Før kampen: Florø vs FFK

Endelig er vi igang og det er en tøff utfordring som venter på søndag når vi reiser til Vestlandet for å møte et godt Florø-lag til kamp om poeng!

Fotballeventyret Florø
Kystbyen Florø med såvidt over 9000 innbyggere er Norges vestligste by. Florø Sportsklubb ble stiftet i 1912 og har totalt over 1000 medlemmer. Fra 2011 ble klubben slått sammen med Tempo og de dannet sammen Florø Fotball. Den gangen lå klubben i 3. divisjon, men trener Terje Rognsø hadde bare vært trener i en sesong og var kun i startfasen på et fantastisk eventyr. Klubben med grunnstamme i den lokale 94-95-årgangen rykket opp til Norsk Toppfotball høsten 2016 da de i nest siste serierunde slo Nest Sotra i seriefinalen foran et rekordstort hjemmepublikum. I 2017 tok de OBOS-ligaen med storm og lå høyt på tabellen gjennom sommeren før motgangen begynte, den varte fra høsten 2017 og gjennom hele 2018 sesongen frem til klubben var tilbake i 2. divisjon i 2019. Nedrykket markerte også slutten på eventyret for Rognsø som ga seg som hovedtrener. 

Juniortrener Frode Nybø tok over ansvaret for a-laget og med mange nye spillere ble 2019-sesongen skuffende for Florø som fordelte seire, uavgjort og tap omtrent helt likt og ble takket være en godkjent avslutning på sesongen nummer 7 på tabellen, et godt stykke unna både topp og bunn. Inn i 2020-sesongen har Florø mange utskiftninger i troppen, men de har med seg en sterk og helprofesjonell spillertropp bestående av en del utenlandsimporter, noen rutinerte ringrever og noen fremadstormende unggutter. 

Etter fotballstoppen har Florø spilt 3 treningskamper. Mot Hødd ledet de lenge, men Hødd snudde oppgjøret og vant med 2-1. Deretter imponerte Florø med en sterk 4-3 seier mot OBOS-laget Åsane på bortebane, et oppgjør de ledet med 4-0. I generalprøven ledet Florø også komfortabelt med 3-0 mot Sotra, før gjestene reduserte på slutten og sørget for 3-2 til slutt. Det er med andre ord et offensivt Florø-lag med selvtillit som starter jakten på OBOS-ligaen søndag.

6 mnd siden første trening
En meget lang oppkjøring er endelig over for FFK. Treningene startet 6. januar og første treningskamp ble spilt 1. februar mot KFUM. 8 kamper, 24 mål og 5 baklengs senere er vi klare for første seriekamp! Gjennom oppkjøringen har ønsket vært å møte enten lag fra høyere opp i seriesystemet eller antatte topplag fra vår divisjon, og de erfaringene skal forhåpentligvis komme godt med når vi møter en av opprykkskandidatene i serieåpningen på deres egen flotte naturgressbane. 

Over 6 måneder etter første trening er guttane klare for første kamp og Bjørn Johansen gleder seg til en tøff oppgave på søndag!

- Endelig er vi igang og vi er så klare som vi føler vi kan bli. Det er en fin test som venter oss i serieåpningen mot et godt Florø-lag. For oss handler det om å være den beste utgaven av oss selv. Vi har stor løpskraft og et stort tempo i laget, og det må benyttes til det fulle både på søndag og i resten av kampene. Klarer vi det skal vi bli leie å møte, nå gleder vi oss bare til å komme igang! Forteller hovedtreneren. 

Love Reuterswärd er fortsatt ute 2-3 uker med skade, mens Ludvig Begby ser ut til å måtte belage seg på en lengre opptreningsperiode. Forøvrig er alle mann klare for kamp.

Kampenstart på Florø stadion søndag er kl. 15:00.
Kampen ser du på FB-TV!

Annonse fra Obos-ligaen: