Fikk ikke hull på Byåsen

Det var fantastiske rammer rundt søndagens kamp på Stadion, men på banen klarte ikke FFK å følge opp. Etter en tam førsteomgang skapte laget flust av sjanser etter hvilen, men ballen ville ikke i mål.

Nest høyeste tilskuertall på nivå 3!
Utrolige 7912 tilskuere hadde løst billett søndag ettermiddag når FFK tok imot Byåsen til årets 15. seriekamp i Postnord-ligaen, tidenes nest største tilskuertall i en kamp på nivå 3, kun slått av rekord-kampen i fjor mot Moss. Scanningen viste også at folk var på plass - Fantastisk!
Etter en sommer med det ene store arrangementet etter det andre i sommerbyen Fredrikstad, så var folket fortsatt ikke mette og fylte Stadion i hvite og røde farger!

Bjørn Johansen og teamet hans hadde mange spillere å velge mellom, men landet på følgende fra start: Jenssen, Åsheim, Nielsen, Stray Molde, Begby, Veteli, M. Hagen, Solberg, A. Hagen, Drage og Kjelsrud Johansen.

Lite sjanser i første omgang
I sterk vind var det ikke all verdens til spill noen av lagene fikk til i den første omgangen.
FFK startet kampen bra og fikk flere frispark i god posisjon, men ingen av de førte til nevneverdige sjanser.
Andreas Hagen fikk omgangens største, og for så vidt eneste skikkelig sjanse, når Solberg spilte en smart pasning ut i feltet, dessverre fikk ikke Andreas noe godt treff og ballen suste et stykke over mål.

Mye frispark, innkast og et Byåsen som naturlig nok ikke stresset opp tempoet sørget for en omgang med lite effektiv spilletid og generelt dårlig rytme ute på matta.
Gjestene satset på kontringer og hadde et par gode utgangspunkt, men klarte ikke å utnytte mulighetene. På slutten var gjestene farlig frempå etter en corner, men hjemmelaget ryddet unna.

0-0 til pause etter en omgang langt under pari fra begge lagene.

Sjanse på sjanse etter hvilen
Maikel Nieves kom inn for Solberg til pause, og det var et langt friskere FFK etter hvilen.
Første sjanse fikk Kjelsrud Johansen etter kort tid når Drage slo inn, dessverre gikk headingen utenfor. Nevnte Maikel kom til en ok sjanse fra 16 meter, men keeper fikk slått ballen over. Like etterpå brant Veteli ballen i stolpen fra 20 meter.
Andreas Hagen fikk den neste store sjansen når han var igjen og dunket til like utenfor med venstrefoten.

Så skulle debutant Kjelsrud Johansen få sin store sjanse, spissen hamret til fra kort hold, men ballen gikk dessverre utenfor. Med 10 minutter igjen fikk Maikel en stor sjanse fra samme posisjon, men også han brant skuddet like utenfor.
Neste store sjanse var det Mads Nielsen og Stray Molde som fikk. Dansken headet først og keeper reddet, så vippet han ballen inn foran mål igjen hvor Stray Molde headet like over fra kloss hold.
Stray Molde skulle også få kampens siste sjanse når han skjøt et skudd som gikk via et Byåsen-bein, men keeper fikk opp hanskene og reddet.

Dermed endte det 0-0 på Stadion.
Etteren svak første omgang produserte FFK sjanse på sjanse etter hvilen, men klarte ikke få ballen i mål. Da blir det ikke mer enn 1 poeng og en skuffende start på høstsesongen.

TUSEN TAKK!
Tusen takk til alle fantastiske supportere som møtte opp på Stadion i ettermiddag og ikke minst tusen takk for alle bidrag til Folkekampen! 75 kroner pr. tilskuer er tallet vi endte på og sammen med det solide oppmøtet på kampen gir det muskler til å styrke oss foran resten av høsten.

Endelig oversikt over de som har deltatt blir presentert kommende uke!

Bryne neste
Etter dagens kamp står FFK på 31 poeng etter 15 kamper. Neste kamp er borte mot hjemmesterke Bryne på Jæren, de har til gode å tape på hjemmebane, men guttane tar turen vestover med mål om å gjøre en god prestasjon. Kampen spilles søndag 18. august klokka 18:00.