Årets første kamp

Søndag skal endelig FFK spille kamp igjen, 5 måneder etter den forrige og 4 uker før seriestart i 1. divisjon!

Endelig!
Søndagen spiller vi årets første fotballkamp, den forrige var mot Skeid på Norde Åsen en flott høstdag i november. Årets første fotballkamp skulle egentlig vært mot Grorud i januar, men en rekke utsettelser har sørget for at det er først i april det skulle skje. 

FFK hadde en god oppkjøring frem til om med midten av mars med fine treningsforhold i Østfoldhallen, god kvalitet og intensitet, lite skader, oppløftende fysiske tall og en topp stemning i troppen. Det er vi glade for nå, siden det fra 16. mars har vært treningsforbud i Viken. Først onsdag 14. april kunne klubbene i Viken igjen trene for fullt, nå er tiden knapp for å forberede sesongstart om 4 uker. 

Ny mann ved roret på Jessheim
Ull/Kisa har siden 2012-sesongen vært i 1. divisjon, unntaket er 2015 da laget var en rask tur nede i Postnord-ligaen, men rykket rett opp på første forsøk. Årene 2017-2019 endte alle på øvre halvdel, to av årene med kvalifisering til Eliteserien, men i 2020 gikk det tyngre for de gule og grønne. Det krevde to sterke seire mot Lillestrøm og Sogndal i de siste rundene til for å sikre plassen, laget endte to poeng over nedrykkskvalifisering.

Etter sesongen var Trond Fredriksen ferdig som trener og inn kom Sindre Tjelmeland. Tjelmeland kom fra rollen som assistenttrener i Åsane, som har hatt stor suksess de siste to årene med en ballbesittende, offensiv og underholdende fotball.

Mye av stammen i laget er med fra 2020, men det er også en del utskiftninger. Sentrale spillere som Nikolas Walstad (Mjøndalen) og Vegard Kongsro (Bodø/Glimt) har tatt steget oppover i divisjonssystemet, mens Ole Andreas Nesset (Eidsvold Turn) har trappet ned. Nylig måtte ny-signeringen Thor Kristian Økland dessverre legge skoene på hyllen grunnet en hjertefeil. I tillegg har en rekke lånespillere returnert til klubbene sine etter 2020-sesongen, mest markant av de var tidligere Ull/Kisa spiller Kristoffer Ødemarksbakken som var "hjemme" på lån fra LSK og siden solgt til en annen klubb i 1. divisjon, Aalesund.    

Inn portene har det kommet flere spennende spillere. Henning Andresen (Skeid) og Jens Husebø (Hødd) hadde gode sesonger i Postnord-ligaen 2020. Sondre Sørløkk kommer fra Ranheim og forsterker midtbanen. Unge Ole Sebastian Sundgot, sønn til Ole Bjørn og nevø til Arild, har målscorer-genene på plass og har vist i Molde sin ungdomsavdeling at også han vet hvor målet står.  

Fra før har Ull/Kisa flere solide spillere. Stefan Hagerup, Morten Sundli, Stian Ringstad, Sverre Martin Torp og kaptein Christian Aas har masse erfaring i toppfotballen. På midtbanen finner vi også en av norges fremste talenter i Elias Solberg. 2004-modellen spilte seg inn på laget i 1. divisjon i fjor og er ryktet ut av Norge til sommeren.   

Sjef i Ull/Kisa er for øvrig en kjent person i Fredrikstad. Tidligere FFK-spiller Andreas Aalbu ga seg etter 2018-sesongen for å bli markedssjef i Ull/Kisa, i 2020 gikk han over i rollen som daglig leder. 

Mye kjent og kjært
FFK gjør comeback i 1. divisjon etter en god sesong i 2020 og det er mye kjent og kjært som går ut på Stadion søndag. Av troppens 23 spillere så er hele 14 av de i gang med sin 3. sesong i FFK eller mer. Ytterligere 5 er på sin 2. sesong, mens kun 4 spillere tar fatt på sitt første år på FFK sitt A-lag i 2021. 

De 4 nye å stifte bekjentskap med er allerede behørig presentert. Olav Øby, Alexander Betten Hansen og Taofeek Ismaheel kom fra henholdsvis KFUM, Mjøndalen og Skeid på slutten av 2020, mens siste tilskudd i A-troppen, Ethan Amundsen-Day har tatt steget fra Utviklingsavdelingen. 

Hovedtrener Bjørn Johansen gleder seg stort til å se FFK-gutta spille kamp igjen!

- Dette blir en treningskamp som føles som å få spille cupfinale på Ullevål! Etter en lang og frustrerende ventetid føles det utrolig godt å endelig komme skikkelig igang. Målet er å fort plukke opp DNA'et i spillet vårt med et sterkt fokus på å finne timingen i press-spillet. Forsvarsspillet er den utløsende faktoren for at angrepsspillet vårt skal sitte. Forteller Bummen. 

Alle mann er i trening, i tillegg er venstreback Samuel Gray fra G19 med a-laget for tiden. Tiden er knapp til seriestart, men for å starte forsiktig vil ingen spille mer enn 45 minutter søndag og det tas ingen sjanser med spillere som ikke er 100%. 

Kampstart på søndag er 15:00. 
Ingen tilskuere er tillatt, men kampen sendes på Fredriksstad Blad!

Annonse fra Obos-ligaen: