Før kampen: FFK vs. Sola

Andre pinsedag det allerede klart for ny kamp på Stadion når Sola FK kommer til Fredrikstad.

Rykket opp i siste serierunde
Sola FK ble stiftet 1934 og fyller dermed 85 år i 2019. Klubben holder til i Sola kommune rett på utsiden av Stavanger i Rogaland. Med omkring 650 medlemmer og en stor barne- og ungdomsavdeling er klubben en viktig del av samfunnet i Sola. 

Sola har de senere årene variert mellom 2. og 3. divisjon. Etter opprykket til 2. divisjon 2014 spilte Sola på nivå 3 i 2015 og 2016, men i den brutale serieomleggingen i 2016 var Sola aldri i nærheten av å berge plassen og gikk ned igjen. 
Sesongen 2018 ble en festsesong for klubben med opprykk foran nesa på opprykksfavoritter som Ørn-Horten og Vindbjart.
I runde 24 ble mye avgjort når Ørn Horten og Sola møttes på Lystlunden. Hjemmelaget ledet 3-1 med 20 minutter igjen på klokka, men Sola kom tilbake og reddet 3-3, dermed hadde Sola overtaket de siste to serierundene og sikret opprykket i siste serierunde!

Gode på eget gress
Sola åpnet Postnord-ligaen med 2-2 hjemme mot Kvik Halden. Sola var foran med 2-0, men Kvik Halden kom tilbake og sikret uavgjort. Skuffende for Sola, men i ettertid har det vist seg at uavgjort mot haldenserne ikke var et dårlig resultat. 

Det er hjemme på Sola Stadion de gulkledde har gjort det så langt. Poeng mot topplagene Kvik Halden og Stjørdals Blink, samt seier over Brattvåg er fasit hjemme på eget gress. Nardo er eneste lag som har reist fra Sola med full pott så langt. 

På bortebane har det derimot blitt en tøff sesongstart så langt for laget til hovedtrener Øyvind Elvestad. 4 seriekamper og 1 cupkamp har alle gitt samme utfall. Bryne, Hinna (NM), Moss, Egersunds og Levanger har alle kommet seirende ut av duellene når Sola har vært på besøk. 

Som mange andre lag i den nye 2. divisjonen så har også Sola enkeltspillere med erfaring fra toppfotballen. I Sola-laget finner man bl.a. Remi Johansen med over 200 kamper på øverste nivå for Tromsø og Brann. Kristian Novak kom til Sola før årets sesong fra Viking, mens spissen Morten Eriksen er tidligere storscorer i OBOS-ligaen med Sandnes Ulf. 
Sola har 3 spillere med 3 gule kort, men ingen som har nådd karantene-grensa enda.

Stramme til!
For vår del handler det om å stramme til bak og øke kvaliteten på siste tredjedel. 7 mål på de siste 3 kampene er i utgangspunktet et godkjent antall, men 5 baklengs på de samme kampene har sørget for at vi kun har tatt 4 poeng mot Brattvåg, Moss og Vidar. 
Så er statistikk alltid artig å leke med, setter man linja fra Arendal-kampen er fasiten at 13 av de siste 18 tilgjengelige poengene er sanket inn, det er best av alle i vår avdeling. Faktisk er det best i hele 2. divisjon!

Full pott mot Sola tar oss opp på 17 poeng, det er 1 poeng mer enn vi hadde og like mange poeng som Raufoss hadde etter 9 serierunder i 2018. MEN! Full pott mot Sola krever et FFK som presterer opp mot sitt beste og legger ned alt de har av vilje og energi i bunn!
Stjørdals Blink (og Kvik Halden dersom de vinner hengekampen sin) er på tabelltoppen, 3 poeng foran oss, mellom der finner man også Nardo som har imponert i sesonginnledningen og har samlet sammen 15 poeng så langt.
Bjørn Johansen var en skuffet mann etter Vidar på torsdag, og er glad for at det kommer en ny mulighet til å prestere allerede på mandag.

- Det er bra at det kommer en kamp med en gang slik at vi får muligheten til å rette opp den skuffelsen vi alle kjente på etter Vidar. I iveren etter å skape nok sjanser og mål så må vi ikke glemme at et godt forsvarsspill alltid må være på plass. Dagene frem mot Sola blir brukt på å få overskudd og energi inn i laget slik at vi skal fremstå med mye mer energi enn vi klarte å hente ut mot Vidar. Forteller Bjørn Johansen.  

Mæland ute med skade
Kaptein Eirik Mæland fikk en smell i lysken helt på tampen av første omgang mot Vidar når han strakk seg etter en ball og fikk motstanderen over seg. Testene er ikke klare enda, men dessverre er det sannsynlig at det er snakk om en skade som holder han borte en stund. 

Håvard Åsheim er i stadig bedring og er forhåpentligvis i full trening i løpet av kort tid. Det samme gjelder Leo Olsen, mens Sakari Mattila og Oscar Lopez Borgersen er ute til over sommerpausen. 
Mads Nielsen, Kjell Rune Sellin og Eirik Mæland har alle 2 gule kort, og er derfor fortsatt noen gale dommerbeslutninger unna karantene. 

Billetter
Kampstart på mandag er 16:00, billetter kjøper du her:

Annonse fra Obos-ligaen: