Før kampen: FFK vs Nardo

Søndag er FFK tilbake på Stadion for å kjempe om nye poeng. Motstander er Nardo i det som er årets nest siste trønderoppgjør.

Oppløftende sesong
Nardo er først og fremst kjent som et solid hjemmelag. På Nissekollen får de fleste det tøft, den harde og slitte kunstgressbanen er noe få gleder seg til. Verken Kvik Halden, Stjørdals Blink eller Arendal har fått med seg poengene derfra. Men også på bortebane har Nardo sikret seg bra med poeng i år. Moss, Sola og Vidar er alle slått på fremmed gress. 

Laget som i vinter var ytterst nærme å legge ned, har gjort en god sesong så langt. 6. plass og 25 poeng er absolutt godkjent, spesielt med tanke på vinterens store utenomsportslige utfordringer. Høstsesongen startet med et knepent 0-1 tap for Stjørdals Blink på bortebane, før Arendal og Vidar ble slått med 2-0 og 3-1. I forrige runde ble det et overraskende nederlag for Nardo som fikk sekken full av Sola på hjemmebane. Laget fra ved siden av flyplassen har fått det til å stemme på bortebane den siste tiden og slo Nardo med imponerende 4-1 på Nissekollen! 

At Nardo har gjort en god sesong kan man også se på spillerlogistikken hvor flere av spillerne deres er hentet av andre. Midtstopper Vebjørn Vinje ble hentet av Stjørdals Blink, venstreback Jørgen Solli ble hentet av Jerv og angrepsspiller Christoffer Engan ble hentet til Elverum. Nardo har erstattet disse med Arne Holter fra Grorud (i juni), Magnus Fløholm og Erik Eikeng fra Odds Ballklubb og Andreas Krokbø fra Strindheim. 

Forrige møte mellom klubbene var på Nissekollen i slutten av juni. Den gangen var det FFK som trakk det lengste strået. Nicolay Solberg steg til værs og headet inn kampen eneste mål etter et strålende innlegg fra Ludvig Begby. Dermed påførte FFK Nardo årets første hjemmetap.

Tredje trønderlag på rad
Etter sommerpausen har det vært FFK mot Trøndelag på Fredrikstad Stadion. Byåsen og Levanger var først, nå er det Nardo som står for tur. 
FFK gikk på et skuffende nederlag mot Egersunds forrige helg, det første på 11 kamper. En sjansefattig fotballkamp under vanskelige forhold ble avgjort av hjemmelaget 5 minutter etter hvilen. Nå er det Fredrikstad Stadion som gjelder igjen, og der vil guttane jobbe hardt for å opprettholde den gode statistikken. 

Bjørn Johansen ser frem mot helgens kamp hvor han forventer et Nardo som kommer for å stenge igjen bakover, løsningen ligger i vårt eget spill.

- Vi har produsert over 25 målsjanser på de to hjemmekampene etter ferien, vi forventer å være like skapende på søndag. Nøkkelord vil være intensitet og løpsvilje gjennom samtlige 90 minutter. Det forventes at Nardo kommer til å ligge lavt og kompakt, det setter krav til oss om å holde et høyt tempo med mye bevegelser, da vil vi skape mange sjanser også denne kampen. Nardo er et godt lag, så vi må også være disiplinerte og gode i balansespillet defensivt. Forteller Bjørn.

Andreas Hagen kan rekke helgens kamp, men Maikel Nieves, Eirik Mæland og Sakari Mattila blir ikke klare. Ingen spillere må stå over med gule kort, men Mads Nielsen, Philip Aukland og Marius Hagen må sto over neste gang de havner i boka til dommeren.

Billetter
Det har vært noen rufsete værdager den siste tiden, men når det er helg og hjemmekamp på Stadion så forventer vi at sola kjenner sin besøkelsestid!
Guttane trenger all den støtten de kan få fra tribunen, vi håper vi sees på søndag!

  • FFK Appen
  • WEB!
  • Aristokraten (se åpningstider på Facebook)
  • FFK Administrasjon (hverdager 09-16)
  • Billettluka (fra 15:00 kampdag)

 SAMMEN ER VI STERKE!

Annonse fra Obos-ligaen: