Fin prestasjon mot Asker

Det ble en hyggelig ettermiddag på Føyka Stadion lørdag da FFK spilte nest siste treningskamp før seriestarten.

Mange sjanser
FFK kom godt i gang i varmen på Føyka stadion mot et velspillende Asker-lag. De første minuttene var det høyt tempo i oppgjøret og begge lag hadde brukbare muligheter til å score. Der Håvar Jenssen hadde god kontroll på Asker sine forsøk, var det bl.a. stanga som stoppet FFK fra å ta ledelsen. Etter 40 minutter var Riki Alba på vei gjennom i bakrom, men ut kom keeper og kroppstaklet FFK-spissen. Dommeren valgte å gi keeperen marsjordre, dermed var Asker redusert til 10 mann. Like etter utvisningen var Nicolai Solberg frempå etter en retur og dunket inn 1-0. Før hvilen hadde FFK enda et skudd i treverket når en for dagen skuddglad Håvard Åsheim banket til og traff tverrligger. 1-0 til pause etter en fin omgang av rødbuksene.

Mange fine mål
FFK byttet 3 mann i pausen, en av de som kom inn var Anas Farah og han brukte 30 sekunder på å øke ledelsen til 2-0. Derfra og ut ble det veldig mye FFK...
Etter 60 minutter kom 7 nye spillere inn og det sørget for at det var bare lokale spillere på banen, med unntak av Kaptein Kjell på topp. Nettopp Kaptein Kjell var nestemann på scoringslista da han stanget inn 3-0 på et frispark av Eirik Vestby. 3 ble til 4 på en strålende kontring som startet med en strøkent 60-meters utspill av Jenssen bakerst, rett i bakrom til Vestby som uselvisk spilte Farah på blank kasse. På overtid ble først Asker redusert til 9 mann etter enda en utvisning, og deretter fikk Zoulakis sette prikken over i’en med et tungt langskudd som sendte to(!) Asker-spillere i bakken på sin vei mot mål.

Fram Larvik i generalprøve igjen
5-0 ble et hyggelig resultat, men kampen ble selvsagt preget av utvisningen som gjorde at Asker var en mann mindre i over halve kampen. På den positive siden tar vi med oss mange fine mål, en ny smultring og 22 mann med spilletid. På minussiden kan vi fortsatt skjerpe inn forsvarsspillet, Asker produserer 3-4 gode sjanser og kunne fort hatt en scoring.

Som i 2019 er siste treningskamp før seriestart mot Fram Larvik på Stadion, det oppgjøret spilles lørdag 4. juli klokka 15:00.