FFK opp på 3 stjerner i Akademiklassifiseringen

Gjennom første halvår i 2024 har FFK vært gjennom en stor re-klassifisering av klubbens utviklingsavdeling, i dag kom resultatet og FFK er nå klassifisert på 3 stjerner!

Akademiklassifiseringen

Akademiklassifiseringen representerer en profesjonalisering og «benchmark» for hvordan vi jobber med spillerutvikling. Systemet er ansett som en av de aller viktigste årsakene til Norsk fotball formidable utvikling de siste årene, det omfattende systemet går alle toppklubbenes akademier i sømmene ned til minste detalj, til sammen 270 kriteriepunkter skal bedømmes. 

Når klassifiseringen er ferdig vil man få utdelt 1-5 stjerner, som bevis på hvor god klubbens utviklingsavdeling er. Med dagens vurdering til 3 stjerner beveger FFK seg opp blant de bedre utviklingsavdelingene i Norge. Desto flere stjerne man oppnår, desto høyere utbetaling vil klubbene motta av mediepengene som er øremerket til Akademiklassifiseringen. Totalt har Norsk Toppfotball prioritert nærmere 100 millioner årlig som deles ut til klubbene som deltar i Akademiklassifiseringen. 

«Vi er kjempefornøyde med resultatet. Dette har vi jobbet hardt for i flere år, og det er utrolig gledelig å få bekreftelsen på at vi har en god struktur og mange dyktige mennesker i Utviklingsavdelingen. Nå skal vi arbeide videre for å ta nye steg, slik at vi kan utvikle mange toppspillere fra Fredrikstad og Østfold gjennom FFK!» Sier Magnus Pettersen.

Så vidt startet

FFK har lenge uttalt en ambisjon om å være regionens ledende klubb innen spillerutvikling til toppfotballen. Dagens gledelig nyhet om 3 stjerner i Akademiklassifiseringen er et tydelig signal på at klubben er i rask utvikling også her. 

«Vi har investert mye i Utviklingsavdelingen dette året, og vi har alle planer om å fortsette byggingen. Det er fullt mulig å produsere toppspillere i Fredrikstad og Østfold. Strukturen, menneskene og kompetansen vi har i FFK har alle muligheter til å bli en av de ledende spillerutviklerne i landet. Vi var nærme 4 stjerner i denne klassifiseringen, og det blir det åpenbare målet ved den neste klassifiseringen i 2025.» Forteller Joacim Heier.

Annonse fra Eliteserien: