Før kampen: FFK vs Moss

Moss sikret plassen i forrige serierunde og har allerede tangert antall poeng fra i fjor, søndag kommer de til Stadion med planer om å revansjere vårens hjemmetap for FFK.

God høstsesong
Moss var igjennom store utskiftninger i både ledelse, trenerteam og tropp før årets sesong. Rutinerte spillere som Anders Østli, Morten Giæver, Martin Thømt Jensen og Kjetil Berge takket for seg, de tre sistnevnte utgjorde også hele klubbens administrasjon. Det samme gjorde Ole Martin Nesselquist, den unge treneren har i år ledet Strømmen i OBOS-ligaen.
På årsmøtet i våres overlot klubbens mangeårige styreleder Thomas Thorkildsen stafettpinnen og fullførte med det den store utskiftningsvinteren på Melløs.

Inn har det kommet mye nytt, bl.a. annet trener Marijo Jovic fra Follo. Han har sakte, men sikkert, fått fart på sakene og høstsesongen til Moss har vært imponerende så langt. På 8 kamper har Moss tatt med seg 14 poeng. F.eks. har de slått Egersunds med 6-2 hjemme og Bryne på bortebane med 1-0, samt holdt Kvik Halden til 1-1 i Halden. 

Forrige helg sikret mossingene plassen i neste års Postnord-liga, og allerede har de skaffet seg like mange poeng som i hele 2018-sesongen. Forrige helg var allikevel en ripe i lakken når fortapte Byåsen vant 1-0 på Melløs, pussig nok har Moss tapt alle hjemmekampene mot lag fra Trønderlag så langt i år. I siste serierunde kommer Levanger til Melløs i det som blir Moss sin siste mulighet til å pynte på trønder-statistikken.   

Forrige møtet mellom FFK og Moss var tilbake i starten av juni. Kjell Rune Sellin sendte FFK i ledelsen før hvilen og like etter hvilen ble det enda vanskeligere for Moss da midtstopper Durim Muqkurtaj ble utvist for et forsøk på å bokse ballen i mål. Sellin la deretter på til 2-0 før Joona Veteli hamret inn 3-0 på et herlig skudd like før slutt. 

2 nye ute - 2 tilbake
FFK har fått et par solide vitamininnsprøytninger de siste ukene. Snuoperasjonen mot Brattvåg på Stadion og den sterke seieren på Høddvoll sist har kommet gjennom herlige laginnsatser som har vippet kampene vår vei. Nå er det tilbake på Stadion til årets nest siste seriekamp på hjemmebane og guttane er sultne på å forlenge rekken med seire på eget gress.

Bjørn Johansen er fornøyd med den sterke lagmoralen gruppa har vist og forventer at alt må hentes frem igjen på søndag dersom et godt mosselag bli sendt hjem uten poeng. 

- Vi har en gruppe med masse energi om dagen som gleder seg til en spennende innspurt. Det er en herlig lagmoral og samhold i troppen, noe vi ser både på a-laget og rekrutt. Den energien tar vi med oss inn i mossekampen, som er det eneste vi har fokus på nå. Vi møter et bra mosselag som hvis de får tid og lov spiller en god fotball, så vi må møte de med stor aggressivitet og sult etter nye 3 poeng. Forteller Bjørn Johansen.

Stian Stray Molde er tilbake fra sin karantene til denne kampen, men Philip Aukland er ute etter å ha fått sitt 4. gule kort for sesongen (3 for Fram Larvik). Joona Veteli er tilbake i trening og aktuell for troppen, mens Eirik Mæland, Ludvig Begby og Love Reuterswärd som kjent i beste fall kan bidra helt på tampen av sesongen. 
Sakari Mattila har spilt mer og mer for rekruttlaget, men måtte ut med en kjenning i lysken i torsdagens rekruttkamp mot Sparta. Det er foreløpig ikke kjent hvor lenge dette setter han ut av spill. 

Billetter
I 2018 var det over 10.000 mennesker på FFK mot Moss på Stadion, vi håper det blir en godt besøkt kamp denne gangen også med topp fotballstemning! Allerede er det solgt over 3000 billetter, slik skaffer du deg din:

  • FFK Appen (Anbefales!)
  • WEB!
  • Aristokraten (se åpningstider på Facebook)
  • FFK Administrasjon (hverdager 09-16)
  • Billettluka (fra 15:00 kampdag)

Vi sees på Stadion - SAMMEN ER VI STERKE!

Annonse fra Obos-ligaen: