Før kampen: FFK vs Skeid

Lørdag er det ny kamp på Stadion, denne gangen er det en av opprykksfavorittene og fjorårets OBOS-lag Skeid som kommer til Fredrikstad!

Norgesmester 8 ganger
Skeid er en historisk kjempe i Norsk fotball med ett seriemesterskap og 8 cupmesterskap. De siste tiårene har det derimot vært mange vanskelige år for oksene. Økonomiske utfordringer og stadion-trøbbel har preget flere av årene etter tusenårsskiftet. 

I 2013 var klubben helt nede i 3. divisjon, men oppholdet varte kun en sesong. Tom Nordlie tok over som hovedtrener sommeren 2016 og i 2018 tok de steget opp i OBOS-ligaen. Talentfabrikken gjorde en godkjent sesong i fjor, men et skikkelig "stang ut" år, hvor de også måtte spille alle 30 serierundene på bortebane, endte med nedrykk, 3 poeng bak Notodden som tok kvalik-plassen. 

Favoritt til å gå rett opp igjen
Etter fjoråret har det blitt mange utskiftninger på Nordre Åsen. Tom Nordlie er ute, inn som ny hovedtrener er Fredrikstad-gutten Gard Holme som tok steget fra Vålerenga sin utviklingsavdeling. Mange spillere med mye spilletid i 2019 har forlatt klubben, som Ahmed El Amrani, Moa Mahnin, Johannes Nunez og Mesut Can, i tillegg til Ayoub Aleesami som signerte for FFK forrige uke. 

Det er allikevel en rekke gode fotballspillere i Skeid også i 2020. Keeper Idar Lysgård, midtstopper og kaptein Fredrik Berglie, Hassan Yusuf på midtbanen og ikke minst en rask og målfarlig front-trio med Hickson, Buduson og den hjemvendte sønn Daniel Braaten er noen av mange kvalitetsspillere Skeid har å by på i årets sesong. 

Med fersk erfaring fra OBOS-ligaen, en god oppkjøring og mange gode spillere er Skeid en naturlig kandidat til å ta steget opp igjen etter årets sesong, så får vi se om et FFK hjemme på Stadion kan klare å stikke en kjepp eller to i hjulene til gjestene fra Oslo.

Prestert bra i serieåpningen
Skeid hadde to gode resultater på vei inn til seriespillet med 2-0 borte mot Fram Larvik og 2-1 borte mot Notodden. I seriestarten overbeviste de hjemme mot Brattvåg og tok en fortjent 2-1 seier. Dårlig uttelling på sjansene gjorde oppgjøret spennende på slutten, men Skeid holdt unna. I andre kamp ble det storseier borte mot Fløya da Skeid vant med solide 6-0, en kamp de fort kunne scoret enda flere mål. 

I 3. kamp hjemme mot Kvik Halden ble det derimot bråstopp når haldenserne stengte igjen med sin bunnsolide 5-4-1 formasjon og kneblet angrepsspillet til Skeid. Oksene dominerte banespillet stort og hadde både en anullert scoring og et par store sjanser, men det var bare Kvik som klarte å sette ballen i mål og tok med seg alle poengene hjem til svenskegrensa. 

Nå blir det interessant å se hva FFK kan få til mot et revansjelystent Skeid når de to tradisjonsrike klubbene møtes på Fredrikstad stadion lørdag!

Må opp på vårt aller beste
Også FFK har fått en fin start på sesongen med seire over Florø, Hødd og VIF2. Etter en litt vel gavmild start mot Florø har laget stengt igjen de to siste kampene og kunnet innkassere to smultringer på rad. Nå venter årets to kanskje sterkeste motstandere på Stadion i Skeid og deretter Kjelsås, det blir en spennende utfordring for Bjørn Johansens elever. 

- Dette blir en toppkamp mellom to gode lag. Skeid har et meget solid lag med kvalitetsspillere i alle ledd, men det har vi også. For oss handler det om å fortsette den gode trenden vi er inne i, der tempo i forflytningene og offensivt rettet fotball står i fokus. Vi ønsker å kjøre på, så vet vi at Skeid har kvalitet til å straffe oss, så vi må være gode i balansespillet når vi flytter mange frem i banen. Her er det bare for guttane å lade batteriene, det som er helt sikkert er at vi kommer til å sette opp fullt tempo gjennom samtlige minutter. Denne utfordringen gleder vi oss masse til. Forteller Bjørn. 

Både Love Reuterswärd og Anas Farah er på bedringens vei etter sine skader og er forhåpentligvis aktuelle for kamptroppen snart, mens Ludvig Begby må jobbe godt i mange uker før han igjen kan ta på seg drakta. Eirik Vestby har hatt en kjenning i låret og måtte stå over mot VIF2, men kan kanskje være klar mot Skeid. Ellers er øvrige klare for kamp!

Publikum
Som mot Hødd er det tidligere i uken trukket ut 200 av våre sesongkortholdere som har fått inngang til lørdagens kamp. Det blir foretatt ny trekning torsdag for de første vinnerne som har meldt at de ikke kan komme på kamp. Alle som blir trukket ut mottar en sms. 

Kampstart er lørdag klokka 16:00. 

Annonse fra Obos-ligaen: