Før kampen: FFK vs Hødd

I morgen er vi endelig klare for å begynne på moroa - Hødd gjester Fredrikstad Stadion i årets første seriekamp!

Rotet bort opprykket i fjor
Hødd satset tungt i 2018 og så lenge ut til å være det sterkeste laget i Postnord-ligaen avd. 2, men i september ble det bråstopp for laget fra Ulsteinvik.
Med 10 kamper igjen å spille var det nemlig Hødd som tronet øverst på tabellen, men en periode med 5 kamper på rad uten seier gjorde at Skeid gikk forbi og skaffet seg en luke de ikke ga fra seg igjen. 

Til slutt ble de også passert av KFUM som på målforskjell knep kvalifiseringsplassen etter at Hødd måtte nøye seg med uavgjort i siste kamp mot Nardo. 

At Hødd hadde et høyt toppnivå i 2018, spesielt på våren, var det ingen tvil om. Det fikk både Florø, Kristiansund og Bodø Glimt merke i cupen. Til slutt klarte Bodø Glimt å overliste Hødd, men det måtte straffespark til for å slå de ut av NM. 

Hendelsesrik vinter
Allerede på sommeren ifjor kom det signaler på at alt ikke var som det burde på Høddvoll når deler av administrasjonen ble delvis permittert. Etter sesongen var beskjeden klar fra klubben om at budsjettet for 2019 måtte ned. 
Gjennom vinteren har det sjeldent vært kjedelig på Ulsteinvik. Trener Sindre Eid ga seg som trener, Sportssjef og Hødd-legende Andre Nevstad sa opp sin stilling og daglig leder Oddmund Otterlei gjorde det samme, bl.a. pga. et anstrengt forhold til styreleder Ivar Morten Normark som også fikk behørig omtale i media. 

Den tidligere treneren i bl.a. Aalesund og Tromsø er fortsatt styreleder, men det var først etter en dramatisk avstemming på Årsmøtet i mars hvor benkekandidaten Bård Dalen fikk 49 stemmer, Normark fikk 50... 

Sportslig har det heller ikke vært kjedelig å følge Hødd i vinter. Etter at fjorårets trener Sindre Eid valgte å gi seg gikk det lang tid før ny trener ble ansatt. Til slutt falt valget på 25 år gamle Sander Nyland som i fjor var assistenttrener. 

I januar var det svært få spillere i troppen til Hødd, men gjennom vinteren har de satt sammen en ung og spennende tropp som har bevist hva de kan i de siste treningskampene. 
Blant ungguttene finner man også et par rutinerte profiler. Robin Shroot er tilbake i Hødd etter å ha vært innom en rekke klubber og blir en viktig spiller offensivt. I forsvaret finner vi en tidligere FFK-spiller i Netan Sansara. 
I tillegg har laget flere spillere som er ventet å levere varene i 2019. Daniel Eid, Joakim Wrele, Bendik Rise og Joachim Osvold er solide spillere i Postnord-ligaen.

Spesielt på slutten av oppkjøringen har de flere gode resultater i treningskampene. 3-0 mot Brattvåg og 2-0 mot Florø lar seg høre, i tillegg ga de Aalesund kamp om seieren når storebror vant med 2-1 i mars. 

Mange har tippet at Hødd sin mildt sagt hendelsesrike vinter betyr at laget kommer til å prestere dårlig i årets Postnord-liga, men prestasjonene den siste tiden tyder derimot på det motsatte. 
Ofte kan en prestasjonsgruppe samle seg når det blåser rundt de, kanskje går Hødd mot en sterk sesong?

Klare for kamp!
For vår egen del har det vært en lang ventetid på sesongstart i år. 
Tidligere har man kanskje tenkt at det hadde vært fint med et par uker til for å terpe, men i år har vært annerledes. 
Troppen var klar tidlig i januar, prinsippene fra 2018 er videreført og utviklet, treningskampene har gitt gode prestasjoner og gruppa har trippet etter å få spille om poeng i lang tid. 

- Endelig seriestart! Som et barn venter på påskeharen, lengter vi etter dette. Vi kjenner på et Kinderegg av følelser: spenning, forventning, men mest av alt gleden over å få aksle FFK- trøyen og kjenne på støtten fra Fredrikstads tolvte mann.
La påsken og seriestarten komme, vi er klare!
Forteller Bjørn Johansen.

Med unntak av langtidsskadde Sakari Mattila og snart-klare Eirik Mæland og Leo Olsen så er alle mann klare for kamp.
Det gir Bjørn og teamet hans noen vanskelige vurderinger med å plukke ut lag, men bredden og konkuransen i troppen vil være en stor styrke gjennom en lang sesong. 

Skaffe deg sesongkort eller billett
Vi nærmer oss 3200 solgte billetter til søndagens oppgjør, kanskje det kan bli over 4000 tilskuere - I så fall et fantastisk tall i 2. divisjon i påskeferien!

FFK Appen er den foretrukne metoden å skaffe seg billett på Stadion i år. 
Det er enklest og raskest, både for å kjøpe, men ikke minst også for å komme seg inn på Stadion. 

Dersom du ikke bruker smarttelefon, eller av andre årsaker ikke har mulighet til å benytte FFK Appen, så er det flere muligheter for å kjøpe enkeltbillett:

Kjøp billett på web
Du kan kjøpe billett på web.
Gå inn her: Billetter FFK - Hødd
Billetten printer du ut og tar med deg på kamp.

Kjøp billett på Aristokraten
Aristokraten i Glemmengata selger billetter for FFK, du finner åpningstidene på deres Facebook-side.

Kjøp billetter i billettluka
Bilettluka på Stadion åpner 14:30 søndag, der kan du både kjøpe billetter i papir og sesongkort i plast.


Her kan du se ulike instruksjonsvideoer for FFK Appen!

Slik finner du appen og registrerer deg:


Når du er inne så kjøper du billett slik:


Slik deler du billetten din:


Slik bruker du billetten(e) din(e) på kamp:


Annonse fra Obos-ligaen: