Før kampen: FFK - Sogndal

Søndag er det endelig kamp igjen! Sogndal var sekunder unna Eliteserien i fjor, nå jakter de igjen på opprykket til det gjeveste selskap!

Varierende sesong så langt
Sogndal er med i toppen og jakter opprykket som glapp ut av hendene deres i romjulen 2020. Laget fra saftbygda ledet 2-1 mot Mjøndalen, men en feil offside-avgjørelse like før fullt tid utlignet kampen og langt på overtid stanget Mjøndalen seg til ny Eliteserie-kontrakt på bekostning av Eirik Bakke sitt mannskap. 

I årets sesong startet Sogndal under pari, med kun to poeng på de fire første kampene, inkludert et hjemmetap mot nyopprykkede FFK. I kamp fem løsnet det med en imponerende 4-0 seier borte mot Ranheim og siden det har sesongen til laget fra Fosshaugane vært ganske så bra, med nesten 2 poeng i snitt fra runde 5-16. Totalt har det blitt 25 poeng fordelt på 7 seire, 4 uavgjort og 5 tap. På bortebane har det vært så ujevnt man statistisk får det med 3 seire, 1 uavgjort og 3 tap. 

Flere nyheter i sommer
Gjennom sommeren har det vært flere nyheter å få med seg fra Sogndal. Den mest fremtredende er utvilsomt at hovedtrener gjennom en årrekke, Eirik Bakke, gir seg etter sesongen. Den tidligere Premier League- og Landslagsspilleren har trent Sogndal siden 2015, men etter sesongen er det slutt.

Sogndal har hatt flere utskiftninger i troppen i sommerens overgangsvindu. Stortalentet Sivert Mannsverk ble solgt til Molde og Kristoffer Valsvik gikk til Start etter kun 6 mnd. i Sogndal. Inn har det kommet flere spillere, hvor de mest kjente spillerne er Sarpsborg 08 duoen Emil Palsson og Steffen Lie Skålevik som begge er på lån ut sesongen. Begge spilte 90 minutter da Sogndal tapte 1-2 hjemme for Ranheim i siste kamp før landslagspausen. 

Utvikling og prestasjon
For FFK sin del er det endelig kamp igjen på Stadion, nesten 3 uker etter forrige kamp. I FFK-leiren er det intet nytt å melde, tross en hyggelig tabellposisjon er det kun fokus på kontinuerlig utvikling og å gjøre gode prestasjoner. Bjørn Johansen håper å se et FFK-lag som sprudler på søndag mot solide Sogndal. 

- Dette blir en fin test mot et lag som i utgangspunktet var løftet frem som en av de sterkeste lagene i divisjonen. Oppstarten etter ferien har vært bra, alle fire kampene vi har spilt har vært gode prestasjoner, og det er ingen tvil om at stemningen og rammen rundt kampene på Stadion mot Start og Stjørdal har gitt oss masse ekstra energi. Denne energien er påfyll til hverdagen for å hele tiden ta nye steg som lag og individer. Lenge siden forrige kamp på Stadion, så nå gleder vi oss ekstra masse til søndag! Forteller hovedtreneren. 

Adnan Hadzic hadde med seg 3 gule kort fra Sandnes Ulf, og med det gule kortet i Grimstad er dermed midtbanespilleren utestengt denne runden. Philip Aukland og Olav Øby er de to som er i faresonen og må stå over ved neste gule. 
Love Reuterswärd er ute med skade. Ludvig Begby er usikker etter å ha fått en liten kjenning på trening denne uka. Derimot er Oscar Jansson tilbake i full trening etter å ha måttet trene uten å gå i dueller i tre uker grunnet et brudd i hånda. Resten av troppen er klare til kamp!

Kjøp billett!
Kampstart søndag 12. september klokka 15:00!
Det er solgt snart 3000 billetter til søndagens kamp. Stemningen i de to foregående hjemmekampene har vært enorm - Bli med å gjenskape det! 

Kjøp billetten din i FFK Appen eller her: BILLETTER!

Foto: Arne Glomdal

Annonse fra Obos-ligaen: