For en fest!

FFK leverte til godkjent på banen, publikum leverte til frysninger på tribunen! Båret frem av en elektrisk stemning halte FFK hjem seieren foran nesten 9000 elleville tilskuere på Stadion!

Før kampen
En vanvittig stemning møtte lagene da de entret Fredrikstad Stadion på Fotballens Nasjonaldag. Nesten 9000 tilskuere, et smekkfullt ståfelt og en elektrisk atmosfære var rammen for den 6. runden av årets OBOS-liga.

FFK stilte uendret fra forrige serierunde mot Sandnes Ulf. Kun Henrik Kjelsrud Johansen var utilgjengelig.

Solberg på hodet igjen
Skeid hadde kampens første angrep å nevne. Et fint angrep nedover venstresiden, og et smart innlegg som Jenssen forlenget til corner. FFK sin første mulighet var av det store slaget. Begby svingte inn en corner til Solberg på bakerste stolpe, headingen gikk like utenfor stolpen. Noen minutter etterpå trodde hele Stadion det var straffe til FFK. Aukland snapper ballen og blir løpt ned, men dommeren vinket spillet videre.

Ikke straffe, men like etterpå ble det mål. Et godt frispark av Lindström finner Solberg som har sneket seg inn på baksiden av forsvaret til Skeid og header kontrollert inn 1-0. Godt satt av Solberg. Etter 20 minutter må Aukland av etter en løpsduell, inn kom Aleesami og tok over høyrebacken.

Etter 25 minutter får Begby nesten betalt for iherdig jobbing da han jager et tilbakespill og blokker keepers utspill, men ballen gikk like over tverrligger. Noen minutter senere kunne Skeid utlignet da de spilte seg frem til sin første sjanse for kvelden. Johnny Buduson alene med Jenssen, men avslutningen går like utenfor stolpen.

Når halvtimen var passert våknet Williams til liv på venstresiden. Første ble han spilt gjennom og slo et smart innlegg lav foran mål, men ingen klarte å få satt foten på ballen. Et par minutter senere var han på ferde igjen da han plukket opp en ball inne i sekstenmeteren og skjøt mot lengste kryss, dessverre for FFK traff skuddet tverrliggeren. 1-0 til pause på Stadion.

Aleesami avgjorde
Skeid hadde den første muligheten også i andre omgang. Et brukbart skudd fra 18 meter gikk et par meter utenfor stolpen til Jenssen. Et par minutter etterpå var gjestene frempå med en småfarlighet igjen, men FFK-forsvaret fikk blokkert avslutningen.

Da uret passerte 54 minutter kom FFK til en enorm sjanse. Et frispark på bakre ble sendt på tvers av boksen av Solberg, inne foran mål stod FFK-spillere i kø for å sette ballen i åpent mål, men en fantastisk klarering på strek hindret scoring. Etter dette fulgte en liten dødperiode uten de helt store mulighetene og kampen stod litt og vippet på 1-0 til FFK.

Med 20 minutter igjen måtte Jenssen redde dagens første avslutning på mål fra Skeid, og for en redning han hentet frem. Buduson jakter sitt 100. mål for Skeid, og trodde nok han hadde det med en god heading etter innlegg fra venstre, men keeperkjempen til FFK dro frem et tigersprang og slo ballen unna. Stor redning av Jenssen og fortsatt 1-0.

Etter 77 minutter skulle avgjørelsen komme. Et FFK-frispark på venstre blir slått inn, inne i boksen kriger Begby til seg ballen og drar seg fri på en femøring, han chipper ballen på bakre og der var innbytter Aleesami og satt ballen i åpent mål foran et ellevilt Sørsia som tok helt av. Fantastiske scener verdig en hvilke som helst divisjon og anledning!

På slutten prøvde Skeid desperat å få kjempet inn en redusering, men det var stort sett FFK som var nærmest med flere gode overganger. Presisjonen kunne og burde vært bedre, men i dag holdt det og FFK kunne gå av banen med 2-0.

Råde neste!
Allerede onsdag er det kamp igjen for FFK. I Råde Idrettspark bli det cupfest mot hardsatsende og serieledende Råde. Billetter selges i Aristokraten og i inngangen på arenaen.

Vi håper mange tar turen til Råde og støtter guttane!