Fin start på oppkjøringen

FFK møtte solid motstand i Gøteborg torsdag kveld mot den svenske toppklubben BK Häcken, det ble en underholdende treningskamp med mange sjanser begge veier.

Alba med årets første
FFK reiste til Sverige uten Philip Aukland, Stian Stray Molde og Jakob Lindström, men med flere unggutter som fikk sine første minutter på banen for FFK sitt a-lag. Rammen var nydelig i Gøteborg på intime og flotte Bravida Arena med bittelitt regn i lufta som fikk fart på ballen ute på det strøkne kunstgresset.

FFK åpnet godt med høyt press og et par brukbare muligheter de første minuttene, men deretter tok hjemmelaget over og styrte det aller meste mot et etter hvert lavtliggende FFK. Etter 19 minutter kom også ledermålet da Bengtsson kriget inn 1-0 bak Håvar Jenssen.

Den andre halvdelen av omgangen kom FFK mer inn i det og skapte et par gode muligheter. Etter 36 minutter skjøt Olav Øby inn en god corner som Riki Alba stanget i nettet, 1-1 og årets første scoring for FFK.

FFK var inne i en fin periode og spilte godt inn mot pause, men like før halvspilt var det hjemmelaget som var ytterst nærme å sette 2-1. Først gjorde Jenssen en av flere gode redninger denne kvelden, og heller ikke returen fra god posisjon kom seg forbi et oppofrende FFK inne på streken. Dermed 1-1 til pause.

KJØP SESONGKORT FOR 2022!

Williams punkterte
I pausen gjorde begge lag en rekke bytter, som det pleier å være i treningskampene tidlig på vinteren. Den andre omgangen ga også flere gode muligheter for begge lag, og det var FFK i ny formasjon, 4-2-3-1, som skulle score først.

Drøye timen var spilt da Taofeek Ismaheel slo et godt innlegg og inne foran mål steg Alba til værs og stanget inn sitt andre mål for kvelden. 10 minutter senere tok Aleesami et raskt innkast, Kjelsrud brukte hofta på ypperlig vis og lurte unna en forsvarer for deretter å finne Noa Williams på blank kasse til 3-1.

De siste 20 minuttene ble det enda flere bytter hos begge lag. For FFK fikk Tage Johansen, Stian Bendvold og Filip Stensland sine første minutter for a-laget og kom godt fra debuten. 3 minutter på overtid fikk hjemmelaget straffe som ble satt sikkert i mål med siste spark på ballen for kvelden. Dermed 3-2 til FFK etter en fin gjennomkjøring tidlig på vinteren.

Hjemmekamp neste uke
Om en uke er det klart for årets første treningskamp i egen kommune. Inne i Østfoldhallen klokka 14:00 på fredag 4. februar kommer Mjøndalen på besøk. Velkommen på kamp!