Før kampen: Jerv - FFK

Allerede i første runde av andre halvdel kommer en av årets tøffeste utfordringer, opprykksjagende Jerv på bortebane!

Går "all in" for opprykk
Serien er halvspilt og dermed er det klart for 15 runder med returoppgjør. Lørdagens motstander har hatt en glimrende sesong og har seilet opp som en av de store opprykkskandidatene, nå satser klubben alt de klarer for å gripe opprykksmuligheten. Supportere og næringsliv er bedt om å hjelpe til økonomisk for å forsterke laget foran høstsesongen og til og med har spillere selv foreslått å ta et lønnskutt for sikre at klubben ikke selger sine offensive profiler. 

Jerv går med andre ord "all in" og flere av kampene de har spilt i vårsesongen har vist at målet om Eliteserien i 2022 langt fra er en umulighet. Jerv var ytterst nærme opprykk i både 2015 og 2016, kanskje 2021 er året det skjer for Grimstad-laget?

Slo tilbake mot Grorud
Jerv har ryddet litt i stallen i sommer. Magnus Kjølsrud er lånt ut til Express, Ole Marius Håbestad har gått til Arendal og Boubacar Konte har avsluttet lånet og reist tilbake til Sarpsborg 08. I tillegg har Jørgen Myhre, Tor Axel Bringsverd og Akeem Latifu terminert avtalene sine. Mange spillere ut, men av de nevnte er det kun Konte som har spilt regelmessig. 

Inn har det kommet to spillere, og han ene har allerede gjort seg bemerket. Jerv har flere ganger rekruttert ukjente spillere fra fjerne strøk, med varierende hell, men i 2021 har de truffet blink. Willis Furtado ble hentet fra egyptisk fotball i vinter og har levert strålende i OBOS-ligaen. Nå har de hentet Felix Schröter som sist spilte på nivå 4 i Tyskland, han har startet sterkt med to mål og en assist på sin korte tid i Norge. Den andre signeringen ble presentert torsdag, angrepsspiller Shuaibu Ibrahim melder overgang fra Mjøndalen til Jerv. 

I ny formasjon gikk Jerv rett ut i toppoppgjør etter ferien med besøk fra Hamar på Levermyr stadion. Kun ett poeng skilte lagene før oppgjøret, men takket være nok en bunnsolid defensiv oppvisning fra HamKam, så ble poengene med hjem til Hamar etter en 2-0 seier. I forrige runde var Jerv på besøk hos Grorud, det gikk bedre for Arne Sandstø og Andreas Hagen sitt mannskap. Jerv kom tilbake fra både 0-1 og 1-2, når sluttsignalet gikk kunne de juble for 3 poeng etter å ha kjempet hjem en 3-2 seier. 

Jerv er med det kun poenget bak direkte opprykk ved halvspilt serie og det med smått oppsiktsvekkende +1 i målforskjell. Hele 49 mål har de vært involvert i så langt i år, kun Raufoss (50) og Start (52) har flere mål i sine kamper. Med andre ord ligger det nok en gang an til en underholdende 90-minutter!

Håper å score et mål i alle fall
FFK og Levermyr stadion er ingen hyggelig relasjon så langt. Null poeng og null mål er historikken for rødbuksene på det flotte gressteppet til Jerv. Samtidig kan statistikk brukes til det meste, FFK har nemlig bare ett tap på bortebane i seriesammenheng siden september 2019. Bjørn Johansen er tilbake i manesjen etter å ha måttet stå over grunnet kurs mot Stjørdals Blink, det gjør at han gleder seg ekstra mye til lørdagens kamp. 

- Vi er godt fornøyd med starten etter den lille ferien vi hadde, og da tenker jeg på dedikasjonen til alle i hverdagen og måten vi pusher hverandre for å hele tiden ta nye utviklingssteg. Med spillere tilbake fra skader og et par gode nye spillere inn, så er troppen veldig konkurransedyktig både på trening og kamp, og det vil bringe prestasjonene våre opp og frem. Det blir en artig utfordring mot et sterkt og opprykksjagende Jerv på lørdag, og et hyggelig gjensyn med Andreas Hagen. Bare å glede seg! Forteller hovedtreneren. 

Til denne kampen krymper skadelisten enda litt til, kun Love Reuterswärd og Oscar Jansson er uaktuelle for troppen. Olav Øby fikk gult kort sist, det betyr at han og Philip Aukland er de som må stå over ved neste gule kort.

Kampstart i Grimstad lørdag 28. august er 15:00!  

Billettsalget til FFK - Sogndal 12. september er åpnet!
Kjøp billetten din i FFK Appen eller her: BILLETTER!

Foto: Arne Glomdal

Annonse fra Eliteserien: