Før kampen: Kråkerøy - FFK

Søndag er det endelig klart for NM! 19 måneder etter at Viking ble cupmester er det igjen duket for cup og motstander i 1. runde er våre gode naboer Kråkerøy!

Endelig!
Kråkerøy har, som resten av fotballen i divisjonene under Postnord-ligaen, lagt et fryktelig frustrerende halvannet år bak seg. Forrige tellende kamp for Kråkerøy sitt a-lag var 26. oktober 2019, 25 juli 2021 skal de endelig i aksjon igjen. 

Etter halvannet år med nedprioritering av norsk idrett ble det igjen tillatt med normale treninger også for 3. divisjon og nedover fra og med juni. Samtidig ble det åpnet for kamper innenfor samme idrettskrets, og dermed var alt klart for 1. og 2. runde av NM som planlagt i slutten av juli. 

Møttes før
Kråkerøy og FFK er både naboer og gode samarbeidspartnere, men også konkurrenter fra tid til annen. I år skal både a-laget og rekruttlaget møte Kråkerøy, først i NM og deretter i seriespillet i 3. divisjon. Forrige gang FFK møtte Kråkerøy i cupen gikk rødbuksene ned for telling. FFK ble redusert til 10 mann tidlig etter et rødt kort og Kråkerøy var det klart beste laget og kunne vunnet mye mer enn 1-0, som ble sluttresultatet.

Året var 2017 og Kråkerøy stoppet ikke å imponere med kampen mot FFK, i neste runde møtte de Vålerenga og var til slutt en tapt straffesparkkonkurranse unna å eliminere laget fra Oslo. I både 2017 og 2018 hadde Kråkerøy gode sesonger i 3. divisjon som begge endte med 5. plass, mens det i 2019 gikk noe tyngre og laget sikret først plassen i divisjonen i siste serierunde med seier over Årvoll på hjemmebane.   

2020-sesongen forsvant og årets sesong blir halvert med seriestart i begynnelsen av august. Enkeltserie på 13 kamper er det som venter både Kråkerøy og FFK 2 i årets serie. Avdelingen er knalltøff med mange ambisiøse klubber, det legger grunnlaget for en spennende sesong for begge lagene med postnummer fra blomsterøya.

Fellesnevnerne er mange mellom klubben og laget, til denne kampen er det mest aktuelle at Kråkerøy sin hovedtrener er FFK sin markedssjef, kaptein på Kråkerøy er FFK sin fysioterapeut og venstreback på Kråkerøy er FFK sin G16-trener. Uansett utfall kan Anders Østli, Håkon Wæhler og Magnus Johansen se frem til 2. runde i NM siste helgen i juli!

Alltid jakte utvikling
FFK er ferdig med seriespillet for vårsesongen og kan se tilbake på 3 måneder med jevnt gode prestasjoner. Resultatene har som normalt variert, sånn er fotball, paradoksalt nok ble det ikke seier i det som analysen viser var den prestasjonsmessig beste kampen for våren da Grorud gjestet Stadion. Laget har levert solide kamper og tatt mange nye steg individuelt og ikke minst kollektivt. Selv om det nå er en pause i seriespillet, så forblir fokuset og lagets mål det samme; Bli bedre hver eneste dag!

Hovedtrener Bjørn Johansen gleder seg til en ny type utfordring i cupen og forventer å se et FFK-lag med full tenning og samme tilstedeværelse på Kråkerøy stadion søndag. 

- Vi ønsker å fortsette utviklingen av spillet vårt, og kamper er alltid den beste arenaen for det. Vi ønsker å spille så mange kamper vi kan, da er det i vår interesse å sørge for nye gode prestasjoner i den neste uka også. Cup er gøy og det ble et morsomt oppsett med lokaloppgjør mot en klubb vi har et nært og godt forhold til. Vi satser på mange tilskuere, god stemning og en god kamp! Forteller "Bummen". 

Henrik Kjelsrud Johansen, Jakob Lindström, Håvard Åsheim, Maikel Nieves, Thomas Drage, Ayoub Aleesami og Aleksander Karstensen er ikke aktuelle for troppen til denne kampen. Alle er forventet klare i løpet av relativt kort tid, forhåpentligvis er samtlige klare etter en kort sommerpause når laget starter treninger igjen den 9. august. 

Sikre deg billett
Det er kun tillatt med 800 tilskuere på kampen og det er førstemann til mølla som gjelder. Billettsalget er for lengst i gang og du kan skaffe din billett på følgende utsalgssteder:

  • Enhus Camping
  • Shell Kråkerøybrua
  • Butterfly Kråkerøybrua
  • Torshov Sport ved Fredrikstad Stadion

Tipp resultatet og vinn flotte premier
Kråkerøy har i forbindelse med kampen laget en tippekonkurranse hvor du kan tippe resultatet av kampen. Er du med og tipper støtter du Kråkerøy sin ungdomsavdeling og kan vinne flotte premier. 

Vipps 50kr og ditt resultattips til 699446 og du er med!
Frist for å levere tips er innen kampstart kl. 17:00 den 25. juli. Premiene ser du her:

Foto: Arne Glomdal
Annonse fra Obos-ligaen: