FFK låner Baccay fra LSK

Ludvig Begby pådro seg en lyskeskade i lørdagens kamp mot Fram Larvik, inn som erstatter kommer Josef Baccay (19) fra Lillestrøm på lån.

Nasjonal utlånsordning
Overgangsvinduet stengte 30. juni, men fortsatt er det et par måter å få inn nye spillere på. En av disse er gjennom den nasjonale utlånsordningen som tillater utlån for norske spillere mellom 18-22 år fra Eliteserien og OBOS-ligaen. Utlånene kan vare så kort som 14 dager, og spillere kan kalles tilbake på kort varsel. Hovedformålet med ordningen er å gi unge norske spillere mulighet for regelmessig spilletid, uten å være bundet av overgangsvinduet. Ordningen ble prøvd for første gang i 2019 og er videreført i 2020.

Begby ute med skade
Ludvig Begby var på vei til storformen og hadde en god time mot Fram Larvik før han måtte ut med en skade i lysken. Foreløpig er det ikke avklart hvor lenge Ludvig holdes ute, men alt tyder på flere uker på sidelinjen. 

Gjennom helgen har FFK-ledelsen jobbet iherdig og søndag ettermiddag ble vi enige med Lillestrøm om et utlån for Josef Baccay. 19-åringen fra Kolbotn fikk sine første kamper i Eliteserien i 2019, men er bak Simen Kind Mikalsen i køen på venstrebacken til Lillestrøm. Da lå forholdene til rette for et utlån til FFK. I utgangspunktet er lånet avtalt ut 2020-sesongen. Hovedtrener Bjørn Johansen er lei seg på Ludvig sine vegne, men glad for at en god løsning kom raskt på plass.

Når vi innså at det kan ta noen uker før Ludvig er tilbake igjen, var førsteprioritet å undersøke muligheter for å benytte den nasjonale utlånsordningen. Vi tok mange telefoner til gode kolleger i norsk fotball lørdag kveld, og er glad for at Lillestrøm var positive til en løsning. I Josef Baccay får vi en sulten ung spiller med sterke holdninger som passer godt inn i profilen vi ønsker å ha i FFK. Det var også vesentlig for oss at Lillestrøm har trent godt gjennom "korona-perioden" og at Josef er i kampsesong, klar med en gang. Vi satser på at dette blir positivt for alle parter. Forteller Bjørn Johansen.

FFK takker Lillestrøm for god dialog og rask håndtering av dette utlånet! Josef er på FFK-trening tirsdag og er aktuell for troppen som reiser for å møte Florø til helgen. 

Annonse fra Eliteserien: