FFK låner Oscar Aga

OBOS-ligaens storscorer i 2020 og 2021 lånes ut fra Rosenborg til FFK ut sesongen!

Storspill i OBOS-ligaen

Oscar Aga (22) gjorde seg bemerket allerede som 18-åring da han banket inn et hattrick for Stabæk i 2. runde av NM. Som 19-åring ble det 15 scoringer i OBOS-ligaen for Grorud, og i 2021 tok det virkelig fart da han smalt inn hele 24 mål på 28 kamper i OBOS. 

Etter sesongen ble han solgt til den svenske toppklubben Elfsborg, men etter lite spilletid i Allsvenskan gikk turen videre til RBK i vinter. Under Kjetil Rekdals ledelse og i 3-5-2 formasjon spilte Oslo-gutten mye, men da Rosenborg la om til 4-3-3 tidligere i sommer, ble det mindre spilletid for måljegeren. Da åpnet muligheten seg for et utlån til FFK, nå gleder Aga seg til en spennende høst i Fredrikstad. 

"Jeg har fått et veldig godt inntrykk av klubben og hvordan det jobbes her. Fredrikstad er en stor klubb med masse interesse, og jeg har troa på at det kan bli en bra høst for meg og laget. Nå gleder jeg meg til å komme i gang, bli kjent med gutta og bidra så godt jeg kan for ett opprykk i høst!". Forteller Oscar.

Løpsmaskin med nese for mål

Oscar Aga har scoret mål på Fredrikstad Stadion før, da som Grorud-spiller, nå håper Joacim Heier at spissen blir en sterk bidragsyter for FFK i høst. 

"At vi får inn Oscar er vi veldig godt fornøyde med. Det er godt dokumentert hva han kan bidra med i målprotokollen. Han er en dyktig mann foran mål og i det relasjonelle spillet, i tillegg har han en stor arbeidskapasitet og kan legge ned de meterne som fotballen vår krever. Det er også en topp person med akkurat de holdninger vi krever i FFK". Forteller Heier.

Godt samarbeid

Aga kommer på lån ut sesongen fra Rosenborg. FFK takker trønderne for et godt samarbeid og sømløs prosess i forbindelse med utlånet. 

Aga trener med sine nye lagkamerater torsdag og er med når FFK møter Moss på Stadion lørdag kl. 15:00. 

Takk til gode støttespillere

Flere har bidratt til å løfte FFK sine økonomiske muskler i sommer gjennom "Jeg er med" kampanjen. Dette har gitt klubben handlingsrom i overgangsvinduet, og til denne overgangen er det flere som har bidratt spesielt. 

Terje Høili
Stene Stål Gjenvinning
Fredrikstad Fotball Invest
Rune Kilebu AS
Fredriksborg
Unger Fabrikker AS
Sky Fitness
Sørlie Næringseiendom AS
Odin Maskin AS
Norengros Medipartner AS
Terje Formoe
Savoy Terrasse

Oversikten på alle bidragsytere til "Jeg er med" kommer i egen presentasjon senere. 

Foto: Niklas Lyngfoss
Annonse fra Eliteserien: