Det var på ingen måte noen festforestilling søndag ettermiddag, men på overtid skulle jubelen likevel gå i taket på Stadion!

Før kampen
Den hjemlige fotballen har vært på landslagspause de siste to ukene, denne helgen var det endelig hjemmekamp igjen på Stadion og gjester var ingen ringere enn tradisjonsrike Sogndal. Begge klubber har en positiv sesong å se tilbake på så langt og kan ha en spennende høst foran seg!

FFK gjorde en forandring på laget som leverte en god prestasjon i Grimstad før landslagspausen. Jakob Lindström kom inn på midten for Håvard Åsheim som har slitt med litt sykdom denne uken, det er Lindström sin første start siden 3. serierunde i mai. Love Reuterswärd (skade) og Adnan Hadzic (karantene) var ikke med.

Kaptein utlignet
Sogndal kom best i gang på Fredrikstad Stadion. Allerede etter to minutter var de farlig frempå med en smart lav corner, men FFK fikk klarert. Etter 7 minutter var enda nærmere med en heading fra kort hold, men heldigvis for FFK gikk avslutningen like over målet til Jenssen.

Etter 13 minutter både kunne og kanskje burde Sogndal vært redusert til 10 mann. En stygg takling fra Daniel Eid på Stian Stray Molde med både kraft, knotter og knehøyde som ingredienser sendte backen i bakken, og senere i omgangen måtte også visekapteinen byttes ut. Eid slapp unna med gult kort.

Taofeek Ismaheel er i fyr og flamme om dagen og hadde ikke mistet formen i landslagspausen. Unggutten herjet med backene til Sogndal hver gang han var på ballen i første omgang, og etter drøye kvarteret var han nærme en drømmescoring. Først vant han ballen på midten, førte fremover, fintet bort en Sogndal-spiller og dro til med venstre, men dessverre gikk skuddet fra 16 meter like over målet.

21 minutter var spilt da FFK satt i gang en 5-meter, pasningen opp på midten kriget Sogndal til seg og Endre Kupen kunne skyte fra 18 meter. Det gjør han strålende opp i det høyre hjørnet og 1-0 til Sogndal på Stadion. Etter spill og sjanser helt i orden.

FFK la opp til litt for mange dødballer for Sogndal som både fikk svinge inn cornere og frispark, og ikke minst en rekke lange kast fra begge sider. De holdt også på å doble ledelsen ved en corner etter 25 minutter, men den helt åpne headingen fra 10 meter kom aldri frem til målet.

Etter 31 minutter skulle FFK sørge for balanse i regnskapet. Philip Aukland spilte en millimeter presis pasning gjennom til Olav Øby i bakrom, han spilte ballen lavt ut i feltet og der var Kaptein Kjell og satt inn 1-1 nede i kroken. Flott scoring av FFK.

FFK kom mer inn i det de siste 15 minuttene og var frempå flere ganger. Kjelsrud og Ismaheel kombinerte igjen fint etter 40 minutter, men skuddet til Ismaheel traff bare nettveggen. På overtid i omgangen var Ismaheel nok en gang involvert da FFK kjørte en god kontring. Pasningen til Kjelsrud inne foran målet ble akkurat litt for lang, og på bakre ble vinkelen for skrå for Riki Alba som traff nettveggen.

1-1 til pause på Stadion etter en ganske jevn, men ikke altfor fartsfylt omgang i høstsola.

Ellevill matchvinner-scoring fra Solberg!
Andre omgang var et nitrist skue i lang tid. FFK evnet ikke opp balltempoet og Sogndal hadde ingen intensjoner om å få balltempoet. En rekke frispark og andre brudd i spillet sørget for en lite severdig omgang for alle.

Etter 87 minutter var det nok en stygg situasjon hvor Kryger på Sogndal sparker ned Ismaheel lenge etter at ballen er ute. Situasjonen skjedde like ved benkene og satte fullstendig fyr på teltet i begge leire, også denne gangen endte det med gult kort for Sogndal.

På overtid var Sogndal uhyre nærme å avgjøre kampen da de tok et kjapt frispark nedover venstresiden, innlegget traff riktig foran mål, men avslutningen gikk heldigvis over. For minuttet etterpå skulle Nicolay Solberg løfte taket på Stadion.
Mens Ludvig Begby lå nede med skade fortsatte Ismaheel å spille på venstresiden, han utfordret og vippet ballen videre til Solberg som hamret til på volley fra 16 meter. Ballen skrudde perfekt bort fra gjestenes keeper og suste i nettet. 2-1!!

Det ble lagt til 6 minutter og like før det er slutt hentet Håvar Jenssen frem årets redning da Sogndal fikk avsluttet fra kort hold, skuddet gikk via bakken og foten til Aleesami, men på utrolig vis får Jenssen opp labben og slår kula over målet. Det er det siste som skjer og FFK kunne juble for seier, tross en av årets tammere prestasjoner.

TUSEN TAKK til de 3321 fremmøtte som igjen sørget for deilig stemning på Stadion vår!!

KFUM neste - Kun 1 uke til Ull/Kisa på Stadion
Kampene kommer tett de neste ukene. Neste kamp for FFK er allerede onsdag når turen går til Oslo for å møte KFUM. Merk at kampstart er klokka 17:00!

Neste kamp på Stadion derimot er allerede om en uke, søndag 19. september, da kommer Ull/Kisa til Fredrikstad. Billettsalget er åpnet - Velkommen på kamp!

Billetter kjøper du i FFK Appen eller her: Billetter!