Før kampen: FFK - Kjelsås

Lørdag klokka 16 er det ny kamp på Stadion når Kjelsås tar turen til Fredrikstad!

Svært nærme i 2019
Kjelsås har spilt en rekke sesongen i 2. divisjon, faktisk helt siden 2002. I de senere årene har laget ofte plassert seg midt på tabellen, fra 2015 til 2018 endte alle 4 sesongene mellom 5 og 8. plass, men i 2019 var trener Eivind Kampen og hans mannskap med helt i toppen og kjempet lenge om opprykket. Med 33 poeng på de første 16 kampene ledet Kjelsås tabellen og var den store favoritten til å ta steget opp i OBOS-ligaen, dessverre for Kjelsås ble det bare 4 seire på sesongens siste 10 kamper, dermed ble de passert av både Grorud og Åsane. Til slutt var de allikevel bare 4 poeng bak Grorud som vant avdelingen med sine 51 poeng. 

Solid tropp med mye kontinuitet
Kjelsås beholdt mer eller mindre hele troppen sin inn i 2020, pluss at de fikk inn noen nye fremadsstormende unggutter, pluss to gamle kjenninger fra FFK.
Rino Falk Larsen som spilte for FFK i 2017-2018 er tilbake fra to lange skadeperioder og har fått innhopp i alle Kjelsås sine kamper hittil i år. Før debuten for Kjelsås i sommer var faktisk hans forrige offisielle fotballkamp med FFK sommeren 2018. Veldig gledelig å se Rino tilbake! En annen kjenning på Kjelsås er Ismar Dizdar som gikk gradene i FFK sin utviklingsavdeling mellom 2013 og 2016, og var med helt opp på rekruttlaget før ferden gikk videre til Oslo for studier og spill i Bærum, Oppsal og nå Kjelsås.

Troppen til Kjelsås byr på mange kvalitetsspillere som den rutinerte keeperen Erik Sivertsen, G19 landslagsback Sturla Ottesen, duellsterke Jesper Taaje i midtforsvaret, en ballskikkelig midtbane med kaptein Jesper Solli som hærfører og frontmann Walid Idrissi som har totalt 30 scoringer på samvittigheten for Kjelsås i 2018-2019. Dette er bare noen av de mange gode spillerne som i sum danner en sterk og jevn tropp som mange har antatt vil kjempe helt i toppen i år også. 

Manglet flyt i starten
Kjelsås startet oppskriftsmessig med seier borte mot Senja i seriestarten. Med en tidlig 2-0 ledelse så alt trygt ut, men hjemmelaget reduserte i andre omgang og kunne fort fått med seg poeng på slutten. Kjelsås holdt unna og fikk med seg poengene hjem til et tidlig toppoppgjør mot Alta på Grefsen stadion. Da var gjestene fra Alta gode og effektive, noe som sørget for en råsterk 3-0 ledelse etter 54 minutter. Kjelsås kjempet seg tilbake med to reduseringer, men Alta stod av stormløpet i sluttminuttene og vant 3-2. 

I 3. serierunde dro Kjelsås til defensivt sterke Hødd. Kjelsås skapte mest på Høddvoll, men det var vertene som hadde dagens (og sesongens) største sjanse. Heldigvis for Kjelsås bommet Shroot på gigasjansen og oppgjøret endte med 0-0.
I helgen som var skulle Kjelsås nok en gang gå målløse av banen, på tross av en rekke gode forsøk. Eidsvold hadde ikke like mange muligheter, men de klarte å sette en av de og fikk med seg alle 3 poengene hjem til Myhrer Stadion.   

Det bør gi et revansjesugent Kjelsås som tar turen til plankebyen lørdag for å henge seg på toppen av tabellen. Flere klubber har startet godt og Kjelsås er avhengig av å få igang seriersmaskineriet dersom avstanden opp ikke skal bli for stor til å hente inn i årets reduserte serie. 

Løfte prestasjonen
FFK har startet sesongen bra og rekken med gode utfall på kampene har nå steget til et dusin, men lørdagens kamp mot Skeid var et tydelig signal på at prestasjonene må løftes fremover. Samtidig er seire på dårlige dager gode å ha med seg, med vissheten om at man har mye mere inne på gode dager. En god dag er antagelig nødvendig allerede på lørdag mot Kjelsås. 
Mandag ble det også spilt en rekrutt-treningskamp mot Mjøndalen, det ble en nyttig treningsøkt våre gutter vant med 3-1. Flere unge spillere viste at formen er vedlike og banker på døra inn mot neste seriekamp i Postnord-Ligaen. 

Bjørn Johansen og Joakim Klæboe fikk mye å stri med underveis mot Skeid. Ikke bare var det ting å håndtere taktisk, men i tillegg måtte 4 spillere kaste inn håndkledet underveis. Nå er de glad for en full treningsuke for å pleie kropper og stramme til strukturen.

- Vi fikk en liten vekker mot Skeid, som gjør at vi har analysert denne kampen ekstra godt. Slike ting gjøres ofte etter tap, nå var det deilig å kunne gjøre dette etter en kamp vi allikvel fikk med oss 3 poeng. Gutta løp sokka av seg, men planen vi la for dem ga de dårlige arbeidsforhold. I dagene inn mot helgens kamp skal vi sørge for å tilrettelegge for spillerne slik at vi kan fremstå på vårt beste igjen. Kjelsås er på sitt beste et meget godt lag, og slik vi erfarte i helgen holder topplagene i Postnord-ligaen et høyt nivå. Vi gleder oss til en ny spennende og artig utfordring hjemme på Stadion mot et nytt topplag. Forteller Bjørn Johansen.

Det var en rekke spillere som fikk trøbbel i løpet av kampen mot Skeid, men det ser ut til at de fleste kommer til å riste av seg smellene og forhåpentligvis bli klare for kamp lørdag. Det kan også Love Reuterswärd bli, hvis alt går fint på trening inn mot helgen. Anas Farah nærmer seg også, men er ikke aktuell mot Kjelsås. Ludvig Begby er som kjent ute en lengre periode. 

200 tilskuere
Det er som normalt i 2020 trukket ut 200 personer som kan komme på kamp lørdag. Erfaringene til nå tilsier at 20-40 av disse melder at de ikke kan komme, derfor foretar vi ny trekning torsdager. Alle som blir trukket ut mottar en sms. 

For andre så anbefaler vi å følge kampen på FBTV eller på en av de mange utestedene i Fredrikstad som viser kampen. Kampstart på lørdag er 16:00!

Annonse fra Obos-ligaen: