Fin treningsøkt mot Odd

FFK og Odd fikk seg en fin treningsøkt med draktene på i solskinnet på Stadion fredag ettermiddag.

Før kampen
Med spillefri i OBOS-ligaen og Eliteserien grunnet cupfinale på søndag, så har flere lag valgt å legge inn en ekstra treningskamp. FFK og Odd var intet unntak og i vårsolen på Stadion fikk begge lag anledning til å øve til fortsettelsen av sesongen. 

FFK stilte til kamp uten Henrik Kjelsrud Johansen og Nicolay Solberg. Med begge midtspissene utilgjengelige fikk 19 år gamle Marcus Wenneberg sjansen fra start. Utenom dette var det en kjent startoppstillingen, men Ludvig Begby ble testet i det fremste leddet og Jakob Lindström startet en kamp for første gang siden 4. mars. 

Gode i det høye presset
Odd startet kampen de første to minuttene uten å låne bort ballen til FFK, men deretter tok rødbuksene over ute på matta. Et spillende Odd klarte ikke finne ut av FFK sitt høye og aggressive press, noe som ga brudd på brudd for FFK. Dessverre klarte ikke hjemmelaget å utnytte det gode presset og ballinnehavet til annet enn litt trykk i boksen og noen dødballer. 

Halvveis i omgangen kommer Odd seg høyere i banen og etter 23 minutter får de en god mulighet da ballen ramler ned riktig i feltet etter et frispark, men volleyavslutningen fra 15 meter gikk noen meter til side for målet til Håvar Jenssen. Like etterpå måtte Noa Williams ut på sidelinjen med en vond muskel, mens unggutten er ute av spill utnytter Odd situasjonen og setter press på FFK. En dårlig klarering i FFK-forsvaret gir Jevtovic sjansen inne i boksen. Den tar han klinisk og setter inn 1-0 til Odd. 

Herfra og ut omgangen var det gjestene som var best. Love Reuterswärd kom inn for Williams som måtte ut med en krampe i lysken. Unggutten kunne nok spilt videre, men det medisinske tok ingen sjanser med driblefanten. 

Etter drøye halvtimen var Jenssen i aksjon på et skudd fra skrå vinkel som han reddet greit. Målmannen måtte hente frem labben også etter 43 minutter på et skudd fra 18 meter ned mot hans høyre hjørnet. Skuddet var brukbart, men Jenssen fikk slått ballen ut til Odds første corner for ettermiddagen.  

Mange fikk verdifulle minutter
Til pause gjorde FFK tre bytter, flere bytter ble det også utover i omgangen. Verdifullt for mange som ikke har altfor mange minutter med seriespill i beina så langt. I tillegg var Riki Alba tilbake på banen, 8 uker etter at han måtte av med skade på Marbella. 

FFK hadde et par farligheter i starten av omgangen. Først skjøt Begby et brukbart frispark fra skrått hold som keeper slo til corner. Corneren ble også halvfarlig da den curlet inn mot første stolpe, men keeper var igjen på plass og slo unna. Etter timen spilt var det gjestene som var frempå med en dødball. En corner ble stusset mot nærmeste hjørnet, men Jenssen var på plass og reddet greit. 

Sisteskansen vår måtte strekke seg etter 70 minutter på et godt frispark av Odd fra 20 meter, Jenssen fikk kontrollert slått til corner. Det fortsatte å skje farligheter på dødball. Et par minutter senere slo Øby inn og Aleesami holdt på å pirke den lave corneren i nettet, men traff på feil side av stanga. Et par minutter etter det igjen spilte FFK seg fint frem på venstre, Begby var gjennom og fant Reuterswärd foran mål, han ble stoppet, returen havnet hos Øby som dro til fra 10 meter, men også hans avslutning ble blokket. 

Etter 78 minutter ble det nettsus, men også denne gangen i feil mål sett med FFK-øyne. Et lavt innlegg fra venstre, på innsiden av forsvaret, ble sklidd i mål av Stensrud fra kort hold. Det var stort sett det siste av muligheter som fant sted på Stadion denne ettermiddagen. 

Alt i alt en fin treningskamp for begge lag, langt bedre enn en vanlig treningsøkt!   

4700 billetter solgt til 16. mai
Det ligger an til en stor folkefest på fotballens nasjonaldag. 16. mai er fortsatt 17 dager frem i tid, men allerede er det solgt snart 5000 billetter til kampen. 

KJØP SESONGKORT/KAMPBILLETT HER! - Eller i FFK Appen!

Neste seriekamp for FFK er mot serieleder Sandnes Ulf på bortebane. Kampen på Øster Hus Arena går mandag 9. mai klokka 18:00. 

Kampfakta
FFK - Odds Ballklubb 0-2 (0-1)
Fredrikstad Stadion
Ca. 100 tilskuere 

Mål FFK: 
Mål Odd: Jevtovic, Stensrud

Håvar Jenssen

Philip Aukland (Alexander Betten Hansen 25 min.)
Mads Nielsen (Ayoub Aleesami 45 min.)
Tage Johansen (Oscar Jansson 25 min.)
Stian Stray Molde

Jakob Lindström (Kasander Getz 15 min.)
Adnan Hadzic (Håvard Åsheim 45 min.)
Thomas Drage (Olav Øby 45 min.)

Noa Williams (Love Reuterswärd 65 min.)
Marcus Wenneberg (Obilor Okeke 45 min.)
Ludvig Begby (Riki Alba 15 min.)

Annonse fra Obos-ligaen: