Fantastisk innramming

Det var en enorm innramming på årets første kamp på Fredrikstad Stadion, og det var lenge en jevnspilt og spennende kamp, før gjestene til slutt viste styrken sin og tok med poengene hjem.

Fantastisk ramme

Mandag var ventetiden endelig over. 11 år utenfor det gode selskap var kommet til veis ende da 10.800 patrioter sang FFK-sesongen i gang på Fredrikstad Stadion! Et fantastisk vårvær satt ingen demper på stemningen, det var et vakkert syn både innenfor og utenfor Stadion-veggene.

Fredrikstad by er tilbake i Eliteserien og publikum viste med en gang hvorfor Fredrikstad har vært savnet på øverste nivå!

Sørløkk med omgangens største

Det var som ventet Bodø/Glimt som hadde mest ball, men det var ikke mange gangene laget i helgult klarte å spille seg gjennom forsvarsmuren til FFK før pause. Etter et par halvsjanser til gjestene, var det isteden Sondre Sørløkk som kom til omgangens største mulighet. Et innlegg ble headet ut i feltet og landet hos trønderen som dro til med venstrefoten, men dessverre for FFK gikk avslutningen like utenfor stolpen til en utspilt Bodø/Glimt keeper.

Mest dramatikk ble det da Stian Stray Molde ble sjekket for et mulig rødt kort med VAR, dommer Saggi valgte til slutt å avvise VAR og stod ved beslutningen om frispark til gjestene og gult kort til Stray Molde.

Etter et par overtidsminutter ebbet en spennende og sjansefattig omgang ut med 0-0.

Store muligheter

Det tok kun et par minutter før Bodø/Glimt fant nettmaskene etter hvilen. Inne foran mål var Fredrik Bjørkan først på ballen og stanget inn 0-1 fra kort hold. Det var også gjestene som fortsatte å produsere etter det, bl.a. måtte Jonathan Fischer hente frem en stor redning for å hindre 0-2.

Så skulle FFK spille seg til en stor sjanse. Etter et innlegg ramlet ballen i beina på Oscar Aga som fra kort hold ikke traff skikkelig og ballen gikk pent inn til gjestenes keeper, en enorm mulighet. I jakt på utligningen åpnet det seg noe opp i banespillet, og det utnyttet Bodø/Glimt. Etter 70 minutter havnet ballen til slutt hos nyinnkjøpte Mikkelsen som dunket inn 2-0 via hanskene til Fischer.

Nesten for Oscar!

Med kvarteret igjen spilte FFK seg til nok en stor mulighet, denne gangen en dobbel hvor avslutning nummer to satt i treverket fra Bjartalid. Dessverre klarte vi ikke å få ballen over linjen. Det gjorde heller ikke Stray Molde like før full tid på FFK sin fjerde store sjanse i kampen, og da endte det med 0-2 på Stadion og 3 poeng med i bagasjen hjem til Bodø.

Brann neste

Om en snau uke er det igjen en spennende utfordring som venter. Brann tok seriesølv og et NM gull i 2023. Sesongkortene er utsolgt og til helgen innvies den nye hybride gressmatten på Brann Stadion foran snart utsolgte tribuner. Det blir et spennende oppgjør mellom to tradisjonsrike klubber og byer når Bergen og Fredrikstad, Brann og FFK møtes til dyst.

Kampstart på Brann Stadion er søndag kl. 19:00. Det er fortsatt mulig å skaffe seg bortebilletter til den kampen, hvis ikke følger du oppgjøret på TV2.