Årets første

FFK har ikke startet rolig på treningsfeltet i 2023, årets første økt med drakta på blir heller ingen enkel oppgave! Torsdag kveld møter vi de regjerende svenske mesterne i Gøteborg.

Hardkjør
Mikkjal Thomassen og hans delvis nykomponerte trenerteam, bestående av Andreas Hagen, Torvald Berthelsen, Stian Johnsen og Samuel Dirscher, har ikke spart på kruttet så langt i januar. 5 fysiske treninger, 6 fotballtreninger og 5 teoriøkter pr uke har det blitt for A-laget så langt i januar. Torsdag kveld kommer den første av i alt 10 treningskamper før en av de lengste oppkjøringene i manns minne er over og seriestarten er her den 10. april. 

Laget setter seg på bussen etter lunsj med ankomst Gøteborg og Bravida Arena rundt 16:30. Der venter fjorårets seriemester i Sverige, med vår tidligere hovedtrener ved roret. 

KJØP SESONGKORT HER!

Ellevill reise
Per-Mathias Høgmo tok over hovedtrener-jobben i BK Häcken sommeren 2021. Da lå laget helt i bunnen av Allsvenskan etter halvspilt serie. Plassen ble reddet med god margin i 2021, og i 2022 fortsatte oppturen. Häcken tok føringen fra start og holdt ledelsen i Allsvenskan hele veien inn, seriemesterskapet ble sikret på erkerivalens hjemmebane da IFK Gøteborg ble slått med 4-0. Klubbens første seriemesterskap noensinne! 

Gothia Cup klubben har gått fra å være en breddeklubb til et mønsterbruk i toppen av Svensk fotball på et par tiår, også damelaget til BK Häcken kjemper helt i toppen, i 2022 ble det 2. plass på kvinnene. Dermed skal både herrene og kvinnene ut i Europa i 2023. 

Flere debuter
FFK mangler en håndfull spillere i kveldens oppgjør. Kjelsrud Johansen, Aukland, Kingsley og Hendriksson er alle langtidsskadde, hvor de tre førstnevnte alle har et mål om å være klare for spill utover våren. Kingsley vil dessverre være ute i lengre tid med sin kneskade. I tillegg er Joannes Bjartalid og Stian Stray Molde ikke klare for spill til første kamp. 

Tim Björkström er klar for debut, og Simen Rafn er klar for re-debut i FFK-drakta. Ungguttene Tarik Mrakovic (17) og Imre Bech Hermansen (16) har begge trent med A-laget siden november, og er med i troppen i kveld. 

Kampstart på Bravida Arena er 18:00!  

KJØP SESONGKORT HER!

Annonse fra Eliteserien: