Dårlig betalt

Det stod ikke på spill og sjanser for FFK i lørdagens kamp, men betalingen for en godkjent prestasjonen ble dessverre skuffende.

Før kampen
Både FFK og Raufoss kom fra mindre positive opplevelser i midtuka, men samtidig har begge klubber hatt sesonger som så langt har gått over forventningene. 

Håvard Åsheim fikk rødt kort sist og var dermed ute med karantene, inn i laget kom Olav Øby. Øvrige 10 var samme som sist. Alexander Betten Hansen og Ludvig Begby var begge tilbake i troppen etter å stått over de siste kampene grunnet skader.

Alba sendte FFK i føringen
Det var et ganske høyt tempo og to fremoverrettede lag som viste seg de første minuttene av lørdagens oppgjør, på en for dagen svært bløt og rask bane. Ingen av lagene skapte de helt store sjansene til å begynne med, men begge lag hadde noen småskumle situasjoner foran målene som enten ble klarert eller blokkert. 

Ayoub Aleesami fikk avslutte fra god posisjon på en corner etter halvspilt omgang, men headingen gikk et godt stykke over målet til Raufoss-keeper Lauvli. Det tok allikevel ikke lang tid før FFK skulle få fulltreff. Thomas Drage spilte Taofeek Ismaheel i bakrom, han slo en strøken pasning inn til Riki Alba bak forsvaret og Alba satt kula kontant i nettet fra kort hold. 

Etter dette løftet FFK spillet sitt og skapte flere brukbare muligheter. Olav Øby og Drage hadde begge gode forsøk fra like utenfor boksen, og Ismaheel var nærme etter at han driblet seg innover fra venstre og skjøt mot lengste hjørnet, men Lauvli var på plass og slo til corner. 

På overtid av omgangen fikk Raufoss muligheten på et frispark fra 25 meter, skuddet var det fart i, men Håvar Jenssen hold kula i fast grep og lagene kunne gå inn til hvilen med 1-0.   

Sjanse på sjanse
FFK startet den andre omgangen med et store muligheter til å doble ledelsen. Etter en 50 minutter ble Øby taklet stygt på 16 meter, men ballen gikk perfekt videre til Ismaheel som dessverre bommet på målet helt alene med keeper. Like etterpå var Ismaheel på farten igjen nedover venstresiden og fant Alba alene foran mål, men målscoreren fra førsteomgang fikk ikke skutt og Raufoss kunne nok en gang puste lettet ut. 

Etter 60 minutter skulle det gå sånn det ofte går når et lag presser på for scoring, men ikke treffer. Raufoss angrep nedover venstresiden og slo et godt innlegg langs bakken inn foran mål, på bakre dukket Markus Johnsgård opp og bredsidet inn 1-1 på Stadion. På ingen måte rett etter spill og målsjanser, men det handler om å treffe nettet. 

Etter kalddusjen fortsatte FFK å produsere sjanser. Aleesami var svært nærme med en heading like etter utligningen, men ballen snek seg like over krysset. Noen minutter senere fikk Øby ballen inne i boksen, men fra kort hold satt også han avslutningen like over målet. 

Etter 78 minutter kom nok en gigasjanse da Alba spilte gjennom Kjelsrud alene med keeper, dessverre fikk keeper Lauvli akkurat nok på avslutningen til at ballen spratt like utenfor målet. 

Mot slutten av kampen jevnet spillet seg ut mellom de to lagene, men ingen klarte å spille seg frem til noen flere gode muligheter. Dermed måtte FFK nøye seg med uavgjort etter en ganske god kamp hvor betalingen var dårlig. 

Landslaget neste!
Etter en hektisk periode med mange kamper skal nå klubbene få en pust i bakken grunnet landslagspausen. FFK sin neste kamp er om 14 dager, da går turen til Jæren og duell mot Bryne. Neste hjemmekamp er den påfølgende onsdagen, da kommer Strømmen på besøk til plankebyen. 

I morgen, søndag 3. oktober, kan du se FFK sitt damelag spille på Stadion mot Tistedalen, og da skal Isabell Herlovsen debutere i hvitt og rødt. Kampstart på Stadion er 18:00!

Kampfakta
FFK - Raufoss 1-1 (1-0)
Fredrikstad Stadion
3439 tilskuere

Mål FFK: Alba
Mål Raufoss: Johnsgård

Håvar Jenssen

Philip Aukland
Mads Nielsen
Ayoub Aleesami
Stian Stray Molde

Olav Øby (Nicolay Solberg 20 min.)
Jakob Lindström (Alexander Betten Hansen 10 min.)
Thomas Drage (Adnan Hadzic 35 min.)
 
Taofeek Ismaheel (Maikel Nieves 20 min.)
Henrik Kjelsrud Johansen
Riki Alba (Noa Williams 10 min.)

Foto: Arne Glomdal

Annonse fra Obos-ligaen: