FFK fikk en fin gjennomkjøring mot IFK Gøteborg på Stadion lørdag ettermiddag, dagens mann var Nicolay Solberg som like godt satt 3 baller i nettet.

Før kampen
Etter en kort ferie i både norsk og svensk fotball, så gjør mange av lagene seg klare til oppstart igjen, så også FFK og IFK Gøteborg. Lagene møttes på Nya Ullevi i generalprøven før seriestart, i det oppgjøret var svenskene klart best, i dag var det klart for et aldri så lite returoppgjør på Fredrikstad Stadion.

FFK må klare seg uten Henrik Kjelsrud Johansen og Philip Aukland fremover, utover det var øvrige 22 spillere i troppen klare for kamp.

Solberg x 2
FFK startet kampen med høyt press og gjorde det vanskelig for gjestene de første minuttene. Så tok IFK Gøteborg over og spilte seg frem til noen farligheter. Den første skikkelig store muligheten kom etter 10 minutter da IFK kontret og spilte seg til en avslutning fra 10 meter, men Jenssen var med på notene og slo til corner med en sterk redning. Et par minutter senere kom gjestene igjen til en avslutning inne i boksen, men denne gangen var skuddet svakere og redningen til Jenssen enklere.

Etter 17 minutter spilte IFK en lang ball ut mot høyre, ballen stusses og plutselig er gjestene gjennom på høyresiden. Isteden for å skyte så spilles ballen på tvers i feltet, det var en god løsning for der var Kevin Yakob og satt 1-0 kontant i nettet bak Jenssen.

FFK kom rett tilbake og angrep fint på venstresiden. Stray Molde er oppe på linja og slår flatt inn foran mål, der er Begby som får en aller tiders mulighet, den utnytter han ikke, men keeper kommer susende og feier ned Lervik-gutten, dermed blir det straffe til FFK. Den limer Solberg opp i vinkelen og 1-1 på Stadion etter 20 minutter.

10 minutter etter det henter FFK frem et flott angrep som ender i at Betten Hansen slår inn fra høyre, han finner Solberg som plasserer ballen sikkert ned i kroken til 2-1. Det er også resultatet til pause etter fin omgang av FFK.

Solberg igjen
Til pause gjør FFK 6 bytter og legger om fra 4-3-3 til 4-2-3-1. Endringene gjorde ingenting med prestasjonene til FFK som gikk rett i angrep fra avspark. Okeke dro nedover linja på venstre og fant Øby som dro til venstrefoten, men traff bare rett på keeper. Ikke nettsus på den sjansen, men det skulle komme et par minutter senere. Igjen angripes det på venstre. Okeke finner Reuterswärd som går for skuddet med venstrefoten. Som skudd var det ingen nevneverdig suksess, men som pasning ble det strålende fra Reuterswärd til Solberg som fikk en enkel jobb på bakre stolpe med å sette inn 3-1.

IFK Gøteborg var farlige på kontringer gjennom hele kampen og etter 53 minutter var dem i bakrom alene med Jenssen. Avslutningen mot nærmeste hjørnet hadde sisteskansen kontroll og kun corner til svenskene. Etter drøye timen var gjestene igjen alene gjennom i bakrom, denne gangen kunne ikke Jenssen hindre scoring, men da fikk FFK hjelp av stolpen.

Jansson hadde en heading like utenfor på et godt frispark fra Øby etter snaue 70 minutter. Begge lag hadde enkelte angrep mot slutten av omgangen som kunne blitt til noe, men de store sjansene uteble og kampen ebbet ut med 3-1 til FFK.

Raufoss neste!
Neste seriekamp for FFK er også hjemme på Stadion. Serierunde nummer 10 står for tur og det er Raufoss som er motstander mandag 20. juni klokka 18:00.

Billetter til oppgjøret kjøper du i FFK Appen eller her: BILLLETTER TIL KAMP!