Før kampen: FFK vs. Hødd

De siste 6 serierundene er satt opp og kamp nummer 14 i år blir hjemme mot et opprykksjagende Hødd i panserform!

Mandag ettermiddag ble de siste 6 rundene av årets sesong satt opp, umiddelbart begynte klubbene å finne de beste og minst vanvittig dyre reiserutene. Alle kampene til FFK har nå fått kamptidspunkt, den første av de siste er mot Hødd på førstkommende lørdag klokka 13:30!

Panserform
Hødd gikk inn i årets sesong som en toppkandidat, men det gikk noen kamper før de så ut som det. Den siste tiden derimot har de definitivt sett ut som en opprykkskandidat og kommer til Fredrikstad med masse selvtillit etter 6 strake seire hvorav 4 av de ble vunnet uten å slippe inn mål. Totalt i år har Hødd kun 7 baklengs på 13 kamper - Gjerrige!

Kevin Knappen kom inn dørene på Høddvoll i vinter og har skapt akkurat det laget de fleste så for seg med stram defensiv struktur, kontringsstyrke og dødballkraft. Veldig mange fellestrekk med det HamKam-laget han ledet suverent opp til OBOS-ligaen i 2017. Etter en treg start på sesongen hvor Hødd slet med å få satt ballen i mål, har også scoringsfrekvensen økt betraktelig i høst med 17 scoringer på de siste 6 kampene.

Det er først og fremst hjemme på Høddvoll de blå og hvite har vært på sitt aller sterkeste med 19 av 21 mulige poeng og ekstreme 14-2 i målforskjell. På reise har det ikke blitt like høyt poengsnitt, her har laget sanket 7 av 18 mulige poeng, men også på bortebane har ting tatt seg opp den siste tiden og de to siste bortekampene har gitt full pott for Hødd.    

Fortsette å angripe
FFK går inn i de siste 6 kampene med en god posisjon på tabellen, men det tar lite av fokuset til verken klubb, trenere eller spillere. Etter et par kamper hvor angrepsspillet lugget litt mot Moss og Tromsdalen var det igjen masse godt angrepsspill mot Brattvåg på lørdag. Effektiviteten kunne derimot vært bedre og det vil nok være noe FFK ønsker å rette på mot Hødd denne helgen. 

Hovedtrener Bjørn Johansen gleder seg til en voksen oppgave mot et formsterkt Hødd-lag som FFK har hatt jevne dueller med både i 2019 og 2020. 

- Det er veldig gledelig å se sulten som er hos spillerne hver eneste dag, hvor de hele tiden jager forbedringer både som individer og lag. Nå får vi 6 tøffe fotballkamper mot gode fotballag, hvor vi får testet oss og har muligheten til å ta nye steg. Allerede lørdag er det en skikkelig utfordring når vi møter det laget som er nærmest oss på tabellen, et lag som ga oss en god fight sist de var på Stadion og som har utviklet seg mye siden det. Samtidig har vi også utviklet oss så dette blir en artig utfordring vi gleder oss masse til. Forteller Bjørn Johansen. 

Til de siste 6 serierundene er alle kort strøket, karantene får spillerne først etter 2 og ev. 4 gule kort. Ludvig Begby, Hasan Duman og Eirik Vestby er ikke klare for kamp grunnet skader.

Billetter
Regjeringen har åpnet for 600 tilskuere fra og med 12. oktober, det betyr at kampen mot Hødd dessverre vil kun ha 200 tilskuere slik som det har vært tidligere i sesongen. Trekningen er foretatt og dere som har "vunnet" har mottatt sms. 

Annonse: