Før kampen: EIK vs FFK

Lørdag er det ny kamp for guttane og det er kanskje den tøffeste bortekampen til nå i år. Egersunds har hatt en skuffende sesong, men hjemme i Idrettsparken har de levert varene den siste tiden.

Liker ikke å møte Moss
Egersunds IK, ofte forkortet EIK, var blant mange den største favoritten til å vinne årets Postnord-liga. I øyeblikket ser det ut til å bli svært vanskelig for tigrene som maksimalt kan oppnå 56 poeng. Snittsummen for 1. plass i Postnordligaen etter serieomleggingen er 57 poeng, men Raufoss rykket som kjent opp i 2018 med 53 poeng. Ikke utenfor rekkevidde for EIK enda, men det krever prikkfri poengsanking herfra og inn.

Ojan Bijan sitt mannskap har levert gode prestasjoner på sitt beste og hjemme har de imponert, spesielt mot lagene fra nedre halvdel av tabellen. Fantastiske 19-1 er målforskjellen til EIK på deres siste 4 hjemmekamper mot Hødd, Brattvåg, Byåsen og Vidar. 
På hjemmebane er de blant ligaens beste med 20 poeng på 9 kamper. 6 seire, 2 uavgjort og 1 tap. Tapet kom forøvrig mot våre naboer i nord, Moss FK, som også nedsablet EIK med 6-2 i det motsatte oppgjøret på Melløs tidligere i august.

Utfordringen til EIK har så langt vært nettopp antallet poeng på bortebane. Kun 2 av 8 kamper har de vunnet på fremmed arena, men forrige helg viste de styrke når Arendal ble slått med 2-1. Det var EIK sin første seier på bortebane siden april. Kanskje er det en høstform på gang?

Forrige møte mellom klubbene endte med 1-1 på Fredrikstad Stadion i et jevnspilt og spennende oppgjør. Marius Hagen sendte FFK i ledelsen med et smart langskudd rett før pause, men mot slutten av kampen utlignet Markus Naglestad, også det på et godt langskudd.

Hvem sin rekke ryker?
FFK står med 5 strake seire på fremmed gress. I tur og orden har vi reist hjem fra Moss, Levanger, Nardo, Sola og Bryne med full pott. Nå møter vi et EIK med 4 strake hjemmeseire, så et av lagene (eller begge) kommer til å få sin imponerende seiersrekke ødelagt denne runden. 

Forrige kamp var en fin prestasjon av FFK når Levanger ble sendt hjem med 3 baklengsmål i sekken, en sekk som kunne og burde vært enda tyngre med tanke på alle sjansene som ble produsert av et energisk FFK-lag. 
Bjørn Johansen gleder seg over prestasjonen sist og tar med seg en gjeng vestover som gleder seg veldig til å måle krefter med Egersunds. 

- Dette blir en morsom utfordring mot et Egersund i monsterform. De scorer mye mål og har et høyt toppnivå. Vi fikk noen bekreftelser på vårt eget nivå mot Levanger, med tanke på intensitet og kvalitet i spillet vårt. Vi reiser til Egersund med en ambisjon om å gjenskape det, og klarer vi det så blir det spennende å se om Egersund kan stå imot, vi gleder oss veldig til kamp. Forteller Bjørn Johansen.

Til kampen er Eirik Mæland, Sakari Mattila og Maikel Nieves fortsatt ute. I tillegg er Andreas Hagen ute etter en smell på trening onsdag, heldigvis viste bildene at skaden ikke er alvorlig og midtbanespilleren er forhåpentligvis tilbake om relativt kort tid. 
Joona Veteli er tilbake i troppen etter sin karantene for gule kort. 

Kampstart på lørdag er 17:00 - Vi ønsker guttane lykke til!

Annonse fra Obos-ligaen: