Eliteseriemotstand søndag

Søndag reiser A-laget over fjorden for ny treningskamp, denne gangen er det Sandefjord som er motstander.

Tilbake i Eliteserien
Sandefjord rykket opp til Eliteserien etter en sterk sesong i OBOS-ligaen i 2019. Marti Cifuentes tok over hvalfangerne i mai 2018 når laget slet i bunnen av Eliteserien. Sandefjord imponerte i flere kamper høsten 2018, men endte allikevel med nedrykk til OBOS-ligaen. Der ble det altså med kun det ene året før laget nå er tilbake i det gjeveste selskap. 

På tross av jubelsesongen ute på banen har tiden etter sesongslutt vært krevende for Sandefjord. Spesielt tapet av Komplett.no som arenasponsor gjør et kraftig innhogg i økonomien, såpass utfordrende er faktisk situasjonen til Sandefjord at budsjettet er lavere i Eliteserien 2020 enn det var i OBOS-ligaen i fjor. 

Sentrale spillere som Erik Mjelde, Håvard Storbæk, Mohamed Ofkir og Pontus Engblom har reist fra opprykksklubben, mens det andre veien har kommet gode spillere som Sivert Gussiås, Erik Brenden og Kristoffer Normann Hansen. 

Til nå i vinter har Sandefjord spilt 3 treningskamper. FK Eik Tønsberg ble slått 4-0, deretter vant Fram Larvik med 3-2 før kampen mot Grorud torsdag kveld endte 1-1.

Bygge videre
For FFK sin del var det en positiv start på vinteren med en god prestasjon borte mot KFUM i første treningskamp. Et aggresivt press-spill og god angrepsfotball var blant plusspoengene. At laget avsluttet oppgjøret med utelukkende egenproduserte spillere var også verdt å ta med seg. Et skår i gleden var derimot at Marius Hagen ble utvist og må stå over serieåpningen mot Vålerenga 2 den 14. april. 

Til helgens kamp er både Henrik Kjelsrud Johansen og Eirik Vestby med i troppen etter å ha stått over mot KFUM. Karstensen, Begby, Koko, M. Hagen, A. Hagen, Reuterswärd og Alba er ikke med denne helgen. Som sist vil flere lovende juniorspillere få muligheten til å vise seg frem!

Kampstart på Gamle Stadion KG i Sandefjord på søndag er 13:00. 

Annonse fra Obos-ligaen: