Årsbeste på Stadion

FFK leverte en strålende offensiv prestasjon mot Ull/Kisa på Stadion søndag ettermiddag og kunne fortjent juble når sluttsignalet gikk.

Sjansebonanza uten uttelling
Ull/Kisa kom ut i en ny 5-4-1 formasjon på Fredrikstad Stadion og la seg veldig lavt i banen. Etter noen minutters duellering om å ta initiativet i kampen begynte å FFK å produsere sjanser på løpende bånd, og ga seg ikke før det var spilt 94 minutter fotball.

Henrik Kjelsrud Johansen fikk den første da FFK brøt høyt i banen, Taofeek Ismaheel fant kapteinen foran mål som tok inn kule og smalt den like utenfor fra 10 meter. Like etterpå var Ull/Kisa på en sjelden visitt og skapte en god sjanse på en corner slått mot bakre, den ble headet inn foran mål, heldigvis for FFK gikk avslutningen fra god posisjon over.

Etter snaue kvarteret slo Thomas Drage en god corner som Riki Alba headet kontant mot mål, men inne på streken fikk Sundli på Kisa klarert i siste liten. Noen minutter senere spilte FFK glimrende angrepsfotball på ett-touch og Håvar Åsheim fikk ladet kanonen fra 20 meter, Rolvsøy-gutten traff godt, men keeper fikk slått til corner. I etterdønningene av cornere fikk Ismaheel plukket opp ballen inne i feltet og skutt, men avslutningen gikk like over krysset.

Etter 27 minutter ble det straffe til FFK etter at Ismaheel ble felt. Drage satt dessverre for FFK skuddet i perfekt keeperhøyde og Hagerup kunne redde relativt greit. Ismaheel var nok en gang i god form og kjørte flere ganger karusell på begge sidene av banen. Etter 35 minutter gjorde han et på venstre, og Alba stod klar for an mål, men keeper fikk akkurat en liten touch på ballen og hindret at kula fant veien til spissen.

Etter 40 minutter kom det en kontroversiell situasjon. Kjelsrud spiller Alba alene med keeper. Ull/Kisa sin høyreback, Henning Andresen, feller spissen kynisk på 17 meter, men dommeren nøyde seg med gult kort, til stor lettelse for Andresen. Frisparket tok Ismaheel, men det gikk noen få centimeter over tverrliggeren, svært nærme for FFK igjen.

Et par minutter før pause var det igjen et innholdsrikt minutt. Først river Henning Andresen ned Ismaheel på vei fremover i en kontring, nok en gang slipper han heldig unna da dommer unnlater å gi gult kort nummer to. Frisparket tar FFK raskt, spiller ut på høyre til Betten Hansen som slår inn på bakre. Der er Kjelsrud, men headingen fra fin posisjon går igjen like over målet til Hagerup i Ull/Kisa sitt mål.

Utrolig nok 0-0 til pause på Stadion etter en sjansebonanza mot målet til Ull/Kisa.

Solberg avgjorde
Rett ut av startblokkene etter hvilen satte FFK i gang sjanseproduksjonen igjen. Ismaheel og Kjelsrud kombinerte fint utenfor 16-meteren og Ismaheel fikk skutt fra 15 meter, men ble stoppet av en enorm blokkering. Ballen ramlet ned igjen i feltet, den plukket Kjelsrud og satt ballen ned i hjørnet, men dommer annullerte for et særdeles billig frispark i boksen.

Kaptein Kjell fikk en ny diger mulighet etter 59 minutter da han kom helt alene med keeper Hagerup, men kraftspissen traff foten til målvakten og fortsatt ingen mål. Etter 67 minutter kom Ull/Kisa på en ytterst sjelden visitt i boksen til FFK og på et innlegg på bakre fikk de fyrt av et godt skudd på halv-volley, men ballen gikk et stykke over og utenfor målet til Jenssen.

Etter 71 minutter var Kjelsrud nok en gang frempå. Betten Hansen slo smart inn fra høyre til Kjelsrud, men avslutningen fra god posisjon gikk over mål. Noen minutter etter det posisjonerte innbytter Solberg seg smart i boksen og tok ned et innlegg fra venstre på kassa, men skuddet på volley gikk like utenfor målet. Solberg traff ikke denne gangen, men skulle komme sterkt tilbake.

Etter 83 minutter fosser Drage nedover venstresiden, han legger inn foran mål, der er nevnte Solberg og med et nydelig hodestøt setter han ballen bort i hjørnet til 1-0 for FFK! Årets mest etterlengtede og fortjente ledelse! 3 minutter på overtid var all struktur borte hos gjestene som desperat jagde en utligning. Det utnyttet FFK og innbytter Maikel Nieves fant Solberg som satt ballen i åpent mål fra 30 meter bak en utrusende Hagerup.

2-0 ble også sluttresultatet i det som offensivt var årets beste prestasjon. 14 målsjanser mot et lag som kom til Fredrikstad med en klar defensiv inngang er en sterk prestasjon! Nå venter en uke med trening før laget reiser til Kristiansand søndag for å møte Start på Sør Arena.

TUSEN TAKK til publikum for herlig støtte gjennom 83 frustrerende minutter før det løsnet mot slutten!