Før kampen: FFK - Byåsen

Før ferien var Fredrikstad mot Trøndelag hyggelige opplevelser for FFK, det vil helt sikkert bydelsklubben fra Trondheim forsøke å gjøre noe med på søndag!

Tøff nøtt for flere på vårsesongen
Byåsen startet sesongen med et smell når det nyopprykkede snudde 0-2 til 4-2 mot Brattvåg i serieåpningen. Seieren kom etter flere perlemål og akkurat da var nok optimismen stor i Byåsen, men de påfølgende 4 seriekampene endte alle uten poeng. Mot slutten av mai fikk trønderne en ny opptur med uavgjort borte mot Bryne og hjemme mot Nardo, før Levanger ble beseiret med 2-1 på bortebane. 
Som etter den første seieren ble også trepoengeren mot Levanger etterfulgt av en vond tapsrekke, denne gangen ble det 5 strake tap før det ble poengdeling mot Vidar i siste kamp før ferien.  

Selv om Byåsen har hatt en tung sesong poengmessig så har de vist seg som en tøff nøtt flere ganger. Seier på bortebane mot topplaget Levanger er nevnt, og både FFK, Stjørdals Blink og Arendal har måttet krige seg til full pott med minst mulig margin i løpet av våren. 
Med 9 poeng på 14 kamper og hele 6 poeng opp til sikker plass så står Byåsen ovenfor en massiv oppgave i høst, men det skal ikke mere til en et par kjappe seire før de er oppe og kjemper igjen. 

Mot slutten av vårsesongen gjorde Byåsen en solid signering når tidligere toppspiller Andreas Nordvik ble klar for Erik Selnæs sitt mannskap. Forsvarsspilleren spilte de to siste kampene før sommerpausen, riktignok ble det ikke mange minuttene i noen av kampene, men midtstopperen har sikkert brukt sommeren godt til å bygge opp formen før en tøff høst.

Fortsette formen fra vårsesongen
FFK avsluttet vårsesongen med 8 kamper uten tap og 20 av 24 poeng i samme periode. Pussig nok var det på hjemmebane de to poengdelingene kom, henholdsvis 2-2 mot Vidar og 1-1 mot Egersunds. Nå er det tilbake på hjemmebane og guttane er ivrige etter å starte høstsesongen med en god prestasjon.

Forrige oppgjør mot Byåsen ble en tålmodighetsprøve mot et svært defensivt hjemmelag, men Mads Nielsen sin styring på Tomas Lopez Borgersen sitt langskudd var nok til å sikre 3 poeng. Seiren kunne vært mer komfortabel ettersom både Sellin og Veteli også scoret mål, men ble fratatt de igjen av en litt overivrig linjemann. 
Fredrikstad mot Trøndelag var en god kombinasjon denne våren for de som støtter FFK, alle 4 kampene mot Byåsen, Nardo, Stjørdals Blink og Levanger endte med full pott, og Håvar Jenssen måtte ikke plukke ballen ut av nettet en eneste gang på de 4 oppgjørene. 

Bjørn Johansen ser frem til å komme igang igjen etter sommeren, men forventer tøff motstand fra et Byåsen som var vanskelige å bryte ned ved forrige møte.

- Vi gleder oss veldig til å komme igang, denne høsten kommer til å handle om oss selv. Vi må sørge for å være på vårt beste, så ofte vi klarer med tempo, intensitet og kvalitet. Evner vi det, så skal de fleste lagene få utfordringer med å henge med oss. Nå får vi en perfekt anledning til å kick-starte høstsesongen med fantastiske rammer og vi ønsker å gi tilbake til alle som møter opp med en fartsylt og god fotballkamp. Forteller Bjørn Johansen.

Mads Nielsen, Ludvig Begby og Håvard Åsheim har hatt en sommer med alternativ trening, men denne uken har de vært med for fullt. Sakari Mattila og Eirik Mæland er det verre med og har fortsatt en stund igjen før de kan vurderes inn mot kamp. Forøvrig er hele troppen klare for kamp! 

FOLKEKAMPEN!
Det ligger an til en herlig fotballfest på Stadion søndag - Over 6300 tilskuere er klare for kamp flere dager før avspark. Ikke gå glipp av denne opplevelsen, sikre deg GRATIS billett nå!

  • FFK Appen
  • WEB!
  • Aristokraten (se åpningstider på Facebook)
  • FFK Administrasjon (hverdager 08-16)
Annonse fra Obos-ligaen: