Før kampen: FFK vs Alta

Snart halvspilt sesong og klart for ny toppkamp når vi får besøk av Alta sine rutinerte herremenn som kommer revansjelystne til Stadion for å by FFK på en av årets tøffeste utfordringer!

Opp og ned på 2000-tallet
Alta har på 2000-tallet hatt en heistilværelse mellom nivå 2 og 3, men etter nedrykket i 2014 har det derimot blitt en mer stabil tilværelse for de gule og blå med 2020-sesongen som den 6. strake i Postnord-ligaen. Siden 2015 har laget også levert relativt stabilt i divisjonen med plasseringene 6-7-4-5-6 og alle sesongene har gitt mellom 40 og 46 poeng. 

Laget har en rekke rutinerte spillere med lang fartstid i fotballen og flere av de med lang fartstid i Alta. Et tosifret antall spillere i troppen har over 100 kamper for klubben, og Christian Reginiussen, Magnus Nikolaisen, Håvard Nome og Mats Frede Hansen har over 200 kamper for Alta.

Om ikke Alta hadde et rutinert lag fra før så ble det ikke mindre i vinter når Hans Norbye og tidligere landslagsspiller Morten Gamst Pedersen ble signert. I tillegg til disse to ble den rutinerte keeperen Grzegorz Flasza hentet inn, og nylig ble tidligere storscorer Vegard Braaten hentet ut av pensjonisttilværelsen. Startoppstillingen mot Hødd i forrige serierunde var på over 31 år i snitt - Da snakker man rutine!

Strålende sesongstart
Alta gikk til årets sesong med et outsider-stempel for opprykket, og det har Alta vist seg verdig til gangs. 22 av 27 mulige poeng og kun 9 baklengs er en kruttsterk serieåpning som ville gitt pole position i den andre avdelingen. Seire mot Kjelsås, Florø og Moss på bortebane og ikke minst nedsablingen av opprykksfavoritt Kvik Halden på hjemmebane viser at Alta er et av de aller beste lagene i divisjonen. 

Forrige helg kom årets første nederlag da hjemmesterke Hødd slo de på Høddvoll. Kampen var åpen og kunne bikket begge veier, men Hødd var det eneste laget som fikk ballen i nota. Dermed er Hødd fortsatt ubeseiret på hjemmebane og Alta gikk av banen uten poeng for første gang i år, noe som helt sikkert gir et revansjelystent lag på besøk på Fredrikstad Stadion lørdag!

21 mål har Alta dyttet inn og 7 av de er signert den offensive midtbanespilleren Christian Reginiussen, lillebror til Mads som er kaptein i Ranheim og Tore som er kaptein i Rosenborg. Utvilsomt en mann å passe på lørdag!

FFK og Alta har møtt hverandre 3 ganger siden 2018, hvorav den ene var en treningskamp, og skal de kampene legges til grunn kan man gå optimistisk inn mot helgen, FFK har vunnet alle 3 oppgjørene med 3-1, 4-1 og 4-1. Mye tyder imidlertid på at Alta er av et helt annet kaliber i år og alle er forberedt på et knalltøft og jevnt oppgjør lørdag!

Snart halvspilt - Nullstille og jobbe på
Om Alta har startet strålende så er selvsagt FFK sin start enda bedre med full pott etter 9 kamper. Spilte kamper betyr immidlertid lite når vi går inn mot en ny kamp, nå er det nye utfordringer og nye muligheter til å utvikle seg. Selv om kalenderen snart passerer midten av september er det mange kamper igjen, fortsatt er ikke serien engang halvspilt. 

Bjørn Johansen og trenerteamet fikk både gitt Oscar Jansson sin debut fra start og mange spillere rikelig med spilletid mot Fløya sist. Bredden og konkurransen i troppen har gitt gode treningsuker i hele 2020 og hovedtreneren kan glede seg over en sunn kamp om spilletiden samtidig som samholdet i gruppa står sterkt. 

- Vi er selvfølgelig fornøyd med sesongstarten og prestasjonene vi har gjort så langt, men det er lenge igjen og vi er langt fra mett på noe som helst. Gruppa viser en imponerende profesjonalitet i hverdagen som blir uttrykt gjennom et rått fokus på individuell og kollektivt utvikling. Uavhengig om det er trening eller kamp, eller hvem vi møter så forsøker de hele tiden å hente frem det beste i seg selv. Når det er sagt så er vi fullt klar over at vi møter et meget godt Alta-lag med massevis av rutine og kvalitet. Inngangen vår blir uansett på det vi skal gjøre og jobbe for å være den beste utgaven av oss selv. Forteller Bjørn. 

Inn til helgens kamp er troppen nesten helt skade- og karantenefri. Philip Aukland var tilbake i troppen sist og får en full treningsuke inn mot Alta-kampen. Mads Nielsen er tilbake etter å ha sonet for gule kort. Eneste fravær er Ludvig Begby som nå er igang med ball på feltet igjen. 

TUSEN TAKK!
Kamper som på lørdag ville normalt vært en herlig folkefest med mange tusener av supportere som fylte både sentrum og Stadion. Dessverre er det ikke mulig i 2020, og vi må nok en gang uttrykke vår største takknemlighet til alle som har kjøpt sesongkort og alle dere som Vippser penger til oss på kampdag - Dere er helt fantastiske! 

Kampstart lørdag er 16:00. 
De som er trukket ut til å se kampen har mottatt sms, alle andre anbefales å se kampen på FB-TV eller på et av de mange utestedene i Fredrikstad som viser kampen!

Annonse: