Før kampen: AAFK - FFK

Etter en frihelg ruller fotballen igjen og første kamp for FFK etter landslagspausen er sesongens tøffeste, på bortebane mot den soleklare opprykksfavoritten Aalesunds FK!

Ned for å snu
Aalesund var fullstendig overlegne i OBOS-ligaen 2019 og rykket opp til Eliteserien i ensom majestet etter å ha sanket råsterke 79 av 90 mulige poeng. Et bunnsolid defensiv var en av de viktigste faktorene, laget slapp inn kun 25 mål på de 30 serierundene. Med en sånn sesong i ryggen var det store forventninger til Aalesund i Eliteserien 2020, men det skulle bli et blytungt år for de oransje fra Møre og Romsdal. 

Etter 30 serierunder i 2020 stod Aalesund igjen med fattige 11 poeng. Det som året før var et bunnsolid defensivt lag hadde sluppet inn nesten 3 mål i snitt og rykket ned med hele 20 poeng opp til sikker plass. Dermed måtte Aalesund igjen ned til OBOS-ligaen, men med store ressurser, solid organisasjon og en sterk spillertropp forventes det fra alle hold at den veldrevne klubben tar raskeste veien tilbake til det øverste sjiktet igjen. 

Rustet kraftig opp
Lars Arne Nilsen tok over etter Lars Bohinen på Color Line Stadion sensommeren 2020. Han kunne ikke hindre nedrykk, men den rutinerte treneren har levert varene i OBOS-ligaen før og han har fått en sterkt opprustet tropp til å gå løs på oppgaven. 

Noen sentrale spillere har også gått ut dørene. Petter Orry Larsen (lagt opp), Oddbjørn Lie (lagt opp), Gudmund Kongshavn (Dinamo Bucuresti), Ståle Sæthre (Sandnes Ulf), Parfait Bizoza (FC Ufa) og Daan Klinkenberg (Mjällby) har gått ut portene. 

Inn har Aalesund hentet flere forsterkninger som forteller alt om ambisjonene og ressursene til Aalesund denne sesongen. Michael Lansing (Horsens), Simen Rafn (Lillestrøm), Kristoffer Ødemarksbakken (Lillestrøm), Torbjørn Kallevåg (Lillestrøm), David Fällman (Hammarby), Quint Jansen (Mjøndalen) og Erlend Segberg (Start) har alle kommet inn, og sammen med de som var i Aalesund fra før utgjør de den klart bredeste og sterkeste troppen i årets OBOS-liga. 

Ujevn start
Oppkjøringen til Aalesund startet som forventet med seire over Sogndal og Stjørdals Blink, og deretter en kruttsterk 4-0 seier borte mot KBK. Etter dette har det blitt mer varierende fra Lars Arne Nilsens mannskap. Generalprøven endte med 0-2 hjemme for Åsane, og i serieåpningen var det jevnspilt hjemme mot Bryne i en kamp de til slutt vant 2-1. Neste kamp endte med 2-4 tap borte mot Raufoss, før de rettet seg inn igjen med 1-0 seier hjemme mot KFUM.

I forrige serierunde var det storoppgjør i OBOS-liga sammenheng, Start mot Aalesund i Kristiansand. Hjemmelaget var best og vant oppgjøret med 2-0 takket være to langskudd. Med 6 poeng på 4 kamper har Aalesund fått en grei, men noe ujevn start, og kjenner nok på at de bør komme tilbake på vinnersporet når et nyopprykket FFK kommer til jugendbyen.  

Godkjent start - ønsker å fortsette utviklingen
FFK avsluttet med en ujevn prestasjon hjemme mot Jerv før landslagspausen. Målprotokollen ble til slutt hyggelig, mye takket være kvaliteten i begge bokser. Vi har fortsatt ikke sett FFK på sitt beste i seriestarten og hovedtrener Bjørn Johansen håper å se laget sitt løfte prestasjonene ytterligere i tiden som kommer. 

- Etter en hektisk start med 9 kamper på 6 uker har landslagspausen gjort oss godt. Nå går vi rett inn i en spennende utfordring mot en sterk motstander på bortebane. Fokuset for vår del er fortsatt det samme, vi skal være forward minded og leve med i samfulle 90 minutter. Vi er alltid ambisiøse og ønsker også her å sette premissene for kampen og spille vårt spill. Flott arena, nytt flott kunstgress, just enjoy the game! Forteller Bummen. 

Maikel Nieves og Jakob Lindström har begge slitt med skader i sesongstarten. Inn til denne helgen er begge i trening igjen og kan være aktuelle for troppen. Kasander Getz fikk en tøff smell mot Kvik Halden i forrige uke og undersøkelser viser at han må bli på sidelinjen et par uker.  

Aalesund - FFK har kampstart 20:00 lørdag den 12. juni.
Kampen ser du på Eurosport Norge.

Annonse fra Obos-ligaen: