sesong for FFK sin del, første mulighet til å ta nye steg er borte mot Kvik Halden lørdag!

Skader og utskiftninger
Kvik Halden startet sesongen glimrende og stod med full pott etter 5 spilte kamper. I runde 6 ble det bråstopp når FFK besøkte Halden og reiste hjem med alle poengene. Kvik Halden reiste seg fort og slo tilbake med seier over Hødd og etter 16 serierunder henger haldenserne fortsatt med i kampen om 2. plassen, kun 2 poeng bak Skeid. 

Etter å ha spilt med mer eller mindre samme lag i halvannen sesong, uten nesten å ha fysioterapeuten i aksjon en eneste gang, har Kvik Halden virkelig fått det denne høsten. På det verste manglet laget fra Rødsjordet 9 spillere til kamp. Nå ser det ut til at skadeproblemene bedrer seg, i tillegg har laget blitt forsterket med en rekke nye spillere. 

Ådne Midtskogen (Florø), Marius Aamodt Eriksen (Sarpsborg 08), Simon Colina Dominguez (Sandnes Ulf), Jørgen Pettersen (College USA, tidl. FFK), Markus Kaasa (Bærum), Trygve Løberg (Lyn), Sullivan Lakhamy (Quevilly) og Sabri Khattab (Tistedalen) er alle nye i troppen siden forrige gang FFK møtte Kvik Halden for 11 uker siden. 

Kvik Halden kommer fra tap mot Skeid i Vallhall forrige helg, forrige kamp på Halden stadion endte med 1-0 seier over Tromsdalen. Mye tyder på at haldenserne er helt avhengig av seier i alle sine tre siste kamper for å kapre kvalifiseringsplassen, derfor er det bare å vente seg et hjemmelag som legger lite i mellom på lørdag.

Fokusere på utvikling
For FFK har det blitt en særdeles rolig start på uken, først onsdag var laget tilbake på feltet med en ikke altfor imponerende trening. Torsdag var guttane påskrudd igjen og klare for utfordringen som venter på en deilig tung og gjørmete gressmatte i Halden. 

Med 1. plassen allerede i boks er det kun prestasjon og utvikling som står i fokus for Bjørn Johansen og laget hans, han gleder seg til en tøff batalje i Halden. 

- Inngangen til Brattvåg-kampen var spesiell, ettersom det ikke var en vanlig kamp. Den spenningen kontrollerte vi og presterte opp mot vårt aller beste. Nå venter en ny utfordring, ettersom dette heller ikke blir en vanlig kamp. Opprykket er sikret og da er interessant å se hvor sterke vi klarer å være mentalt, slik at vi henter ut vårt aller beste også i denne kampen. Vi vet det blir et veldig vanskelig underlag på lørdag, men vi har håndtert mange forskjellige scenarioer i 2020, og ser på det som en god utfordring vi skal håndtere også denne gangen. Bare å glede seg til kamp igjen! Forteller Bjørn Johansen. 

FFK må klare seg uten Riki Alba og Anas Farah på lørdag som begge sliter med mindre skader. Et par spillere til er tvilsomme etter smeller mot Brattvåg, men forøvrig er det en innbitt gjeng som er klare for årets nest siste bortekamp!

Kampstart på Halden stadion lørdag er 13:00!

NB! Billetter til kamp!
Kvik Halden legger ut billetter for salg i sin Kvik Halden FK app eller WEB. Det selges ikke billetter i "luken". Alle har selvsagt lov til å kjøpe billett, men som Kvik Halden skriver på sin hjemmeside:

Det vil ikke bli foretatt adressekontroll av tilskuerne på lørdag, samtidig vises det til NFF sin Covid-19 Kampprotokoll som ikke tillater bortesupportere. Det betyr at tydelige overtredelser med supporterartikler og organisert supportergrupperinger vil bli nektet adgang/bortvist, og billetter vil ikke bli refundert. 

Annonse fra Obos-ligaen: