Cupen er i gang!

Allerede onsdag er det kamp igjen for FFK. 1. runde i NM står på menyen når vi er middagsgjester hos Råde!

LanzaRåde
Råde har over en rekke år gjort en imponerende jobb med å bygge klubb, anlegg og økonomi. Enhver trener, lagleder eller forelder som har hatt med sine håpefulle på kamper og cuper i Råde Idrettspark har latt seg begeistre over den veldrevne klubben ved E6. 

Klubbdriften og anleggsutviklingen overskygges innimellom av satsingen på a-laget. For a-laget har i flere år vært kjent for å ha mange profiler fra toppfotballen. Helt tilbake til Vidar Martinsen og Simen Brenne spilte sine siste fotballår i Råde, har en rekke spillere med fortid i toppfotballen vært innom Råde. Også i år er det kjente navn å finne. Daniel Ravneng (Strømmen), Simen Kind Mikalsen (Lillestrøm), Jiress Suka Suka og Chinonso Agu (Kvik Halden), pluss våre egne Julius Adaramola, Netan Sansara og Maikel Nieves, som alle har fortid på a-laget til FFK.

Råde har jobbet for å komme seg oppover i seriesystemet lenge, men har vært rett bak opprykkslagene år etter år. Rekruttlagene til S08 og FFK var foran i 2018 og 2019, i 2020 var det ingen 4. divisjon og i 2021 var det Sprint/Jeløy som trakk det lengste strået. I år har derimot Råde veien åpen, og etter 6 serierunder ser det veldig lovende ut. 6 seire av 6 mulige er fasit så langt i årets 4. divisjon. Vinneren i Østfold møter vinneren i Vestfold til kvalifisering i november. 

Flere debuterer fra start
Med kun 46 timer mellom kampslutt 16. mai og kampstart 18. mai, pluss ny kamp allerede lørdag 21. mai, tvinger det seg frem en helt ny startoppstillingen onsdag. Det ligger også an til et par unge lokale debutanter for FFK. Hovedtrener Bjørn Johansen gleder seg til cupkamp og håper på både god stemning og en god prestasjon i Råde onsdag kveld. 

- Vi får brukt hele troppen i denne perioden og det er bra at alle får god matching i betydningsfulle kamper. Det blir interessant og lærerikt å se hvordan vi håndterer et så tett kampprogram med tanke på energi og tilstedeværelse. Vi setter cupen høyt og det blir en flott ramme i Råde med mye publikum og et entusiastisk hjemmelag som er i form og helt sikkert ser sin mulighet til å bli cup-askeladd. Så her er det bare å være påskrudd fra første øyeblikk, vi gleder oss! Forteller Bummen. 

3 spillere utilgjengelig
Henrik Kjelsrud Johansen er som kjent ute for en lengre periode. Angrepsspilleren har gjennomført en vellykket operasjon og har startet opptreningen. Philip Aukland gikk av banen etter kun 20 minutter 16. mai, skadeomfanget er ikke kartlagt enda, men backen er ikke klar til kamp mot Råde. Mads Nielsen er hjemme i Danmark for en eksamen, men ville uansett ikke vært på banen onsdag mtp. de 90 minuttene han spilte 16. mai.

Øvrige spillere er klare for kamp og i tillegg til de som tilhører a-troppen vil også G19-spillerne Filip Stensland (17), Leo Kyvik (18) og Imre Bech Hermansen (15) være med i kamptroppen.  

Billetter ved inngang
Det rapporteres om mange solgte billetter allerede. 600 har skaffet seg billett, og det er ventet at mange flere skal på kamp i morgen. Billetter kjøpes ved inngangen til arenaen. Vær ute i god tid!

Kampstart i Råde er klokka 18:00. 

Bli med til Bergen
Lørdag 21. mai er det nok en tøff bortekamp for FFK. Denne gangen er det på Brann Stadion, en av landets største og flotteste fotballarenaer! Hittil i år har Brann samlet i snitt over 13.000 tilskuere på sine tre hjemmekamper, det er bare å applaudere. Lørdagskampen mot FFK vil nok også trekke mye publikum og det kan bli en herlig ramme mellom to av de mest tradisjonsrike klubbene i norsk fotball. 

Skal du til Bergen er det her du kjøper billett til bortefeltet:
Billetter - Bortefelt Brann - FFK

Billettsalget til KFUM 26. mai er åpnet
Neste hjemmekamp i OBOS-ligaen er Kristi himmelfartsdag, torsdag 26. mai. Vi håper mange har lyst til å ta turen tilbake til Stadion denne kvelden!

Billettsalget er åpnet. Du kjøper i FFK Appen eller KJØP KAMPBILLETT HER!

Foto: Arne Glomdal

Annonse fra Obos-ligaen: