Ett liv tapt - er ett for mye

Aldri har så mange unge tatt livet sitt i Norge som i dag. Nå kan du hjelpe oss å rette fokus på viktigheten av en god psykisk helse.

"Det er den siste personen jeg kunne trodd dette om"
En god psykisk helse er minst like viktig som en god fysisk helse, og de henger ofte sammen. Idretten har en unik mulighet til å tilby en sosial arena som kan forebygge og fange opp veldig mange tilfeller. Dessverre har nedprioriteringen av idrett de siste 14 månedene vanskeliggjort situasjonen for mange.

Hvor mange ganger har du ikke lest eller hørt uttrykk som " Han/hun virket jo så glad" eller "Det er den siste personen jeg kunne trodd dette om". Dessverre så er det veldig vanskelig å oppdage symptomer på angst og depresjoner. Derfor mener vi i FFKs utviklingsavdeling at fokuset på mental helse for ungdom må i søkelyset i enda større grad. Vi må tørre å snakke om det, og vi må tørre å be om hjelp. Tørre å spørre hvordan folk har det, i stedet for å spørre om hva de jobber med og hva fremtidsplanene er. La de unge i større grad få ha en oppvekst uten press og stress etter suksess og det perfekte liv - for det eksisterer ikke. 

Mental Helse Ungdom
Organisasjonen Mental Helse Ungdom (https://mentalhelseungdom.no/) traff oss midt i hjertet. De har mange dyktige mennesker, som brenner for temaet. De har også en hel del fantastiske prosjekter, som er med på å skape et mer åpent samfunn, der vi kan tørre å innrømme at vi har det litt tungt. I tillegg har de hjelpelinjer man kan ringe til, helt gratis. 

Vi skal være synlige i denne kampen. Lørdag 22. mai kl 13:00 løper hele ungdomsavdelingen - inkludert noen trenere (som har meget godt av det, red anm.) en løype gjennom sentrum, der målet er at alle skal se oss. Dette gjør vi for å markere vår støtte til en usedvanlig viktig sak.

Så hvordan kan du bidra?
Det fantastiske er at alle kan bidra. Om du gir 1 krone eller 1 million, det viktigste er at så mange som mulig bidrar. Vi har opprettet en spleis https://www.spleis.no/project/173544 , og der kan du gå inn å støtte med så mye du vil. Spleisen er åpen i 30 dager. Som et liten motivasjonsboost har vi bestemt at alle som bidrar med 100 kr , eller mer, er med i trekningen av et sesongekort og en signert a-lagsdrakt. Vi i FFKs ungdomsavdeling takker alle som er med å bidra til å fjerne all skam rundt å snakke om temaet. Tusen takk for din støtte!

Thomas Johnsen - Hovedtrener FFK G19

Foto: Martin Næss Kristiansen - Dagsavisen Demokraten

Annonse fra Obos-ligaen: