Drømmesesongen fortsatte i Halden!

Etter at haldenserne tok ledelsen løftet FFK seg og banket i tur og orden inn årets 79, 80, 81 og 82. scoring og tok seier nummer 24 i årets 25. kamp!

Østfold-duell
Lørdag var det Østfold-duell mellom Kvik Halden og FFK på en deilig tung og krevende gressmatte på Rødsjordet i Halden. Vertene kjemper om 2. plassen på tabellen som gir kvalifisering til OBOS-ligaen, mens FFK allerede forrige helg ble klar for opprykk, 4 serierunder før sesongslutt.

FFK reiste til Halden med en sterk tropp, men manglet to frontvåpen i Anas Farah og Riki Alba som måtte stå over med skader. 2004-gutten Sadir Abud var derfor med i sin første a-lagstropp.

Kjelsrud og Nielsen snudde kampen
FFK kom best i gang på Halden stadion og skapte et par store sjanser allerede de første minuttene, men når de avslutningene ikke gikk i mål skulle det smelle andre veien. Etter 22 minutter var Øystein Næsheim igjennom, alene med Jenssen lobbet han ballen fint over sisteskansen, men på streken var Mads Nielsen og ryddet unna. Dommeren mente imidlertid at keeper Jenssen hadde gjort noe straffbart da spissen løp inn i han etter å ha avsluttet. Grisespillet ga også gult kort til keeperkjempen. Straffesparket tok Næsheim selv og satt sikkert inn 1-0.

Scoringen satt fart på FFK som tok over spillet igjen. Etter drøye halvtimen kjempet Reuterswärd seg fri på høyresiden og slo inn foran mål, ballen havnet til slutt i beina på Kjelsrud Johansen som kunne dytte inn utligningen i åpent mål. 5 minutter før pausen var snuoperasjonen fullført da Thomas Drage med sin 10. assist for sesongen serverte Mads Nielsen som stanget inn 2-1 på corner.

16 år gammel debutant
Også etter hvilen gikk FFK ut i hundre, hjemelagets keeper måtte  aksjon flere ganger, men etter 51 minutter måtte han kapitulere. Maikel Nieves avsluttet et nydelig angrep på venstresiden, skuddet reddet Fredrikstad-gutten Johansen i Kvike-buret, men på returen var Kaptein Kjell og dyttet inn 3-1 med sin 14. scoring for sesongen.

Kvik skapte spenning igjen da de kriget inn 2-3 etter snaue timen, nok en gang var det målsniken Næsheim som satt ballen i nota. Spenningen varte bare et kvarter for etter 75 minutter skulle en annen målsnik sette spikeren i kista. Nicolay Solberg fikk ballen ute på høyresiden og fra 16-meter smalt han ballen inn til 4-2.

Mot slutten av oppgjøret fikk 16 år gamle Sadir Abud sine første minutter på a-laget til FFK. G16-landslagsspilleren fra Rolvsøy har imponert for G19 i høst og har denne uken fått sin første smak av seniorfotball.

Alt i alt en hyggelig dag på Halden stadion. FFK leverte nok en gang en solid prestasjon og tok fortjent årets 24. seier på 25 kamper!

Alta neste!
Lørdag 7. november klokka 16:00 spilles det Postnord-liga på Fredrikstad Stadion for siste gang på forhåpentligvis veldig lang tid. Gjestene kommer langtveisfra til Fredrikstad for andre gang denne sesongen, sist møte mellom FFK og Alta på Stadion endte med en flott 3-0 seier for rødbuksene.

Vi trekker også denne gangen 600 tilskuere blant våre mange sesongkortholdere - Nok en gang tusen takk til alle sammen!