Flott cupstemning på Kråkerøy

Med strålende sommervær, mange tilskuere og et godt hjemmelag ble det herlig cupstemning på Kråkerøy stadion søndag ettermiddag!

Før kampen
Endelig var det NM igjen etter at cupen i 2020 ble avlyst. Helgens kamper i 1. runde av NM er de første kampene for lagene i 3. divisjon siden oktober 2019. I den første runden er det 128 lag i aksjon, 3 av rundene skal gjennomføres i 2021, mens de resterende 4 kampene spilles våren 2022.

FFK har hatt en god vårsesong, men inn mot sommeren har det blitt en del slitasje på troppen og til kampen mot Kråkerøy var 6 spillere uaktuelle. Det betyr at trenerteamet fikk god bruk for en robust tropp. Fra kampen mot Strømmen onsdag var det 6 endringer på laget, inn kom Betten, Begby, Jansson, Getz, Farah og Reuterswärd.

Jevnspilt førsteomgang
Gradestokken viste nærmere 30 grader da lagene entret banen i sommersola på Kråkerøy. Med en knusk tørr bane som ikke satt fart på spillet, samt en dommer som ikke helt fikk lagt listen, så ble det fort enda hetere ute på kunstgresset.

Ingen av lagene spilte seg til noen farligheter de første minuttene, utenom en Kråkerøy-corner som landet på tverrliggeren etter 10 minutter. Etter kvarteret var Anas Farah frempå, men avslutningen håndterte hjemmelagets keeper Vebjørn Sahlin. Etter 20 minutter kom omgangens største sjanse da FFK slurvet og Kråkerøy spilte seg inn i bakrom, alene med Jenssen var det imidlertid den store burvokteren som kom seirende ut og holdt buret rent.

Resten av omgangen var preget av mye nesten, men ingen av lagene klarte å produsere de helt store mulighetene. Dermed gikk lagene til pause på 0-0 etter en jevnspilt omgang.

Løsnet til slutt
Den andre omgangen startet mye lik den første, uten det største tempoet i kampen, noe både varmen og banen må ta en del av skylda for.

Etter 56 minutter skulle FFK ta ledelsen, og det var av det heldige slaget. Mads Nielsen har hatt et par strålende forsøk fra langt hold på frispark i vårsesongen, også i denne kampen fikk han muligheten fra 25 meter. Dansken dunket til et skudd som var nærmere innkast enn nettmaskene, men en uheldig Magnus Johansen sendte ballen i eget mål i forsøket på å klarere.

Scoringen satt fart på FFK og både Solberg og Reuterwärd kunne økt ledelsen. Missene kunne blitt skjebnesvangre for etter 65 minutter var hjemmelaget uhyre nærme en utligning. Etter litt klabb og babb i feltet fikk Berglund avsluttet, men igjen var Jenssen på plass og avverget med en god redning.

FFK fikk satt innpå friske bein utover i omgangen og etter 80 minutter kom avgjørelsen. Stray Molde spiller Ismaheel i bakrom som drar seg fri og finner Solberg foran mål som banket inn 2-0. Flott angrep av FFK med både fart, presisjon og timing. Kune minutter etterpå satt ballen i målet igjen da Alba slo inn foran mål og Ludvig Begby kunne sette kontrollert inn 3-0, hans 17. mål i FFK-trøya i hans 157. kamp.

Det kunne blitt enda mer for FFK mot et slitent Kråkerøy-lag på slutten. Alba headet i tverrligger og Solberg fikk en scoring annullert, men kampen ebbet ut med 3-0.

Takk til Kråkerøy for en god kamp, flott arrangement og strålende vertskap!

2. runde av NM til helgen
FFK har en kamp igjen før det blir en liten pause fra trening og kamp. 2. runde i NM spilles førstkommende helg, motstander blir satt opp av NFF i løpet av de nærmeste dagene. Om kampen spilles lørdag eller søndag, eller om den er på Stadion eller bortebane vites ikke enda, vi gleder oss til å se oppsettet fra NFF!