Før kampen: KFUM - FFK

Etter en del stang-ut i det siste så var det volley-inn for FFK i helgen. Allerede onsdag står en ny tøff oppgave for tur, borte mot hjemmesterke KFUM.

Kvalifisering igjen?
KFUM tok OBOS-ligaen med storm i 2019 og endte på en sterk 4. plass. Den gangen sa det stopp i kvalifiseringen mot Start, som senere rykket opp til Eliteserien etter et drama av de sjeldne mot Lillestrøm på Åråsen. I 2020 var mulighetene igjen til stedet for en kvalifiseringen, kampen om 6. plassen stod mellom Raufoss og KFUM, som møtte hverandre i siste serierunde på Nammo Stadion. I tett snøvær bølget kampen frem og tilbake. I det 82. spilleminutt var stillingen 2-2, til slutt endte det med 5-4(!) til Raufoss, som dermed også knep plass i kvalifiseringen. 

I årets sesong startet KFUM tamt med kun 1 poeng på de 3 første kampene, men etter hvert har Jørgen Isnes sine elever fått fart på sakene. En fin form den siste tiden har tatt laget opp på en 6. plass, og de er dermed i aller høyeste grad en av de sterkeste kandidatene til å spille kvalifisering til Eliteserien igjen i 2021. 

To på rad - Tøff periode venter
KFUM startet seriespillet etter sommerpausen med et knepent 2-3 tap borte mot Sogndal, før de i neste runde måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Sandnes Ulf. De to siste kampene har det derimot blitt full pott. Først en sen 1-0 seier borte mot Ull/Kisa og denne helgen stod de for rundens snuoperasjon da 0-2 ble til 3-2 på Sør Arena mot Start. To seire på rad for KFUM som helt sikkert er ute etter å fortsette poengsankingen når FFK kommer på besøk. 

OBOS-ligaen er inne i en hektisk kampperiode, og for noen er den mer hektisk enn andre. For de klubbene som ikke har rotet seg ut av NM, så skal det spilles 7 kamper på 3 uker fra 12 september til 2. oktober, mens noen klubber (ingen grunn til å trekke frem hvem) skal spille 6 kamper i samme periode. 

KFUM og FFK møttes sist i starten av juli da "Kåffa" gjestet Stadion. KFUM ledet fortjent 1-0 til pause mot et tamt FFK, men etter hvilen var rødbuksene i fyr og flamme og snudde oppgjøret til 2-1. Målscorere for FFK den kampen var Nicolay Solberg og Thomas Drage. 

Ille dårlige til å havne under - Ille gode på å komme tilbake
FFK snudde 0-1 til 2-1 mot Sogndal sist, og det er langt fra den eneste gangen FFK har kommet tilbake etter å ha havnet under. Hele 11 ganger i år har FFK havnet under i målprotokollen for deretter å utligne stillingen. Det vitner om en god kapasitet og en sterk moral. I en tett kamp periode håper Bjørn Johansen å se et lag som graver frem sitt aller beste også når beina er tunge. 

- Sist så vi nok en gang et FFK-lag som går for å vinne i en situasjon det kanskje hadde vært fristende å sikre ett poeng, det vitner om en spillergruppe med selvtillit og en "forward minded" tankegang til det vi driver med. Vi går for gull, noen ganger kan det bikke feil vei, men i det store regnestykket tror vi det kommer ut i pluss. "Forward minded" kommer garantert til å prege oss også i kampen mot Kåffa, som er et meget godt fotballag når de får lov til å sette premissene for kampene. Vårt mål er at det er vi som skal sette premissene gjennom stor intensitet, høyt press og råskap i duellspillet. Får vi til det så blir det en artig kamp - Vi gleder oss!. Forteller Bjørn Johansen. 

Philip Aukland fikk sitt 4. gule kort mot Sogndal og har karantene denne runden, mens det ikke tas noen sjanser med Ludvig Begby og Alexander Zoulakis som begge har kjenninger i lårmuskulaturen. Love Reuterswärd er fortsatt ute med skade og vil trenge noen uker før han er i full trening. Øvrige er klare for kamp!

Mads Nielsen og Olav Øby må stå over ved neste gule kort. 

Kampstart på KFUM Arena onsdag ettermiddag er 17:00!
Merk kamptidspunktet som er tidligere enn resten av runden grunnet manglende flomlys på Ekeberg. Billetter kan kjøpes på nett, Fredrikstad-supportere bes benytte felt E: Billetter KFUM - FFK 

God tur til alle - Tusen takk for støtten!

Foto: Arne Glomdal 

Annonse fra Obos-ligaen: