Før kampen: Arendal vs FFK

Ny helg og ny kamp i vente. Guttane reiser denne gangen til Arendal og flotte Norac Stadion for å kjempe om nye poeng!

Arendal Fotball har i flere år vært svært imbisiøse og hardtsatsende. Den unge klubben ble stiftet så sent som i 2010, noen år etter at den forrige satsingsklubben i Arendal, FK Arendal, hadde gått konkurs i 2008. Med styreleder og investor Jan Sigurd Otterlei i ryggen har sørlandsklubben satt seg hårete mål for å få toppfotball til Arendal.
Klubben startet i 3. divisjon i 2011 og allerede sesongen 2017 var de oppe i OBOS-ligaen, men måtte ta turen ned igjen etter en sesong. Både sesongen 2018 og 2019 har de vært blant favorittene til opprykk i Postnord-ligaen, men ingen av sesongene har gått som ønsket.  

Sesongen 2018 var det tidligere FFK-spiller Mattias Andersson som var hovedtrener, han tok over etter Knut Tørum som ga seg sommeren 2017. Etter en skuffende første halvdel av sesongen måtte også Andersson gi seg, inn kom dagens hovedtrener Steinar Pedersen. 
Pedersen hadde en pangstart på jobben med 6 seire på sine første 8 kamper, men deretter gikk det tyngre for Arendal. Sesongen 2018 endte til slutt med 6. plass. 

Varierende prestasjoner
Inn i 2019 var Arendal igjen blant de store favorittene, som helt naturlig med flotte fasiliteter, sterkt trenerteam (inkludert tidligere FFK-spiller Roger Risholt) og en solid spillergruppe med mengder av toppfotballerfaring. Dessverre for sørlendingen har også denne sesongen vært en skuffelse med en foreløpig 6. plass og 26 poeng på 19 kamper. 
Etter en blytung tapsrekke på 5 kamper ble det en solid opptur forrige helg med en kalasseier over Byåsen hvor de hvitkledde ikke ga seg før 7 mål var satt bak hjemmelagets keeper. 

På hjemmebane i år startet det med et svært overraskende 0-4 tap for Stjørdals Blink, lite visste man den gangen at Blink sin prestasjon på ingen måte var tilfeldig. Neste hjemmekamp ble det uavgjort mot Hødd, før Arendal avsluttet vårsesongen med 5 strake seire på hjemmebane mot Moss, Bryne, Levanger, Nardo og Byåsen. 
Etter sommeren er det bortelagene som har fått med seg poengene fra Norac Stadion. Både Kvik Halden og Egersunds har tatt knepne seire i kamper Arendal kanskje hadde fortjent å få med seg noe fra. 

På tross av en skuffende sesong hvor innspurten blir uten spenning, har Arendal utvilsomt et sterkt lag med et høyt toppnivå. Noen ganger har man marginene på sin side, andre ganger ikke. Arendal har hatt en sesong hvor marginene flere ganger har vært imot de, prestasjonsmessig kunne de like gjerne vært med helt i toppen av tabellen.

Laget spiller på tidligere Bjønnes Stadion, som ble gjenåpnet som Norac Stadion i september 2017, etter en større restaurering. Et flott anlegg som nå har nesten 3000 sitteplasser pluss ståplasser og er definitivt rustet for toppfotball.  

Gjenskape de gode prestasjonene
FFK tar gjerne en reprise av forrige oppgjør mot Arendal. Kampen på Stadion i mai ble en underholdende affære mellom to offensive lag. Etter en strålende 2. omgang ble det til slutt 5-3 i favør FFK som leverte en av de bedre kampene for året. 

I likhet med Arendal kommer FFK fra en oppløftende prestasjon i forrige serierunde. Mot Nardo ble det 3-0 seier og nok en gang ble det produsert et stort antall sjanser på hjemmebane. Nå blir utfordringen å gjenskape en like god prestasjon på bortebane.

Bjørn Johansen og spillerne gleder seg til kamp og ser for seg et underholdende oppgjør på Norac Stadion mellom to lag som begge vil spille fotball. 
- Arendal har et høyere nivå inne enn tabellen tilsier, de har hatt mye marginer mot seg så langt i år. Jobben vår blir å sørge for at marginene fortsatt bikker mot de også på søndag, da må vi opp på vårt aller beste med intensitet, press og presisjon. Vi gleder oss veldig til denne spennende utfordringen og ser frem til en fotballkamp hvor begge lag har et sterkt ønske om å vinne. Forteller Bjørn Johansen.

Marius Hagen fikk sitt 4. gule kort mot Nardo og må stå over oppgjøret på Sørlandet.

Kampstart på Norac Stadion er klokka 18:00 på søndag 15. september.

Annonse fra Obos-ligaen: