Før kampen: FFK vs Fløya

Søndag ettermiddag er det klart for serierunde 9 av 19 når Fløya gjester Fredrikstad Stadion!

Seriemestere på løpende bånd i 2019
Fløya hadde et særdeles bra 2019 når det kommer til å vinne fotballkamper. Ikke mindre enn 3 seniorlag vant sine ligaer og ble seriemestere, men når alt kom til alt var det bare 1 lag som avanserte i seriesystemet for 2020-sesongen, avslutningen på året ble nemlig alt annet enn silkemyk. 

Fløya sitt A-lag vant 3. divisjon, B-laget vant 4. divisjon og Kvinnelaget vant 1. divisjon i 2019. Inn i 2020-sesongen var det allikevel kun Fløya sitt A-lag på herresiden som tok steget opp en divisjon. Kvinnelaget tapte kvalifiseringen til Toppserien mot Lyn og på grunn av økonomi ble B-laget til herrene trukket fra 3. divisjon. I ettertid kan det vise seg å ha vært en dårlig beslutning, men akkurat det som skjedde med verden utover våren 2020 var vanskelig å forutse... 

Oppkjøringen for Fløya ble ikke den mest harmoniske. Trenerskifte og mange spillere ut portene gjorde at Fløya i stor grad måtte bygge et nytt lag. Mange av spillerne som utgjør laget i årets sesong er hentet fra Tromsø sin utviklingsavdeling med mye spilletid for Tromsø sitt rekruttlag. Derfor har også laget en lav snittalder, kun Vålerenga 2 har så langt benyttet et yngre mannskap enn Fløya. 

Blytung rekke med kamper
Fløya knep opprykket etter en sterk sluttspurt i 2019. Finnsnes hadde kontrollen på starten av høsten, men når sesongen var slutt hadde Fløya tatt seg forbi og sikret opprykket to poeng foran "Bummen" sin gamle klubb. Etter noen oppløftende resultater i oppkjøringen før seriestart, bl.a. seier over Senja og uavgjort mot Tromsdalen, har det blitt tungt for det unge mannskapet fra Tromsø.

Seriespillet startet med et hederlig 0-1 tap borte mot Vålerenga sitt rekruttlag. VIF2 sikret seieren med en sen scoring i en kamp også Fløya hadde sine muligheter. Neste serierunde ble derimot tung, og starte rekken med kamper Fløya ikke liker å se tilbake på. Skeid 0-6, Eidsvold 1-6, Florø 2-5, Kvik Halden 0-6, Kjelsås 1-4, Alta 1-4 og Tromsdalen 0-6 er fasit for de 7 siste kampene til Fløya. 

Fløya sitt unge mannskap spiller en ambisiøs og pasningsorientert fotball. De har ofte ballen mye i kampene sine, men har slitt med å omsette ballinnehavet i mange og store målsjanser. Defensivt har de slitt med å forsvare seg i egen boks, spesielt på dødball har det blitt mange baklengsmål for Fløya. Samtidig skal man ikke lenger tilbake enn mot topplaget Alta for to uker siden hvor Fløya hadde overtaket og ledet 1-0 frem til det var spilt 55 minutter før Alta snudde oppgjøret og til slutt kunne innkassere en 4-1 seier. 

Ingen laurbær tilgjengelig
FFK kan se tilbake på en motsatt rekke med kamper enn våre motstandere fra Tromsø. 8 strake seire gjør godt for selvtilliten og de siste ukene har både prestasjonene og resultatene vært gode. Etter en middels kamp mot Skeid 1. august har det blitt mye bra fotball og mange mål mot Kjelsås, Kvik Halden, Senja og Eidsvold Turn. Nå er oppgaven å holde fokuset på prestasjon og utvikling, den neste fotballkampen er alltid den viktigste!

Bjørn Johansen og trenerteamet er glade for prestasjonene som er gjort, men blikket er utelukkende stilt inn mot ny kamp og en ny type utfordring når Fløya kommer til Fredrikstad. 

- Søndag er en ny mulighet til å fortsette å jobbe med detaljene i spillet, vi har mye vi skal bli bedre på. Vi har utfordret spillerne til å se etter områder å utvikle seg i sitt eget spill, da etter fire begrep som er en del av DNAet vårt. Posisjon-Timing-Retning-Fart, her skal vi alltid jakte å ta nye steg. Intensiteten og tilstedeværelsen i hverdagen er definitivt på plass hos hele troppen, og det har vi en ambisjon om den skal fortsette å være resten av sesongen. Forteller hovedtreneren. 

Mads Nielsen må stå over med karantene etter å ha fått sitt 4. gule kort mot Eidsvold Turn og Josef Baccay er bortreist med Norges G19-landslag. Ludvig Begby følger sin opptreningsplan, men har fortsatt noen uker igjen. Jakob Lindström og Philip Aukland har begge vært ute med skade de siste par ukene, men er begge på vei tilbake og aktuelle mot Fløya.  

Kampstart 16:30!
Som vanlig er det trukket tilskuere blant sesongkortholderne, de som er trukket ut har mottatt sms fra oss. Merk at kampstart på søndag er klokka 16:30.

For de som ikke får muligheten til å komme på Stadion kan oppgjøret følges på FBTV eller på en av de mange utestedene i Fredrikstad som viser kampen!

Foto: Arne Glomdal

Annonse: