FFK - Sandefjord #2_@QwertyAS

Ekeberg neste

Søndag venter ny kamp for FFK, denne gangen reiser vi til Ekeberg for å møte hovedstadens beste fotballag!

Where you go, I go

Det er ikke bare i de innbyrdes kampene FFK og KFUM har fulgt hverandre tett de siste årene. Også på tabellen har klubbene endt opp mistenkelig nærme hverandre år etter år, og hittil i år er det nok en gang lite som skiller. 

2021: FFK #4 - KFUM #7
2022: KFUM #4 - FFK #10
2023: FFK #1 - KFUM #2
2024: FFK #4 - KFUM #7 (så langt...)

I tillegg har vi alle de spennende innbyrdes oppgjørene, som nesten alltid har vært neglebitere, med kvalifiseringskampen i desember 2021 som nesten må oppgraderes fra neglebiter til fotball-thriller. Selv i treningskampene blir det jevnt, da lagene møttes i mars i år ble det 1-1 på Fredrikstad Stadion.

Bygd klubb, bygger arena

KFUM har gjort en stor jobb med å bygge klubb over flere år. Det som en gang var en stor breddeklubb med seniorlag lavere i divisjonene, har utviklet seg til å både være en stor breddeklubb, men også i høyeste grad en profesjonell toppklubb. 

De siste årene har spillergruppen blitt fulltidsprofesjonelle, organisasjonen vokser stadig og snart settes byggearbeidene i gang med KFUM sin nye arena, med en kostnad på over en halv milliard. En arena som etter planen skal stå klar i 2026. 

Etter fjorårets opprykk ble det store spørsmålet, hvor skal KFUM spille i Eliteserien 2024? Andre godkjente arenaer i Oslo var ikke aktuelle, og hjemmekamper utenfor Oslo var heller ikke et farbart alternativ. Løsningen ble en oppgradering av den midlertidige arenaen på Ekeberg, som i 3. hjemmekamp for året (de to første ble spilt på Intility Arena) var klar da Brann kom på besøk.

KFUM sin sesong i Eliteserien har startet meget godt. I likhet med FFK har de nyopprykkede kun ett tap så langt. Det kom mot Strømsgodset. Oppgjørene mot HamKam, KBK og Brann har endt uavgjort, og mot Sarpsborg 08 og Haugesund har det blitt full pott. 

Også i NM har KFUM gjort det godt, onsdag ble de klare for kvartfinale i NM etter at Lysekloster ble beseiret i ekstraomganger. Skulle både FFK og KFUM ta seg videre fra kvartfinalene sine, da er det semifinale på Fredrikstad Stadion mellom lagene. 

Tett som hagl

Man trenger ikke vente lenge verken som spiller eller supporter om dagen. Søndag spilles kamp nummer 11 siden serieåpningen 1. april. 11 kamper på 42 dager, og fortsatt gjenstår det nye 5 kamper etter det igjen før det blir EM-pause for Eliteserien fra starten av juni. Hva mer kan man ønske seg! 

Mai Traore, Joannes Bjartalid og Filip Stensland er ikke klare for kamp grunnet skader. Derimot er Håvar Jenssen tilbake i trening og med i troppen på søndag. Utover det er alle mann klare for kamp på Ekeberg søndag ettermiddag. 

Kampstart er 17:00. Det er begrenset med bortebilletter tilgjengelig, vær rask dersom du ønsker å se kampen fra der du ser den best, på tribunen! Kjøp billetter til KFUM her.

Den store festen nærmer seg

Neste hjemmekamp er ingen ringere enn 16. mai festen. Strømsgodset kommer til Fredrikstad Stadion og det kan bli nok en utsolgt kamp med elektrisk stemning! Har du ikke sikret deg billett så er anbefalingen å forte seg! 

Kjøp billetter til 16. mai HER!

Foto: Qwerty AS

Annonse fra Eliteserien: