FFK imponerte i Danmark

FFK sine yngre lag er i rivende utvikling og nylig fikk våre to yngste lag meget gode bekreftelser og erfaringer da de gjestet København og prestisjetunge Audi Cup.

Helt til finalen
Fra torsdag til søndag var FFK invitert til FC København sin prestisjefylte Audi Cup, og deltok sammen med Stabæk og Lillestrøm fra Norge. FFK stilte med et G13 og et G14 lag hvor det var delt inn i grupper med 4 lag. G14 laget vant sine to første kamper mot Honka og Stabæk og var dermed klar for semifinale før siste gruppespillskamp mot FCK. Her rullerte man på laget og spilletid for å spare mest mulig energi, mens FCK kjørte på og vant hele 6-1, men FFK skulle få muligheten til å revansjere dette senere.

I semifinalen lørdag møtte man et sterkt Sønderjyske lag, men FFK var kneppet bedre gjennom hele kampen og dro i land en fortjent 4-2 seier. I den andre semifinalen knuste FCK Lillestrøm med 5-0 og dermed var det duket for en mulig revansje i finalen på søndagen. Før finalen ble FCK kampen analysert av trenerne, Magnus Johansen og Hans Martin Hansen, og planen for seier ble lagt. Kampene ble spilt på det flotte anlegget til KB, og finalene ble spilt på flotte hybridbaner. Hybrid er da en blanding av gress og kunstgress.

Finalen åpnet jevnt med to godt organiserte lag og 1.omgang ebbet ut med 0-0. I 2.omgang gikk hjemmefavoritten rett i strupen på FFK og med to raske scoringer virket finalen avgjort. Men de rød/hvite nektet å gi opp og 10 min før slutt ble håpet tent da FFK fikk tildelt straffe. Rijad Hodzic satte sikkert inn reduseringen og FFK fikk blod på tann. De fikk lagt et lite press på FCK mot slutten, men FCK sto godt imot helt til de måtte gi bort en corner på overtid. Med alle FFK spillere inn i boksen er det FFK keeper, Jesper Rylander, som får stusset ballen til Suber Hud som setter inn 2-2 til elleville jubelscener fra guttane og de tilreisende foreldrene. Dermed gikk finalen til straffekonkurranse. Her trekker FCK det lengste strået og vinner 9-8 til slutt og et tårevått FFK lag ender på 2.plass.

G13 imponerte også
G13 vant også sine to første kamper, men måtte også slå Lyngby i gruppefinalen for å gå til semifinalen. I en jevnspilt kamp ble dessverre Lyngby for sterke og sendte FFK til B-sluttspillet hvor de måtte spille om 5-8.plass. I første kamp møtte de Honka fra Finland. En spennende kamp med masse temperatur som til slutt endte med straffekonkurranse etter 2-2 ved fulltid. Etter en lang og neglebitende kamp er det Honka som drar i land seieren på straffer. Dermed måtte FFK møte Roskilde i kampen om 7.plass og guttane slo kraftig tilbake etter det tunge tapet for Honka. Etter en sterk 9-2 seier sikret man 7.plass, som beste norske lag foran Stabæk og LSK.

Utviklingsansvarlig, Magnus Pettersen, var med til København og er meget fornøyd med utbyttet.

- Å få muligheten til å spille mot flere av de beste lagene i Skandinavia har gitt oss gode referanser og enorm læring. At G14 klarer å komme seg helt til finalen å by FCK på en real kamp er en utrolig stor prestasjon. Flere av FCK sine 14-åringer er hentet fra hele Danmark og i tillegg ble det sagt flere av spillerne får betalt. De har et budsjett vi bare kan drømme om og stiller med 8 trenere på benken i finalen. Så at vi spiller jevnt med de vitner om at det jobbes godt i Fredrikstad også. I tillegg til et godt sportslig utbytte har også denne turen vært gull verdt for det sosiale. Gode minner og vennskap har blitt skapt og denne opplevelsen vil nok gutta huske resten av livet. Forteller Pettersen.